fbpx

Πορτοκάλογλου – Μαχαιρίτσας: Μια unplugged ακουστική συναυλία με βιρτουόζους μουσικούς, πολλά μουσικά όργανα και ταξίδι στον χρόνο!

0

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΝΑ ιδιαίτερο καλλιτεχνικό σχήμα με βιρτουόζος μουσικούς συναντάμε και σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο Κάστρο της Καλαμάτας. Δυο μουσικοί με παράλληλους μουσικούς βίους που από το ξεκίνημά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες» συναντώνται για πρώτη φορά σε μια περιοδεία unplugged με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά», για μια ακόμα μοναδική νοσταλγική συναυλία στο αμφιθέατρο του Κάστρου.

MAXAIRITSAS—PORTOKALOGLOY-(1)

Ο Λαυρέντης και ο Νίκος με τις ακουστικές τους κιθάρες, συνοδευόμενοι από τέσσερις μουσικούς, σ’ έναν απολογισμό και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους… ζωντανεύουν τις ακουστικές εκδοχές των ηλεκτρονικών τους τραγουδιών δημιουργώντας μια μοναδική παρεΐστικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Ώρες πριν την πρώτη χθεσινή συναυλία τους στην πόλη μας οι δυο καλλιτέχνες βρέθηκαν στο νέο δημαρχείου, όπου παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και πολλών ακόμα φίλων, κάλεσαν τον το καλαματιανό φιλόμουσο κόσμο να διασκεδάσει μαζί τους σε ένα ακόμα ταξίδι μουσικό…

Ο ΝΙΚΑΣ

«Χαίρομαι για την παρουσία των κ. Μαχαιρίτσα και Πορτοκάλογλου στην πόλη της Καλαμάτας, γιατί έχουν πολλές αποδείξεις ότι αγαπούν την πόλη μας στην περιοχή μας και τον κόσμο που ζει εδώ. Τους έχουμε απολαύσει κατ’ επανάληψη αλλά ποτέ δεν τους χορταίνεις -αυτό είναι βέβαιο – και οι παλιότερες γενιές και οι νεότερες, γιατί η μουσική και ο στίχος τους αναφέρεται σε όλες τις γέννες, έχει μία διαχρονική επιρροή. Θα έχουμε μία πολύ σημαντική παράσταση από τους κ. Πορτοκάλογλου και Μαχαιρίτσα στο Κάστρο, πάντοτε επιτυχημένοι και πάντοτε με εξαιρετικά σημαντική συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, στο πολιτιστικό καλοκαίρι.

Από του χρόνου, είχαμε κάποιες καθυστερήσεις φέτος, θα έχουμε και το ανοιχτό μας θέατρο ολοκαίνουργιο, στο κέντρο της πόλης, με 2.000 θέσεις, κι αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα διασφαλίζει και την οικονομική παράμετρο που σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι εξόχως σημαντική.

Υποδεχόμαστε τον κ. Πορτοκάλογλου και τον κ. Μαχαιρίτσας στην πόλη της Καλαμάτας, του πολιτισμού, με τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις γνωστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο, τους υποδεχόμαστε με τα καλύτερα των συναισθημάτων, ως φίλους», είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Νίκα που ήταν γαλαντόμος στα λόγια του και όπως πως είπε «όντως η Καλαμάτα είναι μια ιδιαίτερη πόλη για εμάς, γιατί τις πόλεις δεν κάνουν τα κτίρια και η ομορφιά, που έχει ούτως ή άλλως, αλλά τις συνθήκες τις δημιουργεί ο κόσμος, τις καλές συναυλίες τις δημιουργεί ο κόσμος.

Αυτό από το θέατρο το μικρό εκεί στο κάστρο είναι ένα ιδιαίτερο μαγικό θέατρο. Δημιουργεί μία τέτοια ατμόσφαιρα και τέτοια συνθήκη που δεν γίνεται να μη βγει καλή συναυλία εκεί. Διαλέξαμε δύο μέρες για να μπορέσει ο κόσμος να καθίσει άνετα, μη γίνει ότι γίνει στο παρελθόν όπου μαζεύονταν 1500 άτομα και γινόταν ένας τραγέλαφος!

Πιστεύω ότι στο τέλος των δύο ημερών θα τους έχει είναι μία πολύ γλυκιά γεύση όπως και σε μας!»

Ο ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Από τη μεριά του ο Νίκος Πορτοκάλογλου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και την ΦΑΡΙΣ για την πολύτιμη συνδρομή τους: «Όντως είναι μια πολύ ιδιαίτερη πόλη για μένα η Καλαμάτα και δεν το λέω έτσι τυπικά για μένα ήταν η τυχερή μου πόλη! Είχαμε μία πολύ δύσκολη 3ετία -4ετία στην αρχή, γιατί κάθε αρχή και δύσκολη, μέχρι να βρούμε το κοινό μας, να μας αποδεχτεί ο κόσμος και ξαφνικά το 1986 με τον δίσκο «Έξω από το Τούνελ» έγινε μία έκρηξη ξαφνικά και η πρώτη συναυλία που βιώσαμε αυτή την αγάπη του κόσμου ήταν εδώ στο ίδιο αυτό θέατρο, στο κάστρο της Καλαμάτας!»

Η πρώτη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στην πόλη μας έγινε το καλοκαίρι του 1986 Ιούλιος, ενώ ιδιαίτερης σημασίας συναυλία στην πόλη μας ήταν γι’ αυτόν η προ διετίας συνεργασία του με το Μουσικό Σχολείο της πόλης, στο πλαίσιο της περιοδείας «Σχολικές Εκδρομές».

Για πρώτη φορά παρά τους παράλληλους μουσικούς τους βίους, οι δυο καλλιτέχνες συναντώνται επί σκηνής και μετά την Χίο ήρθαν στην Καλαμάτα για ένα διήμερο μουσικής νοσταλγίας με τραγούδια του χθες, δικά τους και άλλων καλλιτεχνών με όρεξη να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

«Η συνεργασία μας φέτος γίνεται για μια πρώτη φορά, παρόλο που είχαμε δύο πραγματικά παράλληλες διαδρομές εδώ και σχεδόν 40 χρόνια! Ξεκινήσαμε στη δεκαετία του 80 με τα συγκροτήματα μας διαλύθηκαν ταυτόχρονα τα συγκροτήματα, συνεχίσαμε σε προσωπικές διαδρομές, συνεργάστηκα με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και οι δύο, αλλά η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε οι δυο μας ήταν το Χειμώνα που μας πέρασε, κι αυτή είναι η πρώτη καλοκαιρινή μας περιοδεία!»

Για την επιλογή του χώρου και το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε επισήμανε ότι «Έχουμε επιλέξει για κάποιους ιδιαίτερους, πιο μικρούς και ατμοσφαιρικούς χώρους, να κάνουμε ένα πρόγραμμα unplugged, μία ακουστική εκδοχή των τραγουδιών μας μόνο με φυσικά όργανα, κιθάρες, μαντολίνο, όρθιο μπάσο, μαντολίνο, κρουστά. Έχουμε μαζί μας κοντά μας δύο νέους καλλιτέχνες τον Ιταλό Steve Tesser (τραγουδοποιός, κιθαρίστας και τραγουδιστής) και την Αγάπη Διαγγελάκη (κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα τραγούδι) και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύο ζεστές βραδιές»

Συμμετέχει ο τραγουδοποιός και κιθαρίστας Steve Tesser.

Μαζί τους οι: Βύρων Τσουράπης (μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι), Ηλίας Λαμπρόπουλος (βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι), Άκης Αμπράζης (μπάσο, κρουστά). Τον ήχο έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Οργάνωση παραγωγής: Metrolive Productions  info@metrolive.gr

360° Entertainment   360entertainment.gr@gmail.com

Σήμερα στις 9.30 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας με γενική είσοδο 15 ευρώ και για ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και μαθητές 12 ευρώ.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μέσω viva.gr και του Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σ.Τρ.

Share.