fbpx

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη από την Καλαμάτα: «Κοντράστ» Τατούλη στη ΝΔ επιφέρει γαλάζιο κομφούζιο στην Πελοπόννησο!

0

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΩ Η ΝΔ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ Ο ΣΩΤ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡ. ΑΦΑΛΗΣ

ΑΙΣΘΗΣΗ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, προκάλεσε χθες, η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ανακοίνωσε δύο νέους υποψηφίους συμβούλους από τη Μεσσηνία, τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ επί πολλά χρόνια αντινομάρχη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Δράκου το 2010 στο νόμο, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και τον πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Χαράλαμπο Αφάλη. Ο κ. Τατούλης, μεταξύ άλλων, έβαλε κατά μερίδας του Τύπου ύστερα από ερώτημα αναφορικά με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, τράβηξε… το αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φόντο των φημολογούμενων… πιέσεων της ΝΔ σε στελέχη της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής ενόψει των εκλογών και «επιτέθηκε» ξανά στον Παναγιώτη Νίκα, αφήνοντας αιχμές για το ζήτημα των απορριμμάτων, αλλά και των έργων που υλοποιούνται στην Καλαμάτα, τα οποία όπως είπε για μια ακόμη φορά, φέρουν τη δική του υπογραφή, όσον αφορά στη χρηματοδότησή τους!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΟ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

«Σε απάντηση όλων αυτών που θέλουν και νομίζουν ό,τι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει εργαλείο των προσωπικών ιδιοτελών φιλοδοξιών τους, απαντάμε πως συνεχίζουμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, την υλοποίηση του συμβολαίου που έχουμε κάνει με τους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας. Σε αυτή τη λογική, συνεχίζουμε το έργο μας και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτή τη λογική όμως, αναδεικνύουμε και το μέγεθος της δημοκρατίας και του σεβασμού στους θεσμούς. Δε σχολιάζουμε τους σχολιαστές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Πελοποννήσου. Δεν μας ενδιαφέρουν οι σχολιασμοί, αλλά η ατζέντα των πραγματικών προβλημάτων της Πελοποννήσου και η τοποθέτηση πάνω στα συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα, όλων όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά, από καρδιάς και από ψυχής, να υπηρετήσουν τον Πελοποννησιακό λαό και τους στόχους των συμπολιτών μας και πάνω απ’ όλα να τους εμψυχώσουν», ανέφερε αρχικά ο περιφερειάρχης, ασκώντας εμμέσως κριτική στα Μέσα, παρουσιάζοντας τους δύο υποψηφίους. «Η Νέα Πελοπόννησος, συνεχίζοντας το έργο της, δημιουργεί καινούριες συνθήκες για την ένταξη μέσα στο δικό της ιδεολόγημα, ικανών και άξιων στελεχών της Πελοποννησιακής κοινωνίας, προκειμένου με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και κύρος, αλλά και εμβαθύνοντας την αντίληψη της μεγάλης προσπάθειας που απαιτείται, να δημιουργήσουμε αυτόν τον έμψυχο κορμό των στελεχών, που θα πάρουμε πάνω μας, τη νέα εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες, για την οποία είμαστε σίγουροι», δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα επανεκλεγεί, ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος… επανήλθε στα των Μέσων Ενημέρωσης. «Οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους αυτούς που τους θέλουν υποταγμένους σε κάποιες απόψεις και εντολές, αφού όπως ξέρετε, στη δημοκρατία, οι πολίτες δεν παίρνουν εντολές, δίνουν. Αυτό είναι το διακύβευμα της δημοκρατίας», σημείωσε, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα κάποιων δημοσκοπήσεων που τον φέρουν να… χάνει έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου.

Η ΕΝΤΑΣΗ

«Δε σχολιάζω δημοσκοπήσεις και το ξέρετε πάρα πολύ καλά! Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω για να μην έχετε ανησυχία στην επαγγελματική σας δραστηριότητα», είπε με εμφανή δόση ειρωνείας, την οποία συνόδευσε το γέλιο της Ντ. Νικολάκου, απευθυνόμενος στον διευθυντή Ενημέρωσης της τηλεόρασης Best, Θέμη Κανελλόπουλο, ο περιφερειάρχης και συνέχισε: «ότι αυτή τη στιγμή, η Περιφερειακή Αρχή, η Νέα Πελοπόννησος, σε όλες τις δημοσκοπήσεις (νέο γέλιο Νικολάκου) έχει μια τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και είναι στην καλύτερη περίοδό της. Πολύ καλύτερη από τις αντίστοιχες έρευνες που γίνονταν τον 2014 και δείχνει τη δυναμική που υπάρχει. Αυτό για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και να πω και το εξής: Τα Μέσα Ενημέρωσης και η δημοσιογραφία, δεν είναι μια απλή ιστορία μιας αντικατάστασης, μιας πρεμούρας για να προσπαθούν να περιορίζουν και να κάνουν μια πλασματική εικόνα για τα πραγματικά προβλήματα και την αντικειμενικότητα που χρειάζεται ο πολίτης.Γι’ αυτό, σας λέω ξεκάθαρα. Μην ανησυχείτε. Η Νέα Πελοπόννησος, είναι πολύ δυνατή. Οι άλλοι υποψήφιοι, είναι σε ποσοστά πολύ χαμηλά (γέλιο Νικολάκου), αλλά αυτό δεν με απασχολεί. Δεν με απασχολεί εμένα σε τι ποσοστά βρίσκονται οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι. Εμένα με ενδιαφέρει η ατζέντα των θεμάτων που θέλουν να θέσουν. Η αντικειμενικότητα  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η δημοκρατία, ειδικά εκείνων που έχουν την ευθύνη, γιατί έχουν πάρει μπόνους από την ελληνική πολιτεία να μεταφέρουν αντικειμενικά τη θεματολογία που μπορεί να μας απασχολεί. Ο λαϊκισμός, η υστεροβουλία, η ανεπάρκεια, δεν είναι θέματα δικά μας, αλλά της ευφυούς κρίσης των πολιτών, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει και πολύ περισσότερο οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης», σημείωσε ο κ. Τατούλης και ρωτήθηκε τόσο από τον Θέμη Κανελλόπουλο, όσο και από τη «Φ» και το «Θάρρος», σε ποιους εκπροσώπους Μέσων, αναφέρεται. «Αναφέρομαι κυρίως σε εσάς (γέλιο Νικολάκου)», είπε, απευθυνόμενος στον Θέμη Κανελλόπουλο, ο Πέτρος Τατούλης και αυτό, ήταν και το σημείο της συνέντευξης Τύπου, που η αίθουσα συνεδριάσεων «Παν. Φωτέας» στο Διοικητήριο, μετατράπηκε για λίγο σε… ρινγκ! Η συζήτηση παρεκτράπη και οι αναφορές για… λιβανίσματα, «δικά τους» και «αντίπαλα» Μέσα, μαζί με τις φωνές, κυριάρχησαν. «Η πολιτική ζωή, δεν είναι νυχτερινή ζωή, δεν είναι μπράβοι έξω από τα μαγαζιά. Η πολιτική ζωή απαιτεί σεβασμό στον πολίτη και κοίταγμα στον καθρέφτη που μπορεί και έχει τη δυνατότητα να παρέμβει», ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης, με την παρουσίαση των δύο νέων υποψηφιοτήτων, τις οποίες θα σχολιάσουμε στη συνέχεια, γιατί προκάλεσαν έκπληξη, να έρχονται σε δεύτερη –για λίγο- μοίρα!

Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το ίδιο συνέβη, όταν ο Πέτρος Τατούλης ρωτήθηκε για την φερόμενη πίεση που ασκεί η ΝΔ σε στελέχη του, προκειμένου να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο Νίκα. «Το κόμμα που υπηρέτησα για πολλά χρόνια, από όλες τις θέσεις με αυστηρή συνέπεια και φοβερή αποφασιστικότητα και ρίσκα πολιτικών επιλογών, έχει μια ιστορία. Η ιστορία του, εμπεριέχεται σε ένα αφήγημα. Ήταν το κόμμα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτιαξε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές και ιδεολογικές ανάγκες του λεγόμενου κεντροδεξιού φιλελεύθερου χώρου, όπου διακρινόταν μόνο από μια βασική αρχή! Τον σεβασμό. Σεβασμό προς τα στελέχη, στα μέλη του και τους πολίτες. Τέτοιες συμπεριφορές, είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών της ΝΔ και το λέω αυτό, όχι κάνοντας κριτική ως περιφερειάρχης, αλλά σαν παλιό, σημαντικό στέλεχος αυτού του χώρου. Πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση του προέδρου τη ΝΔ αν θέλει να τηρήσει την οικογενειακή του παράδοση. Είναι τραγικό για το ίδιο το κόμμα, για την πολιτική ζωή του τόπου και την ίδια την κοινωνία αυτό που γίνεται! Πρέπει να καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και το πολιτικό διακύβευμα συνεχώς τροποποιείται» , δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που έβαλε κατά του Νίκα, απαντώντας σε ερώτημα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Καλαμάτας και τη δήλωση του δημάρχου και υποψηφίου περιφερειάρχη, πως την ευθύνη για τη μη νέα κήρυξη, έχει η Περιφέρεια.

ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΝΙΚΑ ΜΕ… ΑΡΩΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!  

«Ο κ. Νίκας παρουσιάζει μια διπροσωπία, άλλα έλεγε πριν μερικούς μήνες, άλλα τώρα. Η απόφαση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι μόνο θέμα του περιφερειάρχη, αφού η έγκριση και η εξουσιοδότηση, γίνεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και πρέπει να το μάθουν οι πολίτες.

Οι υπηρεσίες μου, γνωμοδότησαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να ανανεώσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία απλόχερα προχώρησα πριν τρεις μήνες, όταν υπήρχε η υποψηφιότητα του κ. Νίκα. Είναι μια ανόητη προσπάθεια να βρεις άλλοθι απέναντι σε αυτά που δεν έχεις κάνει τόσα χρόνια», δήλωσε και συνέχισε πιο σκληρά. «Η κυβέρνηση μετά από παρέμβασή της, βοήθησε και έδωσε λύση στο πρόβλημα των διμηνιτών. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα τον βοηθούσε να προσλάβει προσωπικό, που είναι δική του υπόθεση. Έχω κάνει εξαρχής μια τοποθέτηση και δεν έχω πάρει απάντηση. Όσο καιρό ήταν σε ισχύ η σύμβαση του Δήμου Καλαμάτας με τον κ. Καράμπελα, ο δήμαρχος αντέδρασε πλήρως στο σχέδιό μας και όταν μπήκε στις δικαστικές περιπέτειες που έχει, ο κ. Νίκας, άλλαξε άποψη. Θα πρέπει να απαντηθεί αυτό. Τι συνέδεε τον κ. Νίκα με τον κ. Καράμπελα; Άκουσα και το εξής παράξενο, ότι υπήρχε εκβιασμός και συναλλαγή του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο. Ό,τι μου έχει ζητήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι, από βαθιά πίστη στην υπευθυνότητα που πρέπει να διακρίνει τον θεσμό, τα έχω υλοποιήσει όλα. Σας έχω πει πολλές φορές, ό,τι το 90% των έργων που γίνονται στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, φέρουν την υπογραφή μου, στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων. Ό,τι έχει επιλεχθεί ως στρατηγική της πόλης, πάλι φέρει την υπογραφή μου επίσης και το λέω, γιατί δε θέλω να μένει τίποτε κάτω από το τραπέζι», δήλωσε. Και στο σημείο αυτό, αξίζει να επανέλθουμε στην ουσία της συνέντευξη που ήταν η παρουσίαση Παναγιωτόπουλου – Αφάλη.

ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΓΑΛΑΖΙΟ»  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ…!

«Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που κάναμε πράξη τη συνεργασία και τη συνεννόηση

Δεν απευθυνόμαστε στους πολίτες, μέσω των κομματικών οδηγιών και στελεχών, αφού εμείς είμαστε η πολιτική πρόταση για την Περιφέρειά μας. Όλοι εμείς, αποτελούμε το πολιτικό διακύβευμα για τη χώρα μας. Το μόνο κίνητρο που έχουμε, είναι να πάει μπροστά η Πελοπόννησος, που έχει τον μεγαλύτερο θησαυρό, τους πολίτες της», ανέφερε ο περιφερειάρχης παρουσιάζοντας δύο «γαλάζια» στελέχη. Αρχικά, ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν για χρόνια, πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Μεσσηνία, μπροστά σε όλα, πιστός στρατιώτης του κόμματος και… επικριτής του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, όταν ανακοινώθηκε η Καλλιρρόη, ως ο τόπος όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της λύσης της ΣΔΙΤ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που κατάγεται και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, ήταν… μπροστάρης στις κινητοποιήσεις, το κλείσιμο των δρόμων και τις αντιδράσεις όλων των κατοίκων της περιοχής, που δεν ήθελαν να δουν καν, στα μάτια τους, τον περιφερειάρχη! «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όλοι στη Μεσσηνία, για να χαράξουμε μια νέα πορεία με τον περιφερειάρχη μας Πέτρο Τατούλη. Η απόφασή μου να τον ακολουθήσω και να τον στηρίξω, δεν ήταν δύσκολη! Με τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό άνδρα, τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα Πέτρο Τατούλη, γνωριζόμαστε πολύ καλά και μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, αφού άλλωστε ανήκουμε και στον ίδιο ιδεολογικό χώρο», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια, από τα της ιδεολογίας, στάθηκε στα της Αυτοδιοίκησης, ξεχνώντας όσα προηγήθηκαν. «Ξέρω την αγάπη του για την Πελοπόννησο, την πίστη του στο θεσμό και την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης, τους αγώνες και την αγωνία του, για ισόρροπο ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες, για την αναμόρφωση του τόπου μας. Το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει επί θητείας και αυτό που έχει δρομολογηθεί για την επόμενη πενταετία. Το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του σε θέμα αρχών και αξιών και άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη με την ευρωπαϊκή και διεθνή αποδοχή και αναγνωρισιμότητα», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται τιμή, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Τατούλη. «Τον ευχαριστώ για τη χαρά και την ικανοποίηση που μου δίνει, να αγωνιστώ ξανά σε ένα γνώριμο για ‘μένα περιβάλλον», σημείωσε ο επί χρόνια αντινομάρχης Μεσσηνίας και συνέχισε στο ίδιο κλίμα. «Τη χαρά να βρεθώ ξανά μαζί με φίλους και συμμαχητές σε κοινούς αγώνες, τόσο στη Μεσσηνία, όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε έναν ωραίο αγώνα που ξεκινά από σήμερα. Η υποψηφιότητά μου και η συστράτευση στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αφού πιστεύω κι εγώ πως οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση έχουν τη δική τους ανεξαρτησία και δεν περιχαρακώνονται. Οι πολίτες στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν μπαίνουν σε κομματικά καλούπια και επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια. Σύμμαχός μας είναι η κοινωνία και οι πολίτες, ο απλός άνθρωπος. Αυτοί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, με αυτούς θα πορευτούμε και αυτούς θα υπηρετήσουμε Πάντα δίπλα και κοντά τους, όπως ήμουν πάντοτε και να μιλώ με ειλικρίνεια, σεβόμενος την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειχναν επί σειρά ετών», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η υποψηφιότητα Αφάλη, ο οποίος φερόταν ως υποψήφιος του κ. Νίκα, έχοντας δηλώσει δυναμικό παρόν και σε εκδήλωσή του.

Η… ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΦΑΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…!

«Με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο συνδυασμό του. Τον γνωρίζω θεσμικά, εδώ και πολλά χρόνια, ως βουλευτή, υπουργό και περιφερειάρχη Πελοποννήσου που διαθέτει μεγάλη εμπειρία γνώση και αποτελεσματικότητα, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση. Στην άλλη πτυχή, την ανθρώπινη λαμπρός επιστήμονας ιατρός, ο άνθρωπος με το χαμόγελο, την ευγένεια και την ευθύτητα, με αμέριστο ειλικρινές ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, για να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, από ένα άλλο μετερίζι, άλλωστε στη δύσκολη συγκυρία, πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε ο κ. Αφάλης, που ενοχλημένος, απάντησε λακωνικά και με τρόπο που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, στην εκλογική του αυτή, μετακίνηση! «Ο πολιτικός μου πολιτισμός, δεν μου επιτρέπει να σχολιάζω άλλους υποψήφιους και παρατάξεις. Εγώ, συστρατεύτηκα με τον Πέτρο Τατούλη για να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και τίποτε άλλο! Έχουμε δημοκρατία και οι εκλογές, οποιασδήποτε μορφής είναι γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Χαράλαμπος Αφάλης, ενώ υποψήφιος του Πέτρου Τατούλη είναι και ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο οποίος ήταν μαζί με τους πολίτες στα… κάγκελα μετά την απόφαση Τατούλη να γίνει το εργοστάσιο των σκουπιδιών στην Καλλιρρόη! Τέλος, τον Πέτρο Τατούλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δήλωσε και ο καθηγητής του ΤΕΙ Γιώργος Ζακυνθινός, επισημαίνοντας πως είναι τιμή γι’ αυτόν που ορίστηκε, ως πρώτη επιλογή από πλευράς υποψήφιων συμβούλων στη Μεσσηνία, πλέκοντας το εγκώμιο Τατούλη, χαρακτηρίζοντάς τον, ήπια δύναμη, έμπειρο και ώριμο, ικανό να καταφέρει πολλά πράγματα.

 

Share.