Τραγανό κοτόπουλο σε σος κρασιού

0
Διά Χειρός Χρήστου Ζέρβα

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτ. λευκό κρασί
  • 1/4 κ.σούπας ξερό δεντρολίβανο
  • 3 κ.σούπας ξινή κρέμα (ή 2 κ.σούπας τυρί κρέμα)
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας
  • ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Αλάτισε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι από το αλάτι.
  3. Σώταρε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω 6-8 λεπτά να ροδίσουν.
  4. Βάλε τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο με την πέτσα προς τα πάνω.
  5. Ψήσε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  6. Στο τηγάνι που σώταρες το κοτόπουλο βάλε το κρεμμύδι και σώταρε για 2 λεπτά.
  7. Πρόσθεσε το κρασί, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο αλάτι και σιγόβρασε για 2 λεπτά, “ξύνοντας” τα πλάγια του τηγανιού.
  8. Πρόσθεσε την ξινή κρέμα και το ζωμό και ανακάτεψε.
  9. Βάλε τη σος σε πιατέλα, βάλε μέσα το κοτόπουλο και πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια.

 

Share.