fbpx

Τατούλης κατά Θεοδωρικάκου και Νικολάκου κατά Νίκα για τα σκουπίδια!

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

«ΒΟΥΡ» για… κόμμα, φαίνεται πως έχουν κάνει Τατούλης – Νικολάκου, οι οποίοι δεν αφήνουν ακόμη και την πιο μικρή ευκαιρία να πάει… χαμένη, προχωρώντας στην αντεπίθεση μετά την ήττα στις εκλογές, στις οποίες η ΝΔ στήριξε με κάθε τρόπο, τον Παναγιώτη Νίκα.

Αυτήν τη φορά, αφορμή στάθηκε το εργοστάσιο για την διαχείριση των απορριμμάτων, ύστερα από όσα σημειώθηκαν από την επίσκεψη Νίκα στη ΣΔΙΤ της Ηπείρου, η οποία ήδη λειτουργεί -αν και ξεκίνησε μετά της Πελοποννήσου- με τον κ. Τατούλη να βάλλει κατά του υπουργού Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκου και την κα Νικολάκου, κατά του Παν. Νίκα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές της εβδομάδας, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μαζί με στελέχη της επόμενης Περιφερειακής Αρχής, βρέθηκε στη Δωδώνη και είδε από κοντά, το εργοστάσιο που λειτουργεί εκεί. Από εκεί, έκανε λόγο για συναίνεση, δεσμευόμενος πως τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν και το έργο θα ξεκινήσει σύντομα.

Στη συνέχεια, ήρθαν οι δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα των απορριμμάτων, μίλησε για «ωρολογιακή βόμβα», την οποία άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς έως το τέλος του τρέχοντος έτους πρέπει να έχει βρεθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων, αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος που το επέλυσαν μέσω ΣΔΙΤ. Δεν ήθελε λοιπόν και… πολύ, ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος πήρε… προσωπικά τις δηλώσεις αυτές του υπουργού, προβαίνοντας χθες σε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων, τον κατηγορεί ότι δεν αναγνώρισε δημόσια, την καθοριστική συμβολή του, στη διαδικασία των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Νέα πολιτικά ήθη επιχειρεί να εισάγει ο «νέος» στην πολιτική ζωή του τόπου υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, με τις αναφορές του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελούν τεκμήριο πολιτικής απρέπειας και άγνοιας. Επικαλείται το μοντέλο ΣΔΙΤ και τη θετική του συμβολή στην επίλυση του προβλήματος στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και ταυτόχρονα αποσιωπά σκοπίμως το έργο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου και την καθοριστική πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την υιοθέτηση του μοντέλου αυτού, που αποτελεί καθολικά το εθνικό μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Ο Πέτρος Τατούλης ήταν αυτός που εισηγήθηκε το μοντέλο ΣΔΙΤ, μια τολμηρή πολιτική πρωτοβουλία, στη διυπουργική επιτροπή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία προέδρευε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μετά την έγκριση του έργου ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ακολούθησαν το δρόμο που άνοιξε ο Πέτρος Τατούλης», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει με αιχμές σε εκείνους που ευθύνονται για τις καθυστερήσεις στην περιοχή μας και ειδικά, στον Παναγιώτη Νίκα, ενώ βολές, εξαπολύει και κατά της ΝΔ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΔ!

«Ο νέος υπουργός θα έπρεπε επίσης να αναφερθεί και στους λόγους της καθυστέρησης της υλοποίησης του έργου της Πελοποννήσου και να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Νίκας έχει καθαρά μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς ως δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου δημιουργούσε συνειδητά προβλήματα ώστε το έργο να μην ολοκληρώνεται και ο ίδιος να μπορεί να αναθέσει 7,5 εκατ. ευρώ τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας σε συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο. Είναι επίσης γνωστό ότι αυτά τα σκουπίδια βρέθηκαν θαμμένα στο προστατευόμενο δάσος της Φολόης και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι η καθυστέρηση του έργου για δύο χρόνια φέρει και την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με την επαίσχυντη ερώτησή της, την οποία συνυπέγραφαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο τομεάρχης του κόμματος για την αυτοδιοίκηση κ. Βορίδης, μαζί με τους βουλευτές της Πελοποννήσου. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι φυσικά ούτε ο νυν πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής αξιοπρέπειας και ηθικής επιβάλλουν άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών να αποκαταστήσει την αλήθεια και να τοποθετηθεί με καθαρούς όρους για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αν βέβαια διαθέτει πολιτική τόλμη να εκφραστεί με παρρησία και να υπερβεί τις στενές κομματικές επιταγές θα έπρεπε να αναγνωρίσει δημόσια την καθοριστική συμβολή του Πέτρου Τατούλη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση  στο θέμα, με αφορμή την επίσκεψη Νίκα στην Ήπειρο, έκανε και η θεματική αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνη επικοινωνίας της Περιφέρειας Ντίνα Νικολάκου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

«Κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας και εξωθεσμικής τακτικής έχει ξεπεράσει ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Νίκας με την πολιτική συμπεριφορά του, κυρίως σε ότι αφορά στο όψιμο και δήθεν ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ της Περιφερείας Πελοποννήσου και την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Εμφανίζεται ξαφνικά ως ο μεγάλος υπερασπιστής του έργου ΣΔΙΤ και ταξιδεύει συνοδεία συνεργατών του για να ενημερωθεί(!) για το έργο της Ηπείρου και να δει από κοντά την λειτουργία του. Τώρα θυμήθηκε ο κ. Νίκας να ενημερωθεί για το έργο, όταν ο ίδιος τόσα χρόνια ως πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας, που αντιμαχόταν σφοδρά τη ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου, προφασιζόταν «κρυφά στοιχεία» για να κρύψει την άγνοιά του; Για ποιο λόγο το επέκρινε τότε; Μήπως απλά δεν ήθελε ο κ. Νίκας να διακόψει τη σύμβαση που είχε με συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο για την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ; Στην Ήπειρο που πήγατε κ. Νίκα σας ενημέρωσαν ότι το έργο ΣΔΙΤ της Ηπείρου δεν μπορεί να συγκριθεί με το έργο της Πελοποννήσου; Σας ενημέρωσαν ότι είναι ένα έργο πολύ πιο μικρό από αυτό της Πελοποννήσου; Σας ενημέρωσαν ότι είναι πιο ακριβό; Είναι προκλητικά ανήθικο να θεωρείτε τους πολίτες ιθαγενείς πριν καν αναλάβετε τα καθήκοντα σας και να νομίζετε ότι με αυτά τα πολιτικά σας τερτίπια εσείς και η παρέα σας θα δώσετε λύση στο θέμα των απορριμμάτων», σημειώνει η Ντίνα Νικολάκου, συνεχίζοντας με αναφορές στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος, όπως τονίζει, ήταν ο εμπνευστής των ΣΔΙΤ.

ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΔΙΤ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ, «ΥΠΟΠΤΟΣ» Ο ΝΙΚΑΣ

Ό,τι και αν κάνετε σε εξορμήσεις σας από τη Ήπειρο μέχρι τις Βρυξέλλες, το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα φέρει για πάντα την  υπογραφή του Πέτρου Τατούλη, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που δημοπράτησε το έργο, και των μελών του Περιφερειακού Συμβούλιου που ενέκρινε όλες της διοικητικές του πράξεις. Ο Πέτρος Τατούλης εμπνεύστηκε και εφάρμοσε το καινοτόμο μοντέλο για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, με διαδικασία ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικό διάλογο. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της διϋπουργικής επιτροπής κ. Πάγκαλος ενέκρινε την καινοτόμα αυτή πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο Πέτρος Τατούλης είναι αυτός που εξασφάλισε 65 εκ ευρώ κοινοτικών πόρων, επιπλέον του ΠΕΠ, για το συγκεκριμένο έργο. Τώρα που πέφτουν οι μάσκες κ. Νίκα και αποκαλύπτεται ο «ύποπτος» πολιτικός σας ρόλος για τη καθυστέρηση του έργου, δεν ξεχνούμε και δεν ξεχνούν και οι πολίτες ότι η μόνη επιδίωξή σας ήταν να είστε συνομιλητής της αναδόχου εταιρείας για να ενημερωθείτε δήθεν για το έργο ως δήμαρχος Καλαμάτας. Τώρα που πιθανόν θεωρείτε ότι ως περιφερειάρχης είστε ο «επίσημος συνομιλητής» της ΤΕΡΝΑ,  πιθανόν να νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε την κύρια κατεύθυνση του έργου που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου θα είναι παρούσα στην νέα περιφερειακή περίοδο για να μην επιτρέψει την παραμικρή αλλαγή σε οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση, πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος, για λόγους «πολίτικης αβροφροσύνης», ευχαριστούμε εσάς και τους συνεργάτες σας για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις σας που σας τοποθετούν ως τους καλύτερους υπερασπιστές του έργου μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η Ντίνα Νικολάκου.

Share.