fbpx

To καλοκαιρινό Pop-Up του Funky Gourmet στην Costa Navarino, φέρνει στην Πελοπόννησο μια γαστρονομική εμπειρία 2 αστεριών Michelin

0

ΜΙΑ νέα άφιξη ενισχύει φέτος το καλοκαίρι, τη γαστρονομική εμπειρία στην Costa Navarino. To Funky Gourmet θα λειτουργήσει ως Pop-Up εστιατόριο, σε ένα μοναδικό χώρο με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin,θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. To Navarino Bay, η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino, θα φιλοξενήσει το εστιατόριο στο νέο, υπόσκαφο golf club. Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής και μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

Η συνεργασία με την Costa Navarino αποτέλεσε το έναυσμα για τους δύο σεφ να μελετήσουν τη Μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα. Παραδοσιακές συνταγές της περιοχής σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας αναδεικνύονται με avant-garde τεχνικές, μεταμορφώνοντας ένα δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.

Το μενού στο Funky Gourmet ζωντανεύει μέσα από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που συνθέτουν έναν απολαυστικό, διαδραστικό καμβά για όλες τις αισθήσεις και ανεβάζουν τη μεσσηνιακή κουζίνα σε νέα γαστρονομικά ύψη.

 

Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, ανέφεραν σχετικά: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά».

Η Costa Navarino και το Funky Gourmet, με κοινή φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα και αισθητική της γεύσης και της φιλοξενίας, μοιράζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό την πραγματοποίηση του καλοκαιρινού Pop-Upτου εστιατορίου.

Οι επισκέπτες του Navarino Dunes στην Costa Navarino, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 21 χώρους εστιάσης, συναντώντας ελληνικές, μεσογειακές και διεθνείς κουζίνες, σε συνδυασμό με τα αγνά συστατικά που καλλιεργούνται στους λαχανόκηπους των εστιατορίων και με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες της Costa Navarino.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο από 7 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, με τελευταία κράτηση στις 9:30 μ.μ.
  • Κρατήσεις: Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.comή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.
  • Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ. – 3 μ.μ.
  • Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220 ευρώ. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.
ΤΟ FUNKY GOURMET

Το εστιατόριο Funky Gourmet ιδρύθηκε στον Κεραμεικό, στην Αθήνα, το 2008 από τη διευθύντρια του εστιατορίου, Αργυρώ Χιλιαδάκη και τους  Chefs Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο.

Οι Chefs βασισμένοι στην εξαίρετη ελληνική πρώτη ύλη και την εποχικότητά της, εμπνέονται από την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά και αναδεικνύουν μέσα από την μαγειρική και τις ιδέες τους, την Avant- garde ελληνική κουζίνα. Μια κουζίνα τόσο πρωτοποριακή και εκλεπτυσμένη όσο και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.

Το 2012 το Funky Gourmet βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin και στη συνέχεια, το 2014, ο οδηγός Michelin βράβευσε το εστιατόριο με 2 αστέρια. Έκτοτε φιγουράρει στους σημαντικότερους παγκόσμιους οδηγούς γαστρονομίας, ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων.

Το 2018, με τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας, το Funky Gourmet αποκτά νέους εκλεκτούς συνεργάτες, την Ιονική Ξενοδοχεια και Επιχειρήσεις Α.Ε., με σκοπό τη δημιουργία του νέου εστιατορίου του Funky Gourmet.

Το εστιατόριο μεταφέρεται από την περιοχή του Κεραμεικού στο εμβληματικό κτήριο του Hilton Αθηνών, στην καρδιά της πόλης, και θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το 2020!

Για το 2019, η ομάδα του Funky Gourmet ετοιμάζει για τους καλεσμένους της από όλο τον κόσμο 2 μοναδικά Pop Ups. Ένα καλοκαιρινό PopUp, τον Ιούλιο-Αύγουστο, στη φαντασμαγορική Costa Navarino, στην Πελοπόννησο, και ένα χειμερινό PopUp, το Νοέμβριο, στο εμβληματικό εστιατόριο Ikarus στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.funkygourmet.com

Στοιχεία επικοινωνίας: Βάσια Ιωάννου, General Director

Τηλ: 210 5242727. email: info@funkygourmet.com

Share.