fbpx

Την Κυριακή «Open Day» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

0
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

«OPEN Day» για δεύτερη χρονιά φέτος στα εκπαιδευτήρια Μπουγά. Μια ημέρα κατά την οποία γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία, τις δραστηριότητες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των επιτυχημένων εκπαιδευτηρίων.

Την Κυριακή 12 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο, ο ιδιοκτήτης Φώτης Μπουγάς και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους για να τους ξεναγήσουν, να αλληλεπιδράσουν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα όπως ξεναγήσεις, αθλητισμός, θεατρική παράσταση, debate ρητορικής και άλλες βιωματικές δράσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς προσκάλεσε χθες γονείς και παιδιά να επισκεφθούν τον χώρο των Εκπαιδευτηρίων και να ενημερωθούν για την ιδιωτική εκπαίδευση και τις υπηρεσίες του σχολείου που λειτουργεί όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες αποτελώντας ένα πλήρες σχολείο με το παιδί στο επίκεντρο! «Καλούμε όλο τον κόσμο της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσει τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, να μάθει τι προσφέρει το σχολείο μας και πόσο κοστίζουν αυτά που προσφέρει.

Το “πιστεύω” μας είναι ότι ο μέσος μαθητής που διαβάζει και ακούει αυτά που του λέει το σχολείο, και παίρνει όσο πολύ περισσότερα από αυτά που δίνει το σχολείο, καλύπτεται και μπορεί να επιτύχει τους στόχους του. Προσφέρουμε στα παιδιά εκπαιδευτικό περιβάλλον που τους δίνει κίνητρο για μάθηση. Τα βοηθά να βάζουν στόχους, να προσπαθούν να τους επιτυγχάνουν και ταυτόχρονα να χαίρονται τη σχολική καθημερινότητά τους» είπε και συνέχισε: «Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το παιδί είναι στο επίκεντρο, ενημερώνεται για τις υποχρεώσεις του, ελέγχεται για τη συμπεριφορά του, ζει σε ένα περιβάλλον όπου όλοι το γνωρίζουν και ενδιαφέρονται γι’ αυτό κι αυτό το βοηθά να γίνεται καλύτερο. Επίσης τα Εκπαιδευτήρια Μπούγα χορηγούν υποτροφίες, αριστείων, πολιτισμού και αθλητισμού.»

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ…

Η σύμβουλος Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Στρατηγικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, εξωτερική συνεργάτης των εκπαιδευτηρίων, Αγγελική Μαρκοπούλου, απαντά στο ερώτημα γιατί “Open Day” και φέτος;

«Η “Open Day” δεν έρχεται μια φορά στο χρόνο, είναι συνέχεια του στρατηγικού πλάνου που παρουσιάσαμε στις 6 Μαρτίου με τίτλο “Εκπαίδευση, Παιδεία, Δεξιότητες” και ένα σχολείο παιδοκεντρικό, εξωστρεφές που ετοιμάζει το παιδί των 2 έως των 17 ετών… Έρχεται σαν μία μέρα από το σχολείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του σε όλους σε όσους ενδιαφέρονται, να μάθουν, να ρωτήσουν, να διαδράσουν, να ενημερωθούν, να παίξουν καθώς είναι και η γιορτή της μητέρας εκείνη τη μέρα – θα υπάρχουν διάφορα δρώμενα γι’ αυτό – να δουν θεατρικές παραστάσεις και να υποδεχτούμε μαζί, και στο προφίλ της εξωστρέφειας μας, κι άλλα σχολεία. Μαζί μας θα έχουμε το Μουσικό Σχολείο, όπου η μοντέρνα χορωδία του θα έχει μία μουσική συνάντηση με τη χορωδία των εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Θα υποδεχτούμε επίσης το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας και τη ρητορική του ομάδα όπου μαζί με τη ρητορική ομάδα των εκπαιδευτηρίων θα δείξουν ένα πραγματικό debate εν δράση, με όλους τους κανόνες και τη σωστή δομή.»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι ομιλίες των Νίκου Ζαχαρία, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και προέδρου του τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που θα μιλήσει για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και της Μαρίας Περαντωνάκη, Career Office Services, Director του Κολλεγίου Deere που θα μιλήσει για την αγορά.

ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…

Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και Βιολόγος, Βίκυ Παπανικολάου, είπε: «Η Κυριακή είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωριστούμε με γονείς από την Καλαμάτα που θέλουν να στείλουν το παιδί τους σ’ ένα σχολείο που θα του προσφέρει όχι μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά πραγματική παιδεία, θα τους δώσει εφόδια και θα αναπτύξει δεξιότητές που θα χρησιμοποιήσει και στην προσωπική του ζωή αργότερα, αλλά και στον επαγγελματικό τους βίο. Θα μας δώσει την ευκαιρία να εξηγήσουμε και να αναλύσουμε το πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζουμε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο. Ένα πρόγραμμα σπουδών που βοηθά στο χτίσιμο της προσωπικότητας των παιδιών, από τη μία και από την άλλη, τα προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επιτυχία τους στην πρώτη σχολή προτίμησης που το καθένα έχει θέσει ως στόχο στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κυμαίνεται από 90 έως και 95 % κάποιες χρονιές»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αφίσα του «Open Day» επιμελήθηκε η ταλαντούχα έφηβη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Ιωάννα Κοκορόγιαννη. Τέλος, για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν, τα εκπαιδευτήρια Μπουγά έχουν φροντίσει ώστε σε κεντρικά σημεία της πόλης να βρίσκονται σχολικά λεωφορεία τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνουν δρομολόγια προς και από το σχολείο.

Σ.Τριάντου

Share.