fbpx

Το μέλλον θα δικαιώσει τον Γιάννη Μαραμπέα

0

ΠΡΟΧΘΕΣ βράδυ στην Δυτική Μάνη είδαμε να επιβεβαιώνεται το αρχαίο ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο». Ένας άνθρωπος που 17 χρόνια ήταν στην υπηρεσία των δημοτών, που στα δύσκολα δεν τα παράτησε, δεν τους πούλησε, δεν ήταν φυγόπονος και αγωνίστηκε, αυτό που έλαβε σαν ευχαριστώ ήταν το -40.

Της  ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΚΡΕΠΕΤΟΥ

Δεν είμαστε σίγουροι για το τι έφταιξε ακριβώς είδαμε όμως να μάχονται τέσσερις εναντίον ενός, αλλά έτσι είναι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου “το ψηλό το κυπαρίσσι, χτυπάνε οι ανέμοι”, έτσι έγινε και στην εκλογική αναμέτρηση. Είδαμε να χάνονται οι 400 ψήφοι που προηγούνταν ο Γιάννης Μαραμπέας και ξαφνικά να χάνει με 40 ψήφους! Προφανώς, κάποιοι ανθυποψήφιοι ξέχασαν πόσο τους είχε βοηθήσει στο παρελθόν αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν επιλεκτική πολιτική μνήμη, κάποιοι υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν σταμάτησαν και τον αγώνα τους βάζοντας πάνω από όλα το προσωπικό τους συμφέρον και αγνοώντας τον Γιάννη Μαραμπέα που τους είχε κάνει την τιμή να τους επιλέξει για τον συνδυασμό του και να τους έχει δίπλα του και τέλος ο μεγάλος νικητής των εκλογών η αποχή, όταν κάποιοι που, όπως λένε, αγαπάνε την Μάνη δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών αφήνοντας την Μάνη στην τύχη της! Προφανώς η Μάνη τρώει τα παιδιά της και όλοι ξέχασαν τι είχε κάνει ο Γιάννης Μαραμπέας τόσα χρόνια. Για το καλό της Δυτικής Μάνης ελπίζω να μην επαληθευθεί αυτό που συνηθίζουν να λένε σε ανάλογες περιπτώσεις δηλαδή “Μαραμπέας θα λες και θα κλαίς”, αν και είμαι σίγουρη πως έτσι θα γίνει. Για να δούμε τώρα, θα έρθει το πολυπόθητο νερό στην Μάνη; Θα αναπτυχθεί τουριστικά; Θα κάνουν όσα κατηγόρησαν τον Γιάννη Μαραμπέα ότι ποτέ δεν έκανε; Να ευχηθώ και καλή συνέχεια στο έργο των συνεργατών του Γιάννη Μαραμπέα μέσα από  το Δήμο, που θέλοντας και μη μετά από τόσα χρόνια θεωρούνται “Παιδιά του Μαραμπέα”.

Στο σημείο αυτό δράττομαι της ευκαιρίας μέσα από  το άρθρο μου να ζητήσω από τον μεγάλο νικητή των περιφερειακών εκλογών και περιφερειάρχη κύριο Νίκα να μεριμνήσει για αυτούς τους ανθρώπους και “να τους πάρει υπό την προστασία του”, καθώς αυτοί οι άνθρωποι κράτησαν ψηλά την Μάνη όλα αυτά τα χρόνια και είναι σίγουρο ότι τώρα δεν θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλω να αναφέρω ότι καμία επαφή δεν είχα με την δημοτική αρχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ό,τι γράφω είναι καθαρά δικιά μου τοποθέτηση, όπως και τα προηγούμενα άρθρα μου, ποτέ δεν καθοδηγήθηκα ούτε μου υπαγόρευσαν τι να γράψω. Κάπου εδώ κλείνει και η ενασχόλησή μου όσο αναφορά τον Τύπο με τα αυτοδιοικητικά, καθώς ο Γιάννης Μαραμπέας ήταν ο μόνος που με ενέπνευσε να γράψω, διότι ήμουν σίγουρη για το ήθος του, το χαρακτήρα του, το έργο του και για το πόσα ακόμα είχε να προσφέρει. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του, λόγω της συνεργασίας μας ήμουν σε θέση να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις και δεν ήμουν φερέφωνο κανενός. Θεωρώ ότι δήμαρχοι σαν τον Γιάννη Μαραμπέα εκλέγονται σπάνια, άρα η Δυτική Μάνη έχασε ένα άξιο δήμαρχο και όχι εκείνος τη δημαρχεία. Κλείνω το άρθρο μου με μια ευχή και την σιγουριά πως το μέλλον και η ιστορία θα δικαιώσει τον Γιάννη Μαραμπέα.

 

Share.