fbpx

Στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης η Άννα Γιακουμοπούλου

0

5η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΔΑΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 Άννα Γιακουμοπούλου, μετά την εξαιρετική της πορεία το 2018, μπαίνει δυναμικά και στο 2019 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που έγινε 3-5 Μαΐου στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στην νέα γι’ αυτήν κατηγορία των -49 κιλών γυναικών (ολυμπιακή κατηγορία), απέδειξε ότι είναι πλέον μια αθλήτρια υψηλού επίπεδο με διάρκεια και διαχρονικότητα, θέτοντας συνεχώς υψηλότερους στόχους.

Η αθλήτρια του ΑΣ Ταεκβοντό Κυπαρισσίας παρά τον τραυματισμό που την κράτησε για τρεις μήνες εκτός δράσης, γύρισε με ορμή στα αγωνιστικά ταπί κι «έπιασε δουλειά» παίζοντας τρεις δυνατούς αγώνες με τις καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας, και όχι μόνο, κατορθώνοντας να σταθεί στο ύψος που της περίστασης  και με ανάλογες νίκες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

GIAKOYMOPOYLOY ANNA TAEKWONDO3

Το χρυσό αυτό μετάλλιο είναι μια ιδιαίτερη επιτυχία γι’ αυτήν και για τον προπονητή της, Παναγιώτη Αλεξόπουλο, καθώς επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο δουλείας που γίνεται ώστε να βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας. «Πραγματικά αυτό το μετάλλιο επιβεβαιώνει πρώτα σε εμένα ότι, τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έρχονται μέσα από σκληρή δουλειά, αλλά παράλληλα δικαιώνει τον προπονητή μου, που πιστεύει σε εμένα, με καθοδηγεί με μεθοδική δουλειά, αγωνιά μαζί μου και ξεπερνάμε τα εμπόδια μαζί, ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας!

Σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήξερα ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τους τίτλους μου, κάτι που με βάραινε πολύ! Αλλά πραγματικά την μεγαλύτερη μάχη την έδωσα με τον εαυτό μου… ώστε να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να μπορέσω να πιάσω μέγιστη απόδοση. Κάτι το οποίο πραγματικά συνέβη και με χαροποιεί πολύ, γιατί οι θυσίες και οι κόποι μου πιάνουν τόπο!» είπε και συνέχισε: «Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για εμένα, αφού είχα να αντιμετωπίσω έναν σοβαρό τραυματισμό! Ένα αναπάντεχο κάταγμα το οποίο δεν συνέβη στο αγωνιστικό ταπί αλλά κατά την περίοδο ξεκούρασής μου, το οποίο με κράτησε περίπου 3 μήνες εκτός προπονήσεων και εκτός αγώνων, χάνοντας σημαντικά πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Όμως αυτά συμβαίνουν! Κοιτάμε -με τον προπονητή μου – μπροστά και τα ξεπερνάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος καλό όλα καλά και συνεχίζουμε για νέες επιτυχίες το 2019!»

Κλείνοντας δεν αμέλησε να ευχαριστήσει τους αρωγούς των προσπαθειών της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον χορηγό μου την ΔΕΗ Α.Ε που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου ενεργεία ώστε να πετυχαίνω τους στόχους μου.»

GIAKOYMOPOYLOY ANNA TAEKWONDO2

Εξίσου ενθουσιώδης για το δυναμικό come back της αθλήτριάς του στην ενεργό δράση και ο προπονητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος ο οποίος δηλώνει τα εξής: «Η χρονιά ξεκίνησε όντως δύσκολα για εμάς, αφού ένας αναπάντεχος τραυματισμός μας σόκαρε και μας έφερε πίσω σε προπονήσεις και αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όμως, η Άννα είναι πραγματικά δυνατή κι αυτό που κάνει το κάνει με όλη την δύναμη της ψυχής της.

Αυξήσαμε τους ρυθμούς προπόνησης, προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα του προπονητικού πλάνου και καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα να κατακτήσουμε την κορυφή, δείχνοντας έτσι στοιχεία σταθερότητας στην απόδοση, διαχρονικότητα καθώς διάθεση και όραμα για το κάτι παραπάνω!

Πραγματικά νιώθω περήφανος γι’ αυτήν μας την διάκριση.

Κλείνοντας πιστεύω ότι, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Αυτή η διάκριση μας καθιερώνει στην κορυφή. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται για το 2019.»

TAEKWONDO KYPARISSIAS 2

5η θέση για Αδάμ Κωνσταντόπουλο

και Δημήτρη Παναγιωτόπουλο

Σπουδαία ήταν επίσης η εμφάνιση των άλλων δυο αθλητών του συλλόγου στο Πανελλήνιο. Οι Αδάμ Κωνσταντόπουλος και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος κατέκτησαν την 5η θέση στις κατηγορίες -48 κιλά και -78 κιλά εφήβων, αντίστοιχα. Οι δυο τους βρέθηκαν απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους και κατάφεραν να φτάσουν πριν τα μετάλλια κάτι που αποτελεί και αυτό μια σημαντική επιτυχία για αυτούς και για το σύλλογο της Κυπαρισσίας

Ο προπονητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος ευχαρίστησε όλο το προπονητικό τιμ στην προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές του συλλόγου: «Σημαντική ήταν και είναι η βοήθεια όλου του προπονητικού team, όπως του φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Θεόδωρος Ασημακόπουλου ο οποίος μας ακολούθησε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ώστε να βοηθήσει τους αθλητές μας, από την επιστημονική του πλευρά, καθώς και τον γυμναστή σε ειδικά θέματα, Νίκο Κακαλέτρη, ο οποίος βοηθάει την ομάδα σε θέματα ενδυνάμωσης των αθλητών, φυσική κατάσταση κλπ, όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, καθώς και τον Παναγιώτη Δικαίο, προπονητή του συλλόγου, και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.»

TAEKWONDO KYPARISSIAS

 

Share.