fbpx

Τα πάνω-κάτω έφερε η υποψηφιότητα Χαρίτση – Αύριο ανακοινώνει τους «εκλεκτούς»  στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία

0

ΜΟΡΦΗ… σοκολατένιου αυγού, εκείνου που λατρεύουν να απολαμβάνουν τα παιδιά, καθώς το όνομά του είναι συνυφασμένο με την έκπληξη, λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με αυτό της Μεσσηνίας, να βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού κανείς ακόμη, δεν γνωρίζει…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Πηγές από τους κόλπους του κόμματος στην Αθήνα, θέλουν λόγω της ιδιαιτερότητας του τριημέρου για τον Τύπο, τα ονόματα να ανακοινώνονται μετά την Πεντηκοστή, με τον Άγιο Πνεύμα να… φωτίζει τις αποφάσεις, πριν αυτές ανακοινωθούν στην κοινωνία!

Οι ψηφοφόροι, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, δεν ξέρουν ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί και τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα στην αυριανή ημέρα οπότε και θα υπάρξουν ανακοινώσεις, αφού την Πέμπτη, λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο.

ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ…

Στην Πειραιώς, τα μολύβια, έχουν πάρει… φωτιά με τα σενάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο, αφού η ποσόστωση των γυναικών και η κάθοδος Χαρίτση στη Μεσσηνία, έχει κυριολεκτικά φέρει τα πάνω… κάτω!
Τα τελευταία δεδομένα, όπως άλλωστε προκύπτουν εκ των αποτελεσμάτων όλων των υπολοίπων νομών, βάζουν ξανά στο… παιχνίδι, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, εκπροσωπούσε πρόσφατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολλές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία.

Τελευταία, αυτή του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου ο μεν πρώτος εκπροσώπησε το κόμμα στην Πύλο και ο δε δεύτερος στην Καλαμάτα.

Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης μοιάζει όλο και πιο πολύ να είναι ο τρίτος, μετά τους Σαμαρά και Λαμπρόπουλο, πρώτον γιατί αυτό έχει συμβεί σε όλους τους νομούς με τους πρώην βουλευτές, δεύτερον γιατί φέρεται να προηγείτο στις δημοσκοπήσεις ανάμεσα σε «δυάδες», αλλά και στην μεγάλη που πραγματοποιήθηκε από το κόμμα στη Μεσσηνία και τρίτον επειδή είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από τους υπόλοιπους το νομό και μπορεί να «τρέξει» την τελευταία στιγμή, αφού αν ανακοινωθεί αύριο το ψηφοδέλτιο, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι θα έχουν μόλις 19 ημέρες στη διάθεσή τους για να… οργώσουν το νομό και να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα! Όλα λοιπόν, δείχνουν εκτός από τους δύο σίγουρους, Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον επίσης πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη (δεδομένου ότι συνέβη και αλλού και προφανώς δύσκολα «κόβεις» έναν και όχι και τους δύο τουλάχιστον) και τον πρώτο πολιτευτή, Μίλτο Χρυσομάλλη. Διεκδικητές είναι επίσης, ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης που όλοι, όπως έγραψε και η «Φ», θεωρούσαν σίγουρο μέχρι να κλειδώσουν ψηφοδέλτια και σε άλλους νομούς, αλλά και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Περικλής Μαντάς και ο Χρήστος Παναγόπουλος. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και καθένας έχει κάνει ήδη αγώνα, διανύοντας τη δική του… απόσταση στο κόμμα, το οποίο δυσκολεύεται ως φαίνεται να κάνει την τελική επιλογή, με δεδομένο ότι οι εσωκομματικές ισορροπίες παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο και εξαρτάται ποιος τελικά έχει το πάνω χέρι στη δεδομένη πολιτική συγκυρία. Και σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι αναμφισβήτητη. Από τις γυναίκες, σίγουρη θεωρείται η Πιπίνα Κουμάντου και η Παναγιώτα Ντίντα με τη Νατάσα Κυριακοπούλου, ενώ ακολουθεί η Μαριλένα Γυφτέα.  Όπως και να ’χει και επειδή η ονοματολογία μόνο κακό κάνει τελικά στους ψηφοφόρους, η τελική απόφαση ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει συζητήσει για πολλές ώρες και με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λαμβάνοντας υπόψιν του όλες τις παραμέτρους, όπως και εκείνη της… χωροταξίας, με την έννοια της καταγωγής των διεκδικητών, καθώς και το θέμα αυτό, κρίνεται πολιτικά μείζον!

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΧΑΡΙΤΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης, έφερε… διπλό πονοκέφαλο στο κόμμα της ΝΔ στο νομό, αρχικά με την τροπολογία που πέρασε ως υπουργός Εσωτερικών που επιβάλει την ποσόστωση των γυναικών και ύστερα με την κάθοδό του στη Μεσσηνία, καθώς είναι ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής, που συσπειρώνει όχι μόνο τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και τον ευρύτερο προοδευτικό, ενώ έχει βοηθήσει τα μέγιστα τη Μεσσηνία και ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και ως υπουργός Εσωτερικών. Είναι αυτό με την τεράστια δυναμική και εκείνος που μπορεί να αποσπάσει ψήφους από πολλές… δεξαμενές εξασφαλίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο την έδρα, αλλά και τη… διάσωση, σε έναν νομό που παραδοσιακά ήταν «γαλάζιος», όπως απέδειξε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά και στις εκλογές και στους δυο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία κατέρχεται με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Αλέξη Χαρίτση, τους δύο νυν βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, τον Νίκο Πατσαρίνο και τον Στέλιο Σπυρόπουλο.

ΜΕ 5 ΣΤΟΥΣ 7 ΝΕΟΥΣ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ηδη έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, τα οποία πάντως επισήμως θα ανακοινωθούν την Τρίτη. Από τους 7 οι 5 είναι νέοι υποψήφιοι με επικεφαλής το Νίκο Κουτουμάνο.

Οι υπόλοιποι είναι: Χριστίνα Κατζιλιέρη, Στέλλα Χρηστέα, Εύα Κουφαλάκου, Σπύρος Νικολόπουλος, Αργύρης Σμυρνής και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ… ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εδώ και καιρό το ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει τρεις υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία. Πρόκειται για τους Μενέλαο Γερονικολό, τον Παναγιώτη Αλευρά και το Γιάννη Διονυσόπουλο, ενώ τελευταία ανακοινώθηκε και ο Αγγελος Αντωνόπουλος με καταγωγή από την Κυπαρισσία, πρ. αντιδήμαρχος Αθήνας. Για τις τρεις γυναίκες υποψηφίους έχουν ακουστεί κάποια ονόματα, ωστόσο δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί.

Share.