fbpx

Στέλλα Μπέλου: «Αλλαγή νοοτροπίας αν θέλουμε να γίνουμε “Τόπος Ζωής”»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΕΝΑΣ νέος άνθρωπος με όρεξη και μεράκι προσφοράς, μοντέρνες ιδέες και φυσικά όραμα θέλει να προσφέρει στον τόπο της θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» με υποψήφια δήμαρχο την Τόνια Κουζή. Η Στέλλα Μπέλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλαμάτα και η δυνατότητα να ταξιδέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της έδωσε από μικρή την ώθηση να αγαπήσει τον κλάδο της φιλοξενίας! Σπούδασε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην πόλη του Ναυπλίου κι έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, ενώ τα τελευταία χρόνια απασχολείται στον χώρο της εστίασης στην Καλαμάτα. Παράλληλα συμβάλλει στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών που διατηρεί η μητέρα της, στην περιοχή της Θουρίας, ενώ συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές πρωτοβουλίες όπως το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας , Ancient Messene Open, Book walk κα.

MPELLOY-STELLA—KOYZH

Όπως λέει θέλησε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση παρακινούμενη από την ίδια την ιδέα της ομάδας του “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” καθώς το είδε σαν μια ευκαιρία να μιλήσει για όσα θέλει να λειτουργούν αλλιώς στην πόλη της! Ενώ επέλεξε την παράταξη της κας Κουζή γιατί δεν υπάρχει καμία κομματική ταμπέλα κάτι στο οποίο είναι κάθετη και αρνητική «διότι όταν μιλάμε για την πόλη μας δεν χωράει κανένα κόμμα και καμία κατεύθυνση παρά μόνο το καλό των πολιτών.» Ένας ακόμα λόγος που είναι στην ομάδα “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” είναι «γιατί όλοι είμαστε νέοι έχουμε τις ίδιες απόψεις έχουμε κοινούς στόχους… Είμαστε αυθεντικοί, κάποιοι άπειροι στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως, όλοι έχουμε όρεξη για δουλειά και μάθηση. Τέλος, δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω σε μια μονοπρόσωπη παράταξη που ένα άτομο θεωρεί ότι θα αλλάξει όλα όσα δεν άλλαξε τόσα χρόνια που είχε λόγο και ήταν μέσα στα πράγματα. Εάν δεν πιστεύεις στην ομάδα σου πως θα καταφέρεις να πιστέψεις στους πολίτες σου;» Σήμερα η Στέλλα Μπέλου απαντά στις 5+1 ερωτήσεις της «Φωνής» με θάρρος και τόλμη…

  • Πιστεύετε πως μια γυναικεία «ηγεσία» στον Δήμο Καλαμάτας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο δράσης και αντίδρασης;

«Πιστεύω πως μια γυναικεία παρουσία στον δήμο θα μπορούσε να αλλάξει νοοτροπίες. Παρόλα αυτά δεν κρίνω έναν ικανό άνθρωπο από το φύλο του, κι ένας άντρας θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξέρουμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν γιατί έχουν μεγάλη προϊστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

  • Έχετε προσωπικά «στοιχήματα» και σε ποιες αλλαγές ευελπιστείτε να συμβάλετε;

«Προσωπικό στοίχημα είναι η αξιολόγηση. Όπως εγώ και άλλοι νέοι περνάμε καθημερινά από αξιολόγηση από τους εργοδότες μας ακριβώς το ίδιο θα ήθελα να ισχύσει και στους υπαλλήλους του δήμου. Ίσως και να ακούγεται ρομαντικό, όμως είπαμε πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας αν θέλουμε να γίνουμε “Τόπος Ζωής”.

Ο τομέας μου είναι ο Τουρισμός, όμως, αλλοίμονο αν έμενα μόνο εκεί! Θέλω να ασχοληθώ με τους Νέους και φυσικά με τον Κινητό δήμο μια υπέροχη ιδέα της ομάδας μας που σκοπό έχει κάνει την ζωή των ηλικιωμένων και απομακρυσμένων πολιτών μας λίγο πιο εύκολη!»

  • Πως μπορεί η πόλη μας να εξελιχθεί σε ένα κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού;

«Θα ήταν ιδανικό να εξελιχθεί η πόλη μας προς όποια κατεύθυνση. Το να γίνει μια πόλη κέντρο είτε πολιτισμού  είτε αθλητισμού είτε τουρισμού χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Βλέπω πολλές ομάδες νέων ανθρώπων να προσπαθούν με τον τρόπο τους να επενδύσουν στον Αθλητισμό και να κάνουν αξιόλογες προσπάθειες να ακουστεί η πόλη μας!

Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και στον πολιτισμό και στον Τουρισμό. Ο δήμος μας πρέπει να κάνει άλματα για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους πολίτες του. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους τρόπους που θα κάνουν τους πολίτες ευτυχισμένους!»

  • Συχνά ακούμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, περί ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο, είναι πράγματι ίσες και δη στον τόπο μας; Κι αν όχι πόσο ακόμα δρόμο πρέπει να διανύσουμε και ποιες είναι οι προτάσεις του συνδυασμού σας;

«Αρχικά θα τονίσω πως η ισότητα των φύλων έχει αποκλειστικά και μόνο να κάνει με τον πραγματικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχει για αιώνες το στερεότυπο του άνδρα εργαζόμενου που κυριαρχεί, με αποτέλεσμα οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για όλους τους υπόλοιπους να χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια παρότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες είναι ξεκάθαρα ισάξιες και πολλές φορές αρκετά μεγαλύτερες. Αναμφισβήτητα, όμως, αυτό βελτιώνεται και αποδεικνύει έτσι ότι όλοι μας ανεξαρτήτου φύλου, φυλής και προέλευσης πρέπει να έχουμε ίδιες ευκαιρίες σε κάθε τομέα είτε επαγγελματικής είτε κοινωνικής δραστηριότητας. Μια δημοτική παράταξη ας μην γελιόμαστε δεν μπορεί να επηρεάσει διεθνή φαινόμενα έχει όμως την δυνατότητα ή μάλλον την υποχρέωση  μέσα στους χώρους της αρμοδιότητας της να δώσει εκείνες τις ευκαιρίες σε όλους έτσι ώστε να “κερδίσει” απ’ όλους μεγαλύτερη δύναμη για το κοινό καλό.»

  • Στο μείζον ζήτημα των ευπαθών ομάδων (ΡΟΜΑ, ΑμεΑ), τι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο για καλύτερη κοινή διαβίωση;

«Η μόνη λύση στα προβλήματα που υπάρχουν με τις όποιες κοινωνικές ομάδες είναι να καταφέρουμε να τις εντάξουμε στην πραγματική ζωή του τόπου. Όσο δεν τα βλέπουμε ή κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε, γίνονται όλο και πιο μεγάλα. Η προσβασιμότητα, η εκπαίδευση, η κοινωνική αποδοχή, η συμμετοχή στον πολιτισμό και η αποδοχή του διαφορετικού είναι αυτά που είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε για το απολύτως αυτονόητο που είναι η καθημερινή ζωή όλων των πολιτών στον τόπο που επιθυμούν να ζουν.»

  • Περιγράψτε την εμπειρία και τις εντυπώσεις σας από τις εξορμήσεις με το βαν του συνδυασμού.

Η εμπειρία μου με τον βανάκι μας είναι υπέροχη! ειλικρινά σε κάποια από αυτά τα μέρη δεν είχε τύχει να βρεθώ κι ενώ πίστευα πως η καθημερινότητά τους είναι ιδανική, δεν μπορώ να περιγράψω την αγωνία τους και την ανάγκη τους κάποιος να ασχοληθεί ουσιαστικά μαζί τους!

Ο κόσμος που γνωρίζω, η θετική αντιμετώπιση, η ευγένεια και η πρόθεση να μοιραστούν τις ανησυχίες, τα προβλήματα αλλά πάνω απ’ όλα η παρότρυνση να μην σταματήσουμε ότι και να γίνει, είναι αυτό που με πεισμώνει. Φυσικά μπορεί όποιος θελήσει να έρθει βόλτα με το βανάκι μας, να μιλήσουμε να γνωριστούμε να απαντήσουμε σε ό,τι ερωτηθούμε, αρκεί να συμπληρώσει την φόρμα που θα βρει στην σελίδα μας στα social media ή στο site του Καλαμάτα Τόπος Ζωής.»

Σίσσυ Τριάντου
Share.