fbpx

Ταχύτερος όλων στην ΜΧ85και στο Άργος ο Καμαρινός Παυλόπουλος της ΛΕΜΟΚΑ

0
  • ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ MOTOCROSS ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΚΑ

  •  ΤΟΥΡΤΖΙΔΗΣ (ΜΧ1), ΑΝΔΡΕΟΥ (ΜΧ2), ΣΑΓΜΑΛΗΣ (ΜΧ2T), ΦΩΤΑΚΗΣ (ΜΧ65), ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ (ΜΧ OPEN) ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΧSENIOR)  

    ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ MX PARK ARGOS

Παρά τα εμπόδια του καιρού η διοργάνωση του 2ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross την Κυριακή 17 Μαρτίου στο MX Park Argos στα Φίχτια Αργολίδας από το Αθλητικό Σωματείο ΛΕΜΟΚΑ, είχε αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, από έναν αγώνα όπου δεν έλειψαν οι δυνατές μάχες, το θέαμα και φυσικά οι ανατροπές!!!

Οι βροχοπτώσεις της προηγούμενης ημέρας οδήγησαν τους διοργανωτές στην απόφαση να ακυρώσουν όλα τα ελευθέρα του Σαββάτου θέτοντας προτεραιότητα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, κι αυτό κατά συνέπεια άλλαξε το πρόγραμμα με την μπάρα εκκίνησης να πέφτει δυο ώρες αργότερα του αρχικού προγραμματισμού! Αυτό βεβαίως δεν επηρέασε αρνητικά καθώς προσέφερε μεγαλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα κάθε κατηγορίας να εξελιχθούν και εν τέλει το αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σωστά και ομαλά.

Στις μεγάλες κατηγορίες έγιναν μεγάλες μάχες… Ο Γιάννης Τουρατζίδης με μία νίκη και μία δεύτερη, αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία ΜΧ1 αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Κουζή (3-1). Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (4-3). Στην ΜΧ2 νικητής ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου, τερματίζοντας μπροστά από τους Σάγμαλη και  Γεωργαντά. Στην ΜΧSenior νικητής είναι ο Σπύρος Μητρόπουλος, ενώ στην ΜΧ Open νικητής είναι ο Βασίλης Πακαταρίδης. Στις μικρές κατηγορίες και συγκεκριμένα στην MX85 νικητής αναδείχθηκε ο Παυλόπουλος Καμαρινός της διοργανώτριας ΛΕΜΟΚΑ, ενώ νικητής στην MX65 είναι ο Σωτήρης Φωτάκης.

 

 

MX65: Με δυο καρό σημαίες

έφυγε από το Άργος ο Φωτάκης

Στα σκέλη νικητής στην MX65 ταχύτερος όλων ήταν ο Σωτήριος Φωτάκης του Άρη με Yamaha YZ 65, που έφυγε από το Άργος με δυο καρό σημαίες τερματίζοντας στο πρώτο σκέλος με ταχύτερο γύρο 01.49.548 και στο δεύτερο επίσης με ταχύτερο γύρο 01.59.837.

Δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Ταμβάκος από τη ΔΙΑΘΛΗΣΗ με ΚΤΜ 65 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Μερκούρης της ΟΔΜΑ Αθηνών με ΚΤΜ SX 65.

 

Ταχύτερος όλων ο Παυλόπουλος

της ΛΕΜΟΚΑ στην ΜΧ85

LEMOKA PAYLOPOYLOS KAMARINOS

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την ανωτερότητά του, ο νεαρός αναβάτης του Αθλητικού Σωματείου ΛΕΜΟΚΑ, Καμαρινός Παυλόπουλος αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία και στα δυο σκέλη του αγώνα (ταχύτερος γύρος σε α΄ σκέλος : 01.59.876, και σε β΄ σκέλος: 01.54.814) αφήνοντας πίσω του με διαφορά και ταχύτερο γύρο 00.06.470 και 00.07.902 αντίστοιχα, τον δεύτερο Νικόλαο Κανελλόπουλο της ΑΟΛΜΟ και τον τρίτο Νικόλαο Κοσιάβελο του ΟΔΜΑ Αθηνών.

Μετά την νίκη του στο Άργος ο Καμαρινός Παυλόπουλος οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος στην κατηγορία mx85 και έχει τις μεγαλύτερες ελπίδες, έναντι των αντιπάλων του, να κατακτήσει τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή!

 

Πρώτος στην ΜΧ Open ο Πακαταρίδης

Ο Βασίλης Πακαταρίδης ήταν ο νικητής της κατηγορίας ΜΧ Open. Ο αναβάτης της Μοτολέσχης Καβάλας με KTM SXF 450 σημείωσε χρόνο τερματισμού στο πρώτο σκέλος με ταχύτερο γύρο 01.49.534 και στο δεύτερος σκέλος με ταχύτερο γύρο 01.53.475 .

Δεύτερος ο Ανδρέας Λιάκος του ΣΜΑ Λάρισας και τρίτος ο Σταμάτης Δημολιάνης της ΑΟΛΜΟ.

 

Μεγάλες μάχες στην ΜΧ2,

με νικητή τον Ανδρέα της ΑΣΜΜ

Στην MX2 και δη στο α’ σκέλος, ο πολύ δυνατός και φαβορί από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου, Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna 250), έπεσε στην πρώτη στροφή της εκκίνησης, με τον Ανδρέου να πέφτει επάνω του, μένοντας έτσι αρκετά πίσω και μακριά από τους πρώτους. «Οδηγοί» του α΄ σκέλους οι Μπάκας και Σάγμαλης, όμως, με εκπληκτική οδήγηση με την Yamaha YZF 250 ο Ανδρέας Ανδρέου της ΑΣΜΜ κατόρθωσε να πλησιάσει ξανά τους πρώτους και τελικά να κερδίσει επάξια το α΄ σκέλος, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, τους Σάγμαλη και Μπάκα.

Στο β΄ σκέλος οι μάχες συνεχίστηκαν με την πίστα πιο στεγνή! Ο Γεωργαντάς που στο α΄ σκέλος τερμάτισε στην 6η θέση , έστριψε πρώτος στην τελική στροφή κερδίζοντας το σκέλος κι αφού δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του. Δεύτερος έμεινε ο Αντώνης Σάγμαλης της ΛΕ.ΜΟ.ΘΕ. και τρίτος ο Ανδρέου της ΑΣΜΜ. Μεγάλος νικητής της ημέρας όμως ήταν ο Ανδρέου της ΑΣΜΜ, 2ος ο Σάγμαλης (ΛΕΜΟΘΕ) και 3ος ο Γεωργαντάς (ΜΑΟΚ).

 

Μάχες φωτιά στην ΜΧ1

με νικητή τον Τουρατζίδη

LYRIOY- TOYRATSIDHS – KOYZHS

Στην μεγάλη κατηγορία, MX1, οι μάχες ήταν μεγάλες ! Την τριάδα «φωτιά» αποτέλεσαν οι Λυριου (Ίκαρος Ρόδου), Τουρατσίδης (ΜΟΒΕ) και Κουζής (ΦΙΑΜ) με μεγάλο νικητής της ημέρας τον αναβάτη της ΜΟΒΕ.

Στο α΄ σκέλος με κυρίαρχη την λάσπη που δεν άφησε πολλά περιθώρια για προσπεράσεις στους οδηγούς αφού οι εσωτερικές γραμμές ήταν αρκετά λασπωμένες, ο Τουρατζίδης προηγήθηκε στην πρώτη στροφή, της εκκίνησης, αμέσως μετά, όμως, ο Λύριου κατάφερε να τον περάσει και για δυο γύρους οδηγούσε το σκέλος! Μοιραίο ήταν, όμως, ένα λάθος στην στροφή μετά το άλμα τερματισμού, που έδωσε την ευκαιρία στον Τουρατζίδη να ξαναπεράσει μπροστά, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Κουζής που βρισκόταν ακριβώς πίσω τους! Με τον Τουρατζίδη μπροστά να ανοίγει την διαφορά, η μάχη προμηνυόταν ανάμεσα σε Λύριου και Κουζή με τον δεύτερο ωστόσο να υποπίπτει σε δυο λάθη που τον άφησαν αρκετά πιο πίσω! Πρώτος αναδέχθηκε ο Τουρατζίδης, Δεύτερος ο Λύριου και τρίτος ο Κουζής στο σκέλος.

Στο β΄ σκέλος με την πίστα αρκετά πιο στεγνή, παίχθηκε το ίδιο «έργο» κατά την εκκίνηση, με τον Τουρατζίδη να παίρνει ξανά την πρώτη στροφή αλλά τον Κουζή να περνά τον Λύριου λίγο πριν το πρώτο άλμα και με μία εκπληκτική κι αρκετά επιθετική οδήγηση να περνά κα τον προπορευόμενο Τουρατζίδη στην στροφή μετά το άλμα του τερματισμού, «γράφοντας» τους καλύτερους χρόνους κι επικρατώντας άνετα στο δεύτερο σκέλος. Άτυχος ο Λύριου που ελέω μιας άσχημης πτώσης τερμάτισε τελευταίος μένοντας πλέον, αρκετά πίσω στην βαθμολόγια. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος, μετά από φοβερή μάχη που έδωσε με τον Τσαρνά, τερμάτισε ο Ηλιόπουλος κερδίζοντας …στο νήμα!

Νικητής ημέρας ο Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ) με δεύτερον τον Κουζή (ΦΙΑΜ) και τρίτο τον Ηλιόπουλο (ΠΑΛΕΜΟΤ).

Την διοργανώτρια ΛΕΜΟΚΑ στην MX1 εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Θεριός ο οποίος οδηγώντας ΤΜ 450 βγήκε 11ος

Άξια αναφοράς και η προσπάθεια του Αθανάσιου Μούγιου που για πρώτη φορά βρέθηκε στην εκκίνηση αγώνα πανελληνίου Motocross. Ο Μούγιος (ν95) στο 1ο σκέλος τερμάτισε 9ος αλλά στο δεύτερο σκέλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης!

LEMOKA MOYGIOS

 

 

Σίσσυ Τριάντου

 

ΜΧ1

ΜΧ2

ΜΧ2t

ΜΧ65

ΜΧ85

ΟΠΕΝ

LEMOKA THERIOS

 

Share.