fbpx

Σύντομα στην Καλαμάτα με αναπτυξιακή ατζέντα ο πρωθυπουργός

0

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ – ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 ΣΤΗ Μεσσηνία θα χτυπάει το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 19 και 20 Οκτωβρίου, η… καρδιά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, καθώς με αφορμή μια σειρά από εκδηλώσεις, θα βρεθούν στο νομό, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός που κρατά την έδρα του, ως βουλευτής στο νομό, Αντώνης Σαμαράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν της συμμετοχής του σε επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις, θα είναι παρών και σε μια σπουδαία εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα: «Η επίδραση των επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες: Το παράδειγμα της Costa Navarino», θέλοντας έτσι να δώσει και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα και την ελάφρυνση των επιχειρήσεων. Η εκδήλωση αυτή, που μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ξεκαθαριστεί που ακριβώς θα διεξαχθεί, πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της Costa Navarino, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη της τουριστικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας, η οποία μπορεί και πρέπει να έχει επισκεψιμότητα 12 μήνες το χρόνο. Αυτό άλλωστε, σε έναν βαθμό, είναι και το μεγάλο ζητούμενο, με το Επιμελητήριο να εστιάζει στον τουρισμό και τις εναλλακτικές του μορφές, στις οποίες πρέπει να στραφεί η Μεσσηνία, για να… σκαρφαλώσει στα σκαλοπάτια της ανάπτυξης. Οι υποδομές και ειδικά η ολοκλήρωση των σημαντικών οδικών αξόνων, το αεροδρόμιο και το λιμάνι, είναι πάντα σε πρώτο πλάνο, δεδομένης της σημασίας τους σε αυτήν την κατεύθυνση, με τους εμπλεκόμενους φορείς, ήδη να καταθέτουν τους προβληματισμούς και τα εύλογα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, στις επαφές και τις συναντήσεις που προηγούνται της διοργάνωσης.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αυτή, θα είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Μεσσηνία ως πρωθυπουργός, με την επίσκεψη αυτή να έχει ποικίλες προεκτάσεις και τα μηνύματα, πολλαπλούς αποδέκτες. Κάποιοι από αυτούς, είναι και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του τόπου, στο φόντο όσων προγραμματίζει η κυβέρνηση για την απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης, θα στείλει το δικό του μήνυμα για τα βήματα στην οικονομία και τις πολιτικές γύρω από την επιχειρηματικότητα, με έμφαση στις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και φυσικά, την πολυπόθητη  ανάπτυξη, που είναι το… βασικό τρίπτυχο της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί και στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης οικίας του φιλέλληνα Βρετανού συγγραφέα, Πάτρικ Λη Φέρμορ, η οποία έγινε υπό τη διαχείριση του Μουσείου Μπενάκη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου και της ιστορίας του. Τα εγκαίνια της ιδιαίτερης αυτής κατοικίας, θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την επομένη ο ανώτατος άρχοντας του ελληνικού κράτους θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την 192η  επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, όπου και θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης από το Δήμο Πύλου – Νέστορος. Παρόντες στις εκδηλώσεις, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μαζί –αν επιτρέπει το πρόγραμμά του- με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει δύο ημέρες στη Μεσσηνία.

Share.