fbpx

Το εκλογικό Σώμα αναμετράται με τις προκλήσεις του μέλλοντος!

0
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΓΩΜΑΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ για την πορεία της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται το εκλογικό σώμα στην Πελοπόννησο, τη Μεσσηνία  και ιδιαίτερα στη Δυτική Μεσσηνία, όπου οι όροι που διαμορφώνονται είναι πρωτόγνωροι. Άνθρωποι του πολιτισμού, της καθημερινότητας αλλά κυρίως της βιοπάλης τηρούν στάση αναμονής, καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρος προγραμματικός λόγος ιδίως σε θέματα πολιτισμού, νεολαίας και οράματος για το μέλλον.

Μιλήσαμε με αρκετό κόσμο αυτές τις μέρες και παρουσιάστηκαν ρεπορτάζ στη «Φ» για όλους τους Δήμους. Σήμερα η Τριφυλία έχει το λόγο. Ο γνωστός Τριφύλιος ποιητής Νίκος Δημογκότσης εστιάζει στον πολιτισμό, τονίζοντας ότι “έχω την αίσθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί την εξέλιξη της ζωής οπότε λογικό είναι να μην αναφέρονται οι πολιτικοί μας ποτέ στον πραγματικό πολιτισμό που υπάρχει στον καθημερινό άνθρωπο” για να προσθέσει ότι: “μας προβληματίζει ότι οι υποψήφιοι φαίνεται να μην τους αφορά ο πολιτισμός, είτε να μην γνωρίζουν το βάθος των πραγμάτων όπως θα έπρεπε, εκτιμώντας κατά τους ίδιους ότι είναι υπερβολή να ασχοληθούν με την ζωγραφική, την ποίηση, την λογοτεχνία, τον χορό, την γλυπτική, την δημιουργία των νέων ανθρώπων στα σχολεία μας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που ενδιαφέρει τους υποψήφιους είναι το πως θα εκλεγούν χωρίς αντίκρισμα ώστε να μην έχουν ευθύνες μετά καθώς θα λογοδοτήσουν αν επωμιστούν ευθύνες κατά την προεκλογική τους περίοδο”. Καταλήγοντας ότι “γιατί τελικά δεν έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο τομέα του πολιτισμού ώστε να τα παλέψουμε όλοι μαζί με την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος”.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωσταντόπουλος σε δηλώσεις του επικέντρωσε στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Ως κοινωνική δράση και ως θύλακας πολιτισμού εξήγησε ότι “πολιτισμός είναι η ίδια η ζωή και για να παράγεις πολιτισμός πρέπει να προσφέρεις, σήμερα η προσφορά έχει αντίτιμο οπότε δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, επομένως όταν θέλουμε να κάνουμε πολιτισμό οφείλουμε να προσφέρουμε, είναι αλήθεια ότι ο πολιτισμός δεν θέλει καρέκλα, μπορεί να γίνει ακόμα κι όταν είσαι όρθιος”. Υπογράμμισε ότι “υπάρχει έλλειμμα πολιτισμού στον τόπο μας, επομένως το μπροστά δεν είναι το άγνωστο είναι συγκεκριμένο κι ο πολιτισμός σε πάει μπροστά με την υλοποίηση νέων ιδεών από νέους ανθρώπους που μπορούν να γίνουν μπροστάρηδες για το μέλλον του τόπου μας”. Εξήγησε ότι δυστυχώς ιστορικές περιοχές δεν έχουν καν έργα υποδομής πόσο μάλλον πολιτισμού εξηγώντας την αδιαφορία του εκλογικού σώματος.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά μέρες γιορτής και αγάπης που είναι περιοριζόμαστε στα ζητήματα πολιτισμού, που αποτελούν αίτημα των καιρών για τις τοπικές κοινωνίες! Επιτέλους, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η νέα θεώρηση των πραγμάτων για την σκληρή καθημερινότητα πόλεων και χωριών, η αισθητική και η προστασία του δημόσιου χώρου, η αναβάθμιση του δημοσίου λόγου, αποτελούν προτεραιότητες  για να ξανασηκωθεί στα πόδια της η κοινωνία μας και οι άνθρωποι που πληγώθηκαν βαριά από την οικονομική κρίση. Για όλα αυτά οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, κοινοτάρχες και σύμβουλοι πρέπει να μιλήσουν καθαρά και αληθινά, κοιτώντας κατάματα τους πολίτες! Γιατί τι να τα κάνουν τα αξιώματα οι νέοι άρχοντες αν δεν μπορούν να κοιτάξουν τους πολίτες κατάματα! Αν οι αρχόμενοι δυστυχούν, οι άρχοντες είναι… αδειανά πουκάμισα, μικροί, μοιραία κι άβουλοι αντάμα! Γι’ αυτά τα πανανθρώπινα αιτήματα οι πολίτες της Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας, του κάθε Δήμου και Τριφυλίας ιδιαίτερα, πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναλογιστούν ότι τώρα είναι η δική τους ώρα να αποφασίσουν για το μέλλον των πόλεων, των χωριών και των ανθρώπων τους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Share.