fbpx

Το ίδιο… τροπάριο ο Τατούλης που κατηγορεί τους άλλους για υποσχέσεις!

0

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΚΑΤΑ τα ειωθότα ο περιφερειάρχης  Πέτρος Τατούλης στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, κάθε χρόνο στα Φιλιατρά εξαγγέλλει έργα και δράσεις για την Τριφυλία, που συνήθως δεν υλοποιούνται και την επόμενη χρονιά τα… αναπαράγει διαφοροποιημένα και ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους! Το ωραίο είναι ότι κατηγορεί τους άλλους για λόγια και υποσχέσεις προεκλογικές, ενώ ο ίδιος έχει αναγάγει σε επιστήμη το «ναι σε όλα» τα αιτήματα, αλλά από υλοποίηση έργων, οι επιδόσεις είναι  χαμηλές.

Κι όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Τριφυλίας που δείχνει να τον μιμείται εξαγγέλλοντας και προαναγγέλλοντας ό,τι δεν έγινε τα 4 τελευταία χρόνια, ότι θα γίνει τώρα γιατί προφανώς… το λίγο  δεν ταιριάζει στην Τριφυλία, όπως έλεγε προεκλογικά, γι’ αυτό προτίμησε το «τίποτε» για να μην έχει, τουλάχιστον να εξαγγέλλει!

Αίσθηση λοιπόν, προκάλεσαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου που επέκρινε «κάποιους» που βγαίνουν με υποσχέσεις έχοντας άγνοια της πραγματικής κατάστασης, ενώ η Περιφέρεια μιλά με το λαό όχι με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις τα δρομολογημένα έργα στην Τριφυλία!

Ο κ. Τατούλης σε δηλώσεις του στην επίσημη δεξίωση τόνισε ότι «είναι δυστυχώς εμφανής η αποδυνάμωση των Φιλιατρών από σημαντικές δημοσιές υπηρεσίες με αφορμή τα γεγονότα που βίωσε η περιοχή και αξίζει πολύ περισσότερα χάρη στο πλούσιο παραγωγικό μοντέλο που ενδυναμώνει όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, επομένως αποτελεί βασική προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή τέτοιες δομές με τέτοιες αναπτυξιακές δυνατότητες  να υποστηρίζονται». Αραγε ποιες δομές και γιατί δεν υποστηρίχτηκαν μέχρι τώρα;

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥ

Ο κ. Τατούλης με αφορμή την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου επισήμανε ότι “είναι μια μεγάλη απογοήτευση για όλους αυτούς που έλεγαν διάφροα πράγματα χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα, δεν τους ενδιαφέρει η αξία του τόπου αλλά κοιτάνε τον δικό τους μικρόκοσμο κατά πως τους βολεύει ή τους συμφέρει. Είχε πάντως αίσιο πέρας με την ολοκλήρωση του φακέλου που ήταν ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου, τον οποίο πήραμε ως ευθύνη πάνω μας και το ολοκληρώσαμε σε 20 ημέρες”, είπε ο περιφερειάρχης… παραγράφοντας μονοκονδυλιά όσα τραγελαφικά συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο με το εν λόγω έργο. Και εξήγησε ο κ. Τατούλης ότι “τα έργα στις τοπικές κοινότητες κι ας μας κατηγορούν κάποιοι υποψήφιοι για την αξία τέτοιων δομών που διατηρούν ζωντανά την επαρχία μας, αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία των τοπικών αρχών αλλά είμαστε εδώ να παρέχουμε την αρωγή μας γιατί σημασία έχει να παράγουμε έργα κι όχι υποσχέσεις που πάνε για μετά τις εκλογές”. Αραγε ποια αρωγή και ποια αξία των ανύπαρκτων έργων επικαλείται;

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΩΝ  ΣΤΗN ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Αναφορικά με τα δρομολογημένα έργα που  αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας επισήμανε «ότι πριν δέκα ημέρες βγήκε η πρόσκληση για τους οδικούς άξονες, το πρώτο έργο που θα ενταχθεί, που έχουμε ετοιμάσει τον φάκελο για να ενταχθεί, είναι ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με 20 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο περιφερειακό πρόγραμμα με την προκήρυξη της πρόσκλησης, έχουμε ένα έτοιμο έργο με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύψους 400.000 ευρώ για να ενισχύσουμε την κατάσταση στην οδοποιία της πόλης των Φιλιατρών, το άλλο έργο είναι η ολοκλήρωση του φακέλου των αρδευτικών δικτύων –Φιλιατρινού Φράγματος- και η δέσμευση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης δεδομένου ότι κατατέθηκε ο φάκελος ώστε να περιληφθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Επίσης προέβη σε αναφορά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή ωστόσο όλα αυτά είναι σε επίπεδο υποσχέσεων και προτάσεων, αφού έργα σοβαρά, δεν υλοποιούνται στην Τριφυλία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Share.