fbpx

Θυσία… στο «βωμό» του Πέτρου Τατούλη πολλά στελέχη της ΝΔ που «πρόδωσαν» το κόμμα!

0

ΣΩΡΗΔΟΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΣΤΕΛΕΧΩΝ – ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΕΝΝΕΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Ηδη η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα απάντησε στην πρόσκληση Αυγενάκη, δηλώνει ότι παραμένει πιστή στον Τατούλη και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για διαγραφή

ΠΛΗΡΗΣ και διπλή επιβεβαίωση της «Φ» αναφορικά με τις διαγραφές στελεχών της ΝΔ που δεν… συντάσσονται με την επιλογή του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές, έφεραν οι «συστάσεις» Αυγενάκη, ο οποίος κάλεσε σε απολογία 9 «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου, που θα πορευτούν με τον Πέτρο Τατούλη και όχι με τον Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο στηρίζει το κόμμα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Πρόκειται για την Αντωνία Μπούζα και τον Απόστολο Γκούνη από τη Μεσσηνία, για το χρονικό του… προαναγγελθέντος «θανάτου» των οποίων, είχε πολύ νωρίς γράψει η «Φ», αλλά και για τον Βασίλη Σιδέρη από την Αργολίδα και τους: Απόστολο Παπαφωτίου και Γιώργο Πετρίτση, από την Κορινθία, οι οποίοι έπρεπε να απολογηθούν μέχρι χθες, καθώς και για 4 συμβούλους από τη Λακωνία, η επιστολή στους οποίους, εστάλη αργότερα. Ο λόγος για την Ντία Τζανετέα, τον Ηλία Κανελλάκη, την Μαντώ Μπελεγρή και τον Γιάννη Μπουκουβάλα.
Στην πρώτη επιστολή που έστειλε στα πέντε στελέχη, ο ίδιος ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας τους σε γραπτή απολογία, τους ζητούσε να στοιχειοθετήσουν εγγράφως τη θέση τους, αναφορικά με την αντιδεοντολογική, όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που αντιτίθεται στην απόφαση του κόμματος, την οποία και γνώριζαν. Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα, αναφέρθηκε στη μη ανταπόκρισή τους, στην τηλεφωνική πρόσκληση του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη και τους έδωσε ελάχιστη διορία, η οποία έληξε χθες! Μέχρι το απόγευμα, από την πρώτη… πεντάδα, είχε στείλει την απολογία της, μόνο η Αντωνία Μπούζα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για διαγραφή!

Η «Φ» με πρωτοσέλιδό της, είχε αναφερθεί στη διαγραφή Μπούζα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Οργή στη ΝΔ για την Μπούζα – Θέμα χρόνου η διαγραφή της «γαλάζιας» αντιπεριφερειάρχη του Τατούλη…». Ήταν τότε που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του κόμματος, καθώς η κα Μπούζα πριν την ανακοίνωση της στήριξης του Παναγιώτη Νίκα από το κόμμα, τον είχε φωτογραφήσει, μιλώντας για κάποιους αυτοδιοικητικούς που… γλύφουν εκεί που έφτυναν και που «δυσκολεύονται» με τα… παντελόνια! Ήταν η ίδια περίοδος που στο… στόχαστρο, βρισκόταν και ο Περικλής Μαντάς. Το δεύτερο δημοσίευμα της «Φ», το οποίο επιβεβαιώνεται, αφορούσε στις διαγραφές που θα συνόδευαν το νέο έτος, όπως σημειωνόταν στο ρεπορτάζ της 31ης Δεκεμβρίου,  με αναφορές και στο πρόσωπο του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και όχι μόνο…

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΖΑ – ΓΚΟΥΝΗ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε αρχικά, ποια είναι η αντίδραση Μπούζα – Γκούνη. Ο τελευταίος, προκάλεσε αίσθηση με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία σημείωνε πως: «Δεν είμαστε μόνο 5… Είμαστε χιλιάδες». Η κα Μπούζα, με την οποία επικοινώνησε η «Φ», δήλωσε πως δεν κινείται σε λογικές αποστασίας, θυμίζοντας πως το ίδιο έπραξε και το 2010, όταν στήριξε τον Δημήτρη Δράκο, με τον οποίο είχε εκλεγεί στη Νομαρχία, τονίζοντας πως ηθικά, δεν μπορεί να πηγαίνει… απέναντι από αυτόν με τον οποίο έχει εκλεγεί. «Είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας να παραμείνει κάποιος πιστός σε αυτό που του ζήτησαν οι πολίτες. Για μένα, πολιτική αποστασία, θα ήταν να κάνω μια τέτοια κίνηση», ανέφερε η κα Μπούζα, η οποία σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα την απάντηση που έστειλε στη ΝΔ, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει  να χειραγωγείται από τα κόμματα. «Η θητεία μου ως αιρετή, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα ήταν ολέθριο πολιτικό λάθος για μένα, να εγκαταλείψω έναν άνθρωπο, όπως ο Πέτρος Τατούλης, που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας, με επιτυχημένη πορεία και αποδεδειγμένο έργο. Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα όπως η ΝΔ, κόμμα δημοκρατικό, να λειτουργεί έτσι. Η ΝΔ δεν θέλει πειθήνια όργανα τα στελέχη της, τους θέλει αξιοπρεπείς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός και έχει δηλώσει πως οι πολίτες αποφασίζουν για την Αυτοδιοίκηση. Εγώ έχω κάνει τους αγώνες μου  για το κόμμα που διέπονται από κοινωνικό φιλελευθερισμό, το γνωρίζουν οι πολίτες αυτό. Όμως είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας να παραμείνω πιστή σε αυτό που με επέλεξαν οι πολίτες και δεν δέχομαι από όψιμους κομματικούς-τοπικά στελέχη να μου κουνούν το δάχτυλο», σημείωσε καταληκτικά η Αντωνία Μπούζα, η οποία πρέπει να θεωρείται και τυπικά πια, εκτός κόμματος.

Η… ΕΞΟΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ(;) ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Στο εξής, μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πορεία και των απλών μελών του κόμματος, με τη Μεσσηνία να έχει τρία τέτοια στελέχη, τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τον Γιώργο Μπουλούκο και τον Χαράλαμπο Αφάλη, οι οποίοι οδεύουν επίσης, προς την… έξοδο από τη ΝΔ. Στην περίπτωσή τους, υπεύθυνη για την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό που θα αποφασίσει τη διαγραφή ή όχι, είναι η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ, η οποία θα αποφασίσει, χαράσσοντας τα βήματά της, στην κεντρική «γραμμή» του κόμματος. Ο απόηχος των πρώτων διαγραφών και η πρόθεση του κόμματος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση των «αποστατούντων», θα καθορίσουν τις κινήσεις των ΝΟΔΕ, οι οποίες ωστόσο, μοιάζουν αποφασισμένες σε όλους τους νομούς, να ακολουθήσουν την ίδια… τροχιά, παραπέμποντας εκείνους που ψήφιζαν στις διαδικασίες και μέχρι πρότινος, έπιναν νερό στην… υγειά της ΝΔ, στην οποία γύρισαν την πλάτη, επιλέγοντας Τατούλη, αντί για Νίκα.
Κυριακή, λοιπόν, κοντή… γιορτή!!!

Όλα δείχνουν πως η ΝΔ είναι  αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε «αντάρτες» να οικειοποιούνται το κομματικό ακροατήριο στην Πελοπόννησο, ενώ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε συσπείρωση, γιατί όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης το κόμμα θα δώσει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου  πολιτική μάχη, στοχεύοντας τη νίκη και στις 13 Περιφέρειες.

 

Share.