fbpx

Στην… αντεπίθεση για τους δασικούς χάρτες πέρασε ο Αλέξης Χαρίτσης

0

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις στο μείζον θέμα των δασικών χαρτών, δεδομένου του γεγονότος πως τουλάχιστον 16.000 ιδιοκτήτες γης στη Μεσσηνία, είναι κυριολεκτικά στον… αέρα από την τραγική καθυστέρηση της εξέτασης των αντιρρήσεων και των αιτημάτων πρόδηλων σφαλμάτων, ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, υπερασπιζόμενος το τεράστιο έργο της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, το οποίο προχώρησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας να μάθει τι προτίθεται να κάνει για το θέμα και ειδικά, αν θα προσληφθεί μόνιμο ή έστω, διετούς σύμβασης προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραματική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες τροφοδοτούν τις επιτροπές εξέτασης των ενστάσεων επί των εκτάσεων που δεν έχουν κυρωθεί, ώστε να πάψουν να είναι… εγκλωβισμένοι, χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπενθυμίζει ότι «η  κύρωση δασικών χαρτών έχει απαιτηθεί συνταγματικά από το 1975, ωστόσο η υλοποίησή τους παρέμεινε στα χαρτιά εξαιτίας της χρόνιας ολιγωρίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και επισημαίνει πως ως το 2015 είχαν κυρωθεί δασικοί χάρτες μόλις στο 1% της χώρας. «Την τελευταία διετία, ύστερα από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρώθηκαν πάνω από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα δασικών χαρτών στη Μεσσηνία», αναφέρει ο βουλευτής του νομού και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, τονίζοντας πως έτσι, μεταξύ άλλων, δόθηκε η δυνατότητα αποκατάστασης του κράτους δικαίου στον αγροτικό χώρο και  επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα. «Σήμερα στο νομό Μεσσηνίας εκκρεμούν περί τις 16.000 αιτήσεις ενστάσεων, ωστόσο μέχρι τώρα η διαδικασία επέτρεψε το χαρακτηρισμό σχεδόν του 90% της έκτασης του νομού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις επίλυσης προβλημάτων, τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για το κράτος, οι οποίες και εκκρεμούσαν για περισσότερα από 50 χρόνια», σημειώνει ο βουλευτής, που ζητά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να απαντήσει «σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση της εξέτασης των 16.000 ενστάσεων επί των δασικών χαρτών και να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016». Τέλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καυτηριάζει και το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν ανανέωσε καν, τις οκτάμηνες συμβάσεις του προσωπικού που είχε προσληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς, για την εξυπηρέτηση της διαδικασίας προώθησης των εισηγήσεων της διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας επί των αντιρρήσεων, στις αρμόδιες επιτροπές.

Ο κ. Χαρίτσης, αφήνει έτσι, για μια ακόμη φορά, ξεκάθαρες αιχμές κατά της ΝΔ, η οποία με τον τρόπο αυτό, επιτείνει… την καθυστέρηση, που έχει σαν αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες, να μην μπορούν να προχωρήσουν αν χρειαστεί, σε αιτήσεις άδειας καλλιέργειας ή εξαγορά και πόσω μάλλον, να πουλήσουν, να μεταβιβάσουν, να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς και μια σειρά από αντίστοιχες διαδικασίες, αφού τόσους μήνες μετά, από τις 17.000 αντιρρήσεις και πρόδηλα σφάλματα, έχουν εξεταστεί μόνο 1.000!

Share.