fbpx

Τηγανίτες καβουριού με πικάντικη σος

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα
Συστατικά
Για τις τηγανίτες:
  • 1/2 kg καβουρόψιχα
  • 2 κ. σούπας πράσινη πιπεριά
  • 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Για τη σος:
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. γλυκού εστραγκόν
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 3/4 κ. γλυκού κάπαρη
  • 3/4 κ. γλυκού ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε την καβουρόψιχα ανάμεσα σε δύο μεγάλα απορροφητικά φύλλα χαρτί και πίεσέ την, ώστε να αποβάλει τα υγρά.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη καβουρόψιχα με την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
3 Πρόσθεσε στο μείγμα και ένα τέταρτο του φλιτζανιού από το τρίμμα ψωμιού και το υπόλοιπο βαλ’ το σε ένα βαθύ πιάτο.
4 Μοίρασε το μείγμα του καβουριού σε οκτώ μερίδες και πλάσε τις τηγανίτες
5 Χτύπα το αυγό σε ένα πιάτο και πέρασε κάθε τηγανίτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού.
6 Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι δύο κουταλιές λάδι και ψήσε τις τηγανίτες για τρίς λεπτά από την κάθε πλευρά.
7 Για την πικάντικη σος remoulade ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί
8 Σέρβιρε τις τηγανίτες με πράσινη σαλάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share.