fbpx

Ροδακινοσαλάτα με σιρόπι λεβάντας

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

Συστατικά

½ φλ. πεκάν

3 κ. σούπας μέλι

2 κ. σούπας + ¼ φλ. ζάχαρη

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

1 κ. σούπας αποξηραμένη λεβάντα

αλάτι

3 ώριμα λευκά νεκταρίνια

3 ώριμα λευκά ροδάκινα

2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ φλ. γκοργκοντζόλα

 

Τρόπος μαγειρέματος

1 Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα πεκάν σε ένα ταψί για περίπου 15 λεπτά.

2 Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μέλι, δύο κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3 Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και τη λεβάντα, αφαίρεσε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.

4 Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το αλάτι με την υπόλοιπη ζάχαρη και μία κουταλιά νερό να βράσουν.

5 Όταν αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε για δύο λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

6 Άπλωσέ τα αμέσως σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώουν, σπάσε σε μικρότερα κομμάτια.

7 Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα φρούτα κομμένα σε φέτες με το ξύσμα λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι και άφησε να αρωματιστούν τα υλικά για πέντε λεπτά.

8 Ανακάτεψε προσεκτικά τη μισή γκοργκοντζόλα τριμμένη στο χέρι με τα μισά πεκάν και πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι αν χρειαστεί.

9 Μετάφερε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και τα πεκάν.

Share.