fbpx

Σπουδαίος ο απολογισμός του ΑΓΣ Καλαμάτς στο Παγκόσμιο G1 της Κύπρου

0

 

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ» ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ…

 

 

Με δύο μετάλλια και δύο πέμπτες θέσεις στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι αθλήτριες του ΑΓΣ Ταεκβοντό Καλαμάτας από το Παγκόσμιο Βαθμολογημένο Πρωτάθλημα G1 που διεξήχθη προ ημερών στην Λάρνακα. Η 14χρονη Ελένη Μαρώση απέσπασε το χρυσό μετάλλιο  στη κατηγορία των κορασίδων και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Παναγιώτα Σαραντάκη στην κατηγορία των Νεανίδων.

Οι διακρίσεις του συλλόγου στην Κύπρο συνεχίστηκαν με δυο πέμπτες θέσεις τις οποίες κατέλαβαν οι Μαρία Τομάζου Μαρία και Γιώργος Σάμιτας στην κατηγορία νεανίδων και εφήβων, αντίστοιχα, χάνοντας το μετάλλιο στις λεπτομέρειες!

Πολύ καλή ήταν η παρουσία και των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου που στο κορυφαίο αυτό πρωτάθλημα στην Κύπρο παρουσίασαν την εξαιρετική τεχνική και αγωνιστική τους κατάρτιση παρότι δεν καταφέρουν να διακριθούν!

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσουν και να αναδείξουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται στον ΑΓΣ Καλαμάτας, όπως και το περίσσιο ταλέντο των αθλητών και των αθλητριών που ασχολούνται με το Ολυμπιακό άθλημα στην περιοχή μας, αποδεικνύοντας στην πράξη και δίχως καμία αμφιβολία πως το μέλλον του μεσσηνιακού Ταε Κβον Ντό προδιαγράφεται πιο λαμπρό.

 

Παναγιωτόπουλος: «Επόμενος στόχος μας 

το G2 πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ο.Τ. και προπονητής του ΑΓΣ Καλαμάτας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το πρώτο μεγάλο τουρνουά που έγινε φέτος για το άθλημα του Ταεκβοντό, το Παγκόσμιο Βαθμολογημένο Πρωτάθλημα G1 που έγινε στην Κύπρο, πριν από δυο εβδομάδες στην Λάρνακα, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών του συλλόγου: «Στην Κύπρο ο σύλλογος της Καλαμάτας είχε δυναμική παρουσία με 9 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Έφερε δυο επιτυχίες, ένα χρυσό μετάλλιο με την Ελένη Μαρώση κι ένα ασημένιο με την Παναγιώτη Σαραντάκη και δυο πέμπτες θέσεις με την Μαρία Τομάζου και ο Γιώργος Σάμιτας.

Επίσης οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν ήταν στην κατηγορία των Ανδρών ο Αποστόλης Αλεξίου, ο Γιώργος Σκόκος, στις γυναίκες οι Αθανασία και Ευδοκία Τρίμη και η Αλεξάνδρα η Σδούγα.

Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πάρα πολύ ψηλό όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα G1 που γίνονται στον κόσμο, εμείς καταφέραμε κι είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία.»

Η αρχή έγινε και πλέον η προσοχή όλων στον σύλλογο στρέφεται στον επόμενο αγωνιστική σταθμό, την Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει το αντίστοιχο πρωτάθλημα κατηγορίας G2.

«Πλέον ο επόμενος μας στόχος είναι G2 το πρωτάθλημα που θα γίνει στο τέλος του μήνα στην Θεσσαλονίκη, και θα συμμετέχει το σωματείο μας.

Το συγκεκριμένα τουρνουά είναι και μια πρόκριση που θα γίνει αυτή τη χρονιά. Όποιος αθλητής δηλαδή καταφέρει και πάρει μετάλλιο προκρίνεται αυτομάτως στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων

 

Τα συναισθήματα και οι προσδοκίες

των νεαρών «πρωταγωνιστριών»

Τα συναισθήματα και οι προσδοκίες για το μέλλον των νεαρών «πρωταγωνιστριών» της σπουδαίας αυτής διάκρισης …απερίγραπτα!

Η νέα γενιά πρωταθλητριών του ΑΓΣ Ταεκβοντό Καλαμάτας κατόρθωσε να αναδείξει τον σύλλογο και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται από το σύνολο του προπονητικού τιμ με επικεφαλής τον πολύπειρο Γιώργο Παναγιωτόπουλο (σ.σ. προπονητή και αντιπρόεδρο της ΕΛΟΤ).

Τον απολογισμό τους από την παρουσία τους στους αγώνες της Κύπρου έκαναν οι νεαρές αθλήτριες του καλαματιανού συλλόγου οι 17χρονες Μαρία Τομάζου και Παναγιώτα – Ελένη Σαραντάκη και η 14χρονη Παναγιώτα – Ελένη Μαρώση δηλώνοντας τα εξής:

  • Μαρία Τομάζου: «Ήταν η τρίτη συμμετοχή μου σε διεθνές πρωτάθλημα ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, όπου κατάφερα να νικήσω σε έναν αγώνα και να χάσω στον δεύτερο που ήταν για το μετάλλιο.

Είμαι ευχαριστημένη από τον εαυτό μου αν και μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Επόμενος μου στόχος είναι το G2 της Θεσσαλονίκης, όπου ελπίζω να καταφέρω να πάρω μετάλλιο ώστε να προκριθώ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων. το όνειρό μου είναι να μπω στην Εθνική Ομάδα και αργότερα να φθάσω στην Ολυμπιάδα.»

  • Παναγιώτα – Ελένη Σαραντάκη: «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε τέτοιου είδους διοργάνωση, ήταν πάρα πολύ όμορφη εμπειρία για μένα. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο εκτός από την έκπληξη που ένοιωσα και το δέος, γιατί όταν βλέπεις παιδιά από διάφορες περιοχές όλη της Ελλάδας και όλου του κόσμου να μπουν να αγωνιστούν, σε σοκάρει και σου δημιουργεί διάφορα συναισθήματα.

Σαν παρουσία προσπάθησα και τα πήγα αρκετά καλά, φυσικά θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα!

Όταν πήρα το μετάλλιο τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα, γιατί αισθάνεσαι χαρά ότι οι κόποι σου ανταμείβονται και ότι δίνεις στον εαυτό ένα ακόμα πάτημα για να συνεχίσεις και να προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Επόμενος στόχος μου είναι το G2 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα συμμετέχω και σε οποιαδήποτε διοργάνωση και όποιο ευκαιρία μου δοθεί θα την αξιοποιήσω κατάλληλα.»

  • Παναγιώτα – Ελένη Μαρώση: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφερα να πάρω χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Ο επόμενος μου στόχος είναι να πάω στο G2 της Θεσσαλονίκης και να πάρω μετάλλιο ώστε να προκριθώ στο πανευρωπαϊκό.

Με αφορμή τις τελευταίες διακρίσεις του συλλόγου, ο ιδρυτής του ΑΓΣ Ταεκβοντό Καλαμάτας, Μάστερ Τζίμης Παναγιωτόπουλος είπε: «Άφησα πίσω μου τον Γιώργο, να συνεχίσει το έργο μου. Του άφησε ένα πολύ μεγάλο όνομα και πολύ μεγάλο σύλλογο (σ.σ. της Καλαμάτας) και είναι ικανός να τον λειτουργήσει με τους αξιόλογους συνεργάτες που έχει: την Νίκη Αθανασοπούλου, παγκόσμια πρωτάθλημα, την Αναστασία Φωτάκη πρωταθλήτρια Ευρώπης, που αυτά τα παιδιά σαν πρωταθλητές έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους καθώς εισήλθαν σε Πανεπιστήμια μέσω του Ταεκβοντό ενώ μια εξ αυτών διορίστηκε σε δημόσια υπηρεσία!  Το μόνο που δεν έχουμε πάρει πλέον είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Πάντα πίστευα και έβλεπα μακριά κι έλεγα πως κάποια στιγμή θα τύχη και θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο… και θα το πάρουμε! Το πιστεύω! Γιατί έχουμε αξιόλογους προπονητές, αθλητές και βοηθούς προπονητών (σ.σ. Σκόκος Γιώργος, Αλεξίου Αποστόλης), ο αρχηγός αυτών και πρώτος ο Γιώργος που πέρασε από τα ελληνικά πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια με μεγάλες συμμετοχές, δυο χρονιές στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα με χάλκινο μετάλλιο, χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς. Έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο αγώνα για το άθλημα καθώς το γνωρίζει πολύ καλά..

Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν!»

 

 

Σ.Τριάντου

Share.