fbpx

Στο “Βιβλιόπολις ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους χάρισε μια αξέχαστη περιπέτεια σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του!

0

Ο ΓΙΡΓΚΕΝ Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του φοβερού και τρομερού ντεντέκτιβ Κλούζ βρέθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας το βράδυ της Πέμπτης!

Ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας συνάντησε στην όμορφη και κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Α49 τους μικρούς … και μεγαλύτερους αναγνώστες των βιβλίων του, στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της βιβλιοπαρουσίασης που διοργάνωσαν βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου και οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Πολλά χαρούμενα και γεμάτα ενθουσιασμό πρόσωπα μικρών παιδιών αντίκρισαν και απόλαυσαν τον καταξιωμένο δημιουργό του «Ντετέκτιβ Κλουζ», Γίργκεν Μπανσέρους.

Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία και αν μη τι άλλο δε στενοχωριέται καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας! Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά των βιβλίων του έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hulshoff και νωρίτερα με το βραβείο Hansjorg – Martin – Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων!

Το μυστήριο του τσίρκου, Τα χαμένα πατίνια, Το φάντασμα του καρουσέλ, Τέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνες, Το τριφύλλι της ατυχίας, Οι μπότες του μαραμπού είναι μερικές μόνον 27 περιπέτειες του συγγραφέα που εμπνεύστηκε από την κόρη του Κατερίνα, ενώ το 28ο αναμένεται λίαν συντόμως, ενώ η επόμενη ιστορία, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στη φωνή η κα Δημοπούλου, θα έχει άρωμα …ελληνικό!

Όσο για την προχθεσινή εκδήλωση στον πολυχώρο Α49, κάθε λεπτομέρεια είχε προσεχθεί από τους διοργανωτές αφήνοντας κατενθουσιασμένα τα πολυάριθμα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που φορώντας τα φοβερά κίτρινα καπελάκια τους – προσφορά των διοργανωτών – παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση και ενθουσιασμό τον εξαιρετικό Γερμανό δάσκαλο, δημοσιογράφο και συγγραφέα να τους εξιστορεί τις ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας με τον αγαπημένο τους ντετέκτιβ Κλουζ, ο οποίος καλησπέρισε στα ελληνικά παιδιά και γονείς και με τη βοήθεια μεταφραστή καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη αποδοχή κι αγάπη που έχουν δείξει στην φιγούρα του «ντεντέκτιβ Κλουζ» χάρη στην οποία βρίσκεται στη χώρα μας δυο φορές το χρόνο!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την παρουσίαση της πρωτότυπης αυτής σειράς βιβλίων, που ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παρουσία του βραβευμένου συγγραφέα για πρώτη φορά στην πόλη μας, χάρη στη συνεργασία του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις» και των εκδόσεων «Μεταίχμιο». Για την εκδήλωση μίλησε η ιδιοκτήτρια του «Βιβλιόπολις» Δήμητρα Δημοπούλου: «Η εκδήλωση αυτή εγκαινιάζει τη σειρά των παιδικών μας εκδηλώσεων για το 2019-2020. Είναι τεράστια η χαρά μας γιατί έρχεται ένας από τους καλύτερους και διασημότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στην Καλαμάτα. Πρώτη φορά έρχεται ένας ξένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων στην πόλη μας!

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, είναι πρώην δάσκαλος και δημοσιογράφος. Η σειρά των βιβλίων του τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjorg – Martin – Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων! Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και ήδη μεταφράζεται σε περισσότερες, κι έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που θέλουμε εμείς ως «Βιβλιόπολις» και ως «Μεταίχμιο» με το οποίο κάνουμε σε συνεργασία αυτή την εκδήλωση είναι ότι ο Γίργκεν Μπανσέρους έχει ξεκινήσει μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Κύπρο στην πόλη της Καλαμάτας ήταν η προτελευταία του στάση και θα ολοκληρώσει τον κύκλο της περιπέτειας και της αστυνομικής του έρευνας στην Ελλάδα, με δυο εκδηλώσεις στην Αθήνα. Μάλιστα το επόμενο βιβλίο του διαδραματίζεται στην Ελλάδα!» κλείνοντας η κα Δημοπούλου μας προσκάλεσε στην επόμενη παιδική εκδήλωση του «Βιβλιόπολις» την 1η Νοεμβρίου.

Ιωάννα Κοκκώνη

Share.