fbpx

Στα… κάγκελα οι πολίτες για τις εκλογές που «βλέπουν» αποχή και αποστροφή των νέων για την πολιτική!

0

ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ παραμένουν οι πολίτες ενόψει των εκλογών, καθώς το μήνυμα των κομμάτων φαίνεται ότι δεν πέρασε, ενώ εκτίμησή τους είναι ότι τα σοβαρά προβλήματα δεν επιλύθηκαν την ώρα που δηλώνουν ότι η αποχή θα είναι ίσως ο μεγάλος νικητής των εκλογών, παρά τις αντίθετες προβλέψεις δημοσκοπήσεων που εκτιμούν ότι η προσέλευση στις κάλπες θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στις Ευρωεκλογές!

Ρεπορτάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Στην αγορά της Μεσσηνίας αλλά ιδίως στα καφενεία όλοι προβληματίζονται.

  • Ο κ. Τάσος τονίζει ότι “την να πάρουν οι συνταξιούχοι, τον αμάραντο αφού ζούμε «τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου», οι συνταξιούχοι δεν περιμένουν τίποτα οπότε ούτε με τις εκλογές δεν ασχολούνται”. Για να προσθέσει ότι “δεν έχουμε ούτε για τα εγγόνια μας, έπαιρνα 700 ευρώ και τώρα παίρνω, δυστυχώς, 450”.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ… ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ…
  • Ο κ. Δημήτρης απορεί για τις εκλογές λέγοντας ότι “στην ερώτησή σου «κάθε πέρσι και καλύτερα», έχω να απαντήσω ότι το… έργο το ζούμε κάθε χρόνο, δείχνει όλες οι Κυβερνήσεις το ίδιο είναι τελικά, απογοήτευση στον κόσμο, καθώς δεν κινείται η αγορά με χαμηλές συντάξεις. Μπορεί προσωπικά να μην έχασα πολλά στις συντάξεις αλλά κανείς δεν τα βγάζει πέρα”. Ενώ για την έρευνα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα με φτωχούς πολίτες απάντησε μια μια ατάκα “κοίταξε η Ελλάδα έχει Έλληνες με… πλούσια ελαττώματα, αυτό να γράψεις!”
  • Ο κ. Γιώργος διαπιστώνει ότι “αν δεν φύγει το μεγάλο χρέος από την Ελλάδα, το οποίο αυξήθηκε ήδη, δεν πρόκειται να αλλάξει η χώρα. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά για 100 χρόνια, δυστυχώς, χρεώνεται κάθε νεογέννητο παιδί κι επομένως όλοι τα βγάζουμε δύσκολα πέρα, μία τα φάρμακα, μια τα έξοδα δεν μένει τελικά τίποτα και κατά τα άλλα λένε ότι έχουμε δωρεάν υγεία, ενώ για τις εκλογές δεν ασχολούμαστε”.
  • Ο κ.Τάκης Αδαμόπουλος επισήμανε ότι “το έχουμε ρίξει στα χαρτιά για να ξεχνάμε τον πόνο μας, ίσως οι πολιτικοί παίζουν τις τύχες μας στα χαρτιά όπως παίζω τώρα με ένα φίλο σκληρό παίκτη, οπότε τα κόμματα είναι μόνο η νομενκλατούρα και τίποτα περισσότερο να ξέρουμε…”
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στο καφενείο ο κ. Κώστας υπογραμμίζει ότι “οι συνταξιούχοι με τόσες περικοπές δεν περιμένουν τίποτα, το σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχουν υψηλές συντάξεις αλλά κυριαρχεί απογοήτευση παντού όσο μιλώ με φίλους”.

Δίπλα του ο κ.Νίκος Γ. τονίζει ότι “οι συνταξιούχοι δεν κάνει να φάνε ψωμί και δεν πρέπει να πάρουν σύνταξη, δυστυχώς για τον κόσμο δεν ενδιαφέρεται ούτε ο Αλέξης ούτε ο  Κυριάκος, την ώρα που τα νέα παιδιά δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να ονειρευτούν, ούτε να ζήσουν και να δημιουργήσουν οικογένεια. Ετσι αναγκάζονται να φύγουν. Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί τα ίδια λένε και κάνουν μετά τις εκλογές”, για να καταλήξει ότι: “κανείς δεν υπολογίζει τη νέα γενιά κι αυτό είναι θλιβερή διαπίστωση”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλοί ακόμη που μιλήσαμε που δεν «βλέπουν» φως, παρ’ ότι οι υποσχέσεις για μια πιο φωτεινή Ελλάδα δίνουν και παίρνουν! Οι νέοι είναι δύσπιστοι με τους πολιτικούς και γι’ αυτό αδιαφορούν, ενώ οι μεγαλύτεροι είναι καχύποπτοι γιατί παρά τη δεκαετή κρίση οι πολιτικοί παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν! Ο κόσμος είναι απογοητευμένος το δίχως άλλο από τη σκληρή λιτότητα, τις περικοπές και τις φοροεπιδρομές. Μένει να δούμε με ποιο τρόπο θα δείξει αυτή τη δυσαρέσκειά του αύριο στις κάλπες…

Share.