fbpx

Στις 26 Μαΐου μιλάνε οι πολίτες και δρομολογούν τις πολιτικές εξελίξεις

0
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρέθηκε χθες ο πρ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, για να ενημερωθεί για τα ζητήματα και τα προβλήματα που μπορούν να προωθηθούν στην Ευρώπη σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τους παράγοντες του νομού Μεσσηνίας.

Μετά την επίσκεψή του με τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Μειμαράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ξεκινώντας με μια γενική τοποθέτηση ως προς τις θέσεις που πρεσβεύει η ΝΔ για την Ελλάδα ως μέλος της ευρωπαϊκής «οικογένειας» αλλά και τις θέσεις και προτάσεις της για το νέο Ευρωκοινοβούλιο. Ανέφερε ότι «Οι ευρωεκλογές αυτές δεν είναι εκλογές με χαλαρή ψήφο! Είναι εκλογές που απαιτούν να υπάρχει συστράτευση των πολιτών, συμμετοχή και να κρίνουν τα προγράμματα, να δουν ποιο από αυτά είναι καλύτερο, πιο Ευρωπαϊκό, πιο μπορεί να αποδώσει περισσότερο και να έρθουν να ψηφίσουν! Μετέχω σε αυτή την “μάχη” μετά από πρόταση του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς γιατί η παρουσία ενός πρώην προέδρου του κόμματος στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα με σταυρό από ολόκληρη την Ελλάδα, σηματοδοτεί την βαρύνουσα σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αυτές.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ευθύνες στο κυβερνών κόμμα επέρριψε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το οξυμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελληνική Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης.

«Η οξύτητα, η οποία έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του κυβερνόντος κόμματος και του πρωθυπουργού, αποτελεί επιλογή τους γιατί έχουν ανάγκη να συσπειρώσουν τον κόσμο τους, όπως αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις!

Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την διάθεση, την πρόθεση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχουν τόνους χαμηλούς και να αντιπαρατεθούν σε προγράμματα, ώστε οι πολίτες που βρίσκονται στο χώρο των αναποφασίστων να πειστούν, ακούγοντας τις δικές μας προτάσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και να έρθουν να μας ψηφίσουν. Νομίζω ότι …οι κραυγές που επιχειρεί η κυβέρνηση να παρασύρει και την αντιπολίτευση, την βοηθούν, και είναι μία πολιτική της επιλογή.»

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Για το κατά πόσον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί την βαρύτητα της ψήφου τους στις ευρωεκλογές του 2019, ο κ. Μείμαράκης απήντησε πως δυστυχώς ακόμα και σήμερα οι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητά της για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη.

«Οι πολίτες ακόμα κι αυτή τη φορά δεν θεωρούν ότι η ψήφος για τις Ευρωεκλογές είναι βαρύνουσας σημασίας. Το διαπιστώνω από τις περιοδείες μου και από τις ομιλίες μου, όπου όταν αναφέρομαι στην εσωτερική πολιτική σκηνή παρακολουθούν τις ομιλίες και όταν αναφέρομαι στην Ευρώπη και στο πώς μπορεί η Ευρώπη να μας βοηθήσει ή να διεκδικήσουμε μες στην Ευρώπη βλέπω ότι υπάρχει μία σχετική αδιαφορία στο ακροατήριο! Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί πρέπει να δώσουμε ακόμα περισσότερους στους πολίτες να καταλάβουν πόσο ωφέλιμη είναι η Ευρώπη για μας! Γιατί αν γυρίσουμε το νομό, την Περιφέρεια αλλά και όλη την Ελλάδα θα δούμε ότι τα σημαντικά έργα, κατά πλειοψηφία, έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό. Δεύτερον οι αποφάσεις και μάλιστα στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε επίπεδο τουρισμού και άλλων τομέων, λαμβάνονται κατά 80% -να μην πω και κατά 100% στον πρωτογενή τομέα – από το Ευρωκοινοβούλιο. Κατά συνέπεια επηρεάζουν απόλυτα τη ζωή μας και πολύ περισσότερο τη ζωή των Ελλήνων.

Γι’ αυτό θα τους καλούσα να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά στις κάλπες για να δείξουν και την δική τους συμμετοχή στην προσπάθεια της πορείας της χώρας μέσα στην Ευρώπη.»

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Προβλήματα ελάσσονα για την Ευρώπη αλλά μείζονα για την Ελληνική κοινωνία όπως η ακριβή βενζίνη, τα ακριβά διόδια και τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αλλά και η επιδότηση στον ΜΟΡΕΑ.

Η εικόνα μιας Ευρώπης με ανισότητες μεταξύ των κρατών – μελών της, αλλά και μιας Ευρώπης που δεν “σκύβει” πάνω από τα σημαντικά προβλήματα κάθε κράτους, φαίνεται πως στην περίπτωση της Ελλάδας οδηγεί τους πολίτες της σε άλλες επιλογές κι έναν, ίσως, πιο βαθύ ευρωσκεπτικισμό. Το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη για τις ευρωπαϊκές ανισότητες αλλά και την στάση της Ευρώπης απέναντι στα θέματα που ταλανίζουν την χώρα μας, και όχι μόνον, ήταν το εξής: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την τελευταία πενταετία ο ευρωσκεπτικισμός έχει αυξηθεί. Κι εμείς που ψηφίσαμε Ευρώπη στις Ευρωπαϊκές εκλογές, το 2014, ακριβώς επειδή τα διλήμματα τότε ήταν Μνημόνιο -Αντιμνημόνιο και θεωρούσαμε ότι η Ευρώπη δεν είχε σταθεί όσο θα έπρεπε με αλληλεγγύη στο δικό μας πρόβλημα, με κρύα καρδιά πήγαμε στις κάλπες.

Αυτή την 5ετία συνέβησαν γεγονότα τα οποία μας συντάραξαν λόγω της ταχύτητας της αλλαγής με τα οποία, τελικά, συνετελέσθησαν. Τα προγράμματα τα πενταετή και τα τριετή τα οποία στο παρελθόν χτίζανε, δεν υπάρχουν σήμερα. Γιατί οι αλλαγές είναι τρομερές. Θεωρώ ότι η παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας μας βρήκε χωρίς υποδομές και δομές και χαρακτήρα και συμπεριφορά, ώστε να τα αφομοιώσουμε και να τα απορροφήσουμε με αποτέλεσμα αυτή η πενταετία να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Άρα η 5ετία που έρχεται πρέπει να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα και να δώσει και λύσεις. Αλλιώς η Ευρώπη δεν θα έχει λόγο ύπαρξης! Κι ενώ έχουμε πετύχει μία Νομισματική Ένωση κατά κύριο λόγο, δεν την έχουμε ολοκληρώσει και δεν έχουμε προχωρήσει στην ολοκλήρωση της Οικονομικής Ένωσης. Διότι η Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ως οικονομικός παράγων για να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικά την Αμερική, την Κίνα, την Ασία, τις Ινδίας, άλλες οικονομίες. Δημιουργήθηκε, όμως, με βάση την κρίση μία εσω-ευρωπαϊκή ανισότητα, η οποία οδήγησε και σε ανισότητες μέσα στις χώρες της Ευρώπης.

Γι’ αυτό ακριβώς εγώ είμαι από κείνους που πάνε να παλέψουν για περισσότερη Ευρώπη στους τομείς που σας ανέφερα περισσότερη σύνθεση και συνεννόηση ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν και πάντα χρειάζονται συνεννοήσεις, συνθέσεις και λύσεις και πιστεύω ότι μέσα στην 5ετία που έρχεται παρόλες τις κακοτυχίες ή ζημιές που μπορεί να έχουν υπάρξει θα τα καταφέρουμε!»

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υπάρχει μια «παγιωμένη» διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στις 7 μονάδες. Σε δυο εβδομάδες και εφόσον οι εκλογές το επιβεβαιώσουν τότε πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις και σε εθνικό επίπεδο. Επ’ αυτού ο πρ. πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι: «Στις 26 Μαΐου “μιλάνε” οι πολίτες και μπορεί ο κ. Τσίπρας να θέλει οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο και η ΝΔ να γίνουν χθες, αλλά το θέμα είναι τι θα πουν οι πολίτες. Την επομένη θα αναλύσουμε τα μηνύματα και τότε θα ληφθούν και οι αποφάσεις! Βεβαίως, το σύστημα είναι κατά βάση πρωθυπουργικό-κεντρικό, οπότε ο πρωθυπουργός έχει τον κυρίαρχο λόγο, αλλά το τι θα πουν οι πολίτες στις 26 Μαΐου είναι το πιο σημαντικό! Από 27 Μαΐου ξανά μιλούν οι πολιτικοί αναλύοντας το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες!» προσωπική του ωστόσο εκτίμηση είναι για πρόωρες εκλογές: «Θεωρώ λοιπόν ότι πιθανώς χρόνος εκλογών, με μία μεγάλη διαφορά, θα είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι θέλουν να υπολογίζουν οι κυβερνώντες!»

Σίσσυ Τριάντου
Share.