fbpx

Σοφιανός Σακκάς: «Θέλω να συμβάλλω ώστε να αποκατασταθεί  η ισορροπία δικαίου στην τοπική κοινωνία»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΙΧΩΣ ιδιοτέλεια και μακριά από κοινωνικές ανισότητες ο Σοφιανός Σακκάς θέλει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία από το πλευρό της Ελένης Αλειφέρη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ”Πρωτεύουσα Δύναμη”. Γεννηθείς το 1983, μεγάλωσε στην Καλαμάτα, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, απόφοιτος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η δικηγορική του άσκηση στη Νομική Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σήμερα, ασκώντας παράλληλα μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία σε Αθήνα και Καλαμάτα έχει τη δυνατότητα να ζει ταυτόχρονα σε δύο αρκετά διαφορετικά επίπεδα ζωής: αυτά του μεγάλου αστικού κέντρου της πρωτεύουσας αλλά και της επαρχίας! Γεγονός που του προσδίδει το πλεονέκτημα να φέρει τον αθηναϊκό «αέρα» στα πράγματα, ζώντας εκ των έσω τα δρώμενα στο κέντρο των εξελίξεων και παράλληλα να μην αποστασιοποιείται από το μοτίβο της ζωής στην Καλαμάτα…

ΣΑΚΚΑΣ-ΣΟΦΙΑΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ—ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ-(1)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο αξιόλογος δικηγόρος απαντά σήμερα στις 5+1 ερωτήσεις της «Φωνής»:

  • Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Η ανησυχία μου για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα που είναι απογοητευτική. Βλέπουμε τους νέους να μεταναστεύουν και την κυβέρνηση να τους περιφρονεί. 500.000 παραγωγικοί Έλληνες και Ελληνίδες έχουν φύγει. Αυτοί που μένουν υποφέρουν και εξαπατώνται! Δεν θέλω πια να είμαι θεατής σε αυτό, αλλά αποφάσισα να ενεργοποιηθώ ώστε να αλλάξει και πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από την ανάπτυξη στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

  • Γιατί επιλέξατε την παράταξη της κα Αλειφέρη, ποια τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει;

«Στο πρόσωπο της κα Αλειφέρη βρήκα τον πολιτικό εκφραστή μου, αφού εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος πολιτικού κύματος. Επιπλέον έχει 20ετή πορεία στην αυτοδιοίκηση και είναι η μόνη, σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους, η οποία έχει ήδη εμπειρία ως δήμαρχος και μάλιστα επιτυχημένη, κατά τη δημαρχιακή της θητεία στο Μελιγαλά, η πόλη αναβαθμίστηκε και άλλαξε πρόσωπο. Ποιος ξεχνά την ανταπόκριση της στην πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου του 2007, που βρισκόμενη η ίδια στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες και με απλές σκέψεις και οργάνωση του Δήμου, έσωσε την περιοχή από τη φωτιά;

Είμαι εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές της, την οξυδέρκεια, τη διορατικότητα, τη μαχητικότητα, τη συνέπειά της, τις βαθιές ανθρωπιστικές της ευαισθησίες. Την εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο. Για όλους αυτούς τους λόγους, τη θεωρώ την πιο αξιόπιστη επιλογή και αναγκαία για την πόλη μας και χωρίς δεύτερη σκέψη εντάχθηκα στο συνδυασμό της.»

  • Πώς μπορεί ένας δικηγόρος να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση;

«Σπούδασα την επιστήμη του δικαίου λόγω μιας δυνατής ενσυναίσθησης δικαιοσύνης. Σκοπεύω να κινηθώ με αυτό το γνώμονα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να συμβάλλω ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία δικαίου στην τοπική κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κλονιστεί επικίνδυνα. Διαπιστώνουμε ανασφάλεια των πολιτών στην αυξημένη παραβατικότητα, κοινωνικές αδικίες, οικονομική δυσπραγία κλπ. Για όλα αυτά έχουμε μεθοδευμένο πρόγραμμα ώστε να εξαλειφθούν και να αποκατασταθεί η ευημερία στο Δήμο μας.»

  • Ποιες παρεμβάσεις θεωρείτε πως πρέπει να γίνουν άμεσα;

«Η Καλαμάτα έχει μεγάλη προοπτική ως πόλη. Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τουριστική της ανάπτυξη, στην ενοικοδόμηση και στη βελτίωση των υποδομών, στην επέκταση του σχεδίου πόλης, στην κοινωνική πολιτική του Δήμου αλλά φυσικά και στα πιο απλά ζητήματα όπως η βελτίωση του οδοστρώματος ,του φωτισμού, του πρασίνου, της σηματοδότησης κλπ.»

  • Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της Καλαμάτας;

«Το ενδιαφέρον μας θα επικεντρωθεί στα έργα που μπορούν να φέρουν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου καθώς και στην προσπάθεια για την τουριστική εξέλιξη και τη διεθνή αναγνώριση της Καλαμάτας . Προσωπικά έχω ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα σχολικές αίθουσες που στάζουν νερό από το ταβάνι!

Για αυτά και για όλα τα ζητήματα επείγουσας αντιμετώπισης η παρέμβαση μου θα είναι δυναμική.»

  • Υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική στην αυτοδιοίκηση σε μια εποχή που επικρατούν οι «ψυχροί» υπολογισμοί και τα κοστολογημένα προγράμματα;

«Στην “Πρωτεύουσα Δύναμη” το επίκεντρό μας είναι ο άνθρωπος, ο δημότης. Δεσμευόμαστε για τον ανθρωποκεντρισμό στη διοίκηση. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα δεν μπορεί παρά η κοινωνική πολιτική όχι απλά να βρίσκει χώρο αλλά να πρωτοστατεί στις επιδιώξεις μας. Χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς ιδιοτέλεια, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε πιστά με οποιοδήποτε κόστος την ευημερία όλων των δημοτών στην πόλη μας.»

Σίσσυ Τριάντου
Share.