fbpx

Σκληρή αντιπολίτευση ξεκινά ο Τατούλης

0

ΤΗΝ άμεση απομάκρυνση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, τον οποίο όρισε με κριτήριο το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα, ο Παναγιώτης Νίκας, απαίτησε χθες, ο απερχόμενος περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας πως σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει παραδεχθεί την ενοχή του και έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Επιμέλεια
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν δικαιούται να μας κάνει μαθήματα ηθικής και νομιμότητας ο κ. Νίκας», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, ο κ. Τατούλης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο περιφερειάρχης για την απώλεια πόρων από το ΕΣΠΑ, την απένταξη και την ένταξη νέων έργων.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ

«Απειλεί ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη θα αφαιρέσει πόρους του ΕΣΠΑ από την Πελοπόννησο. Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα ότι δεν μπορεί να «ζημιώσει» ούτε ένα ευρώ τους Πελοποννήσιους πολίτες και τον καλούμε να ανακαλέσει την απειλή του για απένταξη έργων που έχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος συνέχισε μιλώντας για απαιτήσεις αποστασίας που θα πέσουν στο κενό, σχολιάζοντας την απόφαση της ΝΔ να διαγράψει τα γαλάζια στελέχη που έμειναν στο πλευρό του.

 

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ «ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ»

«Η Νέα Πελοπόννησος είναι βαθύτατα μυημένη στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε λογική αποστασίας και ανοίκειων συμφωνιών που γίνονται κάτω από το τραπέζι. Οι εντολές του γραφείου του πρωθυπουργού προς τον κ. Νίκα για απαιτήσεις αποστασίας των στελεχών μας θα πέσουν στο κενό», είπε ο πρώην περιφερειάρχης, που επεσήμανε πως η Πελοπόννησος δεν είναι φέουδο κανενός, καυτηριάζοντας την επικείμενη κατάργηση της απλής αναλογικής.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΦΕΟΥΔΑ

«Είναι μεγάλο θεσμικό ατόπημα η τροποποίηση του νόμου του «Κλεισθένη» πριν καν την εφαρμογή του, αγνοώντας μάλιστα την ετυμηγορία των πολιτών. Οι συνεργασίες θα προκύψουν μόνο σύμφωνα με την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Η Πελοπόννησος δεν θα μετατραπεί σε φέουδο κανενός», σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης που επανέλαβε πως η παράταξή του, μετατρέπεται σε πολιτικό φόρουμ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η πρώτη συνάντηση του πολιτικού φόρουμ της «Νέας Πελοποννήσου», όπου θα ανακοινωθούν τα στελέχη με τους τομείς αρμοδιότητας που θα αναλάβουν, οι πολιτικές προτεραιότητες και το όραμα, ενώ αμέσως μετά θα γίνει και η πρώτη συνάντηση του πολιτικού… think tank. «Σε ότι αφορά το νέο ρόλο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες στη νέα περιφερειακή θητεία, σύντομα θα ανακοινωθούν ανά τομέα ευθύνης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας, οι οποίοι θα έχουν συνεχή παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και θα καταθέτουν σχετικές προτάσεις. Ο κ. Νίκας χρειάζεται δεκανίκια να σταθεί πολιτικά όρθιος σε αντίθεση με εμάς που στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και περπατάμε με το κεφάλι ψηλά», είπε ο περιφερειάρχης, ενώ στο ίδιο κλίμα με αναφορές σε όσα έγιναν στη Μεσσηνία, ήταν ο απολογισμός της Αντωνίας Μπούζα, στη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησης που είχε με διευθυντές και προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

 Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΖΑ

MPOYZA-

«Αναλάβαμε καθήκοντα σε ένα τοξικό περιβάλλον, αλλά συνεργαστήκαμε και καταφέραμε να διανύσουμε μια δημιουργική περίοδο για τη Μεσσηνία, καθώς έγιναν πράγματα», ανάφερε η Αντωνία Μπούζα, που ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους για την προσφορά τους και ευχήθηκε σε όλους, καλή συνέχεια, δηλώνοντας πως όλοι στη Νέα Πελοπόννησο, θα είναι παρόντες στη Μεσσηνία και ολόκληρη την περιοχή.

 

Share.