fbpx

Σκληρές αλήθειες από τον Δ. Κουτσούλη στο ΔΣ για το Νοσοκομείο και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας!

0

ΩΜΕΣ αλήθειες ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το θέμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθήλωσε το ακροατήριο με τις επισημάνσεις που φαίνεται να επιβεβαιώνονται διαχρονικά.

Η συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης η μετακίνηση του συντονιστή Χειρουργικού τομέα του ιδρύματος, καθώς και της συντονίστριας της Μονάδας Τεχνητού νεφρού της πόλης σε κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την ανάρτηση αποφάσεων στην Διαύγεια στις 22 Μαρτίου από τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιο Μπέζο.

Για φωτογραφική διάταξη μίλησαν σύμβουλοι καθώς η απόφαση στηρίχτηκε στις διατάξεις του Νόμου 4600/2019 Φ.Ε.Κ. 43/09.03.2019. Στο θέμα τοποθετήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος του Σώματος και δημοτικός σύμβουλος γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης, ο οποίος τόνισε ότι “δικαιώθηκα όταν το 2014 παρουσίασα την εικόνα τότε της αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου της πόλης μας με κλειστή την μαιευτική κλινική για 2 χρόνια την εποχή ακριβώς που στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ήταν στην Πάτρα ο νυν δήμαρχος (εννοεί τον κ. Κατσίβελα που διορίστηκε τότε)” θυμίζοντας ότι τότε εκδιώχθηκε ως πολίτης από το Δημοτικό Συμβούλιο κακήν κακώς “για να με φέρει ο λαός της Τριφυλίας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να δώσω ένα προσωπικό αγώνα για τον τόπο μας, δεν με εκφράζει καμία μετακίνηση απλά δείχνει την πλήρη αποτύπωση της αποτυχίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής”.

Πρόσθεσε ότι “η παράταξη της δημοτικής αρχής είναι πλέον κατακερματισμένη, καθώς 4 πλέον σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι έχουν αποχωρήσει από την πλειοψηφία και διεκδικούν την ψήφο των Τριφυλίων, αν αυτό δεν αποτελεί αποτυχία μιας δημοτικής αρχής άραγε τι είναι”; Ενώ κάλεσε όλους τους υποψηφίους και φερέλπιδες δημάρχους να “αφήσουν τα μισόλογα και να μιλήσουν στο λαό με συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι να τους ψηφίσει ο κόσμος επειδή έχουν κομματικό μηχανισμό και τη… νύφη στο τέλος να πληρώνει ο λαός της Τριφυλίας”. Για το Νοσοκομείο υπογράμμισε ότι: “είναι δυνατόν να μιλάμε για συναδέλφους γιατρούς με τέτοια απαξίωση για την μετακίνησή τους, όταν όμως το 2017 φωτογραφιζόσαστε μπροστά από το Νοσοκομείο με τον κ. Οικονόμου ήταν άραγε όλα καλά;”.  Υποστήριξε ότι κανείς δεν ρώτησε τους γιατρούς για τα προβλήματα που υπάρχουν και την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων τους, ενώ απευθυνόμενος άσκησε κριτική στο κ. Κατσίβελα τονίζοντας ότι: “όταν ήσασταν επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ πολλά νοσοκομεία της Περιφέρειας,  όπως του Μεσολογγίου, του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, της Κυπαρισσίας αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα”.

Εξέφρασε μάλιστα και την ανησυχία του και για τις φωνές περί διάσπασης του Δήμου παρά της ενότητας και καθολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, υποστηρίζοντας ότι όντως ζημιώθηκαν τα Φιλιατρά, η κατάντια της Κυπαρισσίας είναι εμφανής, και τα διαχρονικά προβλήματα των Γαργαλιάνων παραμένουν άλυτα. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Ενώ το 2014 ο δήμαρχος εξήγγειλε την αναβάθμιση του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, μέχρι τώρα δεν έχει μπει κανένα πλακάκι». Και  καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι “δεν μας φταίει η ένωση της Τριφυλίας αλλά ότι ποτέ δεν είχαμε διοικήσεις, ανθρώπους σοβαρούς, γιατί πάντα κυβερνούσαν κάποια κόμματα που τους εγκλώβισαν τα στενά τους όρια”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.