fbpx

Τυφώνας… Νίκα αλλάζει την Περιφέρεια – Σε ενωτικό κλίμα χθες η ορκωμοσία στην Τρίπολη

0

ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ του για τη θητεία του, που ξεκινά επίσημα σε έξι ημέρες, έδωσε χθες στη διάρκεια της ορκωμοσίας του στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος περιέγραψε ανάγλυφα τους στόχους του, μην παραλείποντας ωστόσο, να αφήσει και αιχμές, κατά της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

NIKAS-ORKWMOSIA

Ρεπορτάζ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο κατάμεστο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας, ο κ. Νίκας, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, των μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Αργολίδος, Κορίνθου (Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους), Μονεμβασίας και Σπάρτης, Μάνης και Μεσσηνίας, βουλευτών από όλες τις ενότητες, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους οποίους εστίασε, δεσμευόμενος πως θα είναι δίπλα τους, εκπροσώπους  κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών φορέων και πολλών πολιτών, υποσχέθηκε πως θα καταβάλει μαζί με τους συνεργάτες του, κάθε δυνατή προσπάθεια, να σταθεί δίπλα σε όλους τους Πελοποννήσιους, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στις εκλογές. «Υπόσχομαι οι συνεργάτες μου κι εγώ -και είμαι βέβαιος και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου- ότι θα ανταποδώσουμε αυτήν την αγάπη και τη στήριξη, με τον λόγο και το έργο μας, ανταποκρινόμενοι στις ελπίδες και τις προσδοκίες σας», σημείωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως αυτό θα επιτευχθεί με σειρά έργων και την τήρηση βασικών Αρχών.

 

ΕΡΓΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΝΙΚΑ

«Αυτό θα γίνει με την μελέτη και επίλυση των προβλημάτων, τη συνεργασία και την αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων στην κατεύθυνση της παραγωγής σημαντικών έργων, που θα αυξήσουν το εισόδημα και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης και συνέχισε εστιάζοντας στους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη. «Θα γίνει με την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη στη διοίκηση και με βάσεις υποστήριξης των συμπολιτών μας και ειδικά εκείνων που έχουν ανάγκη, των φτωχών και των αναπήρων. Αυτοί έχουν περισσότερη ανάγκη τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση για την ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών, τη συνεργασία στην πράξη! «Συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας. Συνεργασία με όλους τους δημάρχους, τους εκπροσώπους φορέων, με τις άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρώπης και  φυσικά, με την Εκκλησία μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι επιβιώσαμε ως έθνος, χάρη στο λόγο, τις πράξεις και την οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συνεργασία στη βάση της ισοτιμίας, χωρίς καμία υστεροβουλία και με επίγνωση πως η Περιφέρεια, είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός, με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και το Νόμο αρμοδιότητες», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης, ο οποίος σε αρκετά σημεία, όπως σε αυτό ακριβώς, άφησε καθαρές αιχμές κατά του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος μαζί με την Ντίνα Νικολάκου, αρκέστηκε να αντιδράσει με δόσεις… ειρωνείας και μειδιάματα.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΣΕ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Η Περιφέρεια, δεν είναι ένα κρατίδιο σε μια ομόσπονδη χώρα! Ευτυχώς Αυτοδιοίκηση και αυτοδιοικητικοί, έχουμε επίγνωση των ορίων της δράσεώς μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, επανερχόμενος στα της συνεργασίας, πριν συνεχίσει με ακόμη πιο καυστικές αιχμές.
«Συνεργασία σημαίνει να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι το έργο και τον ρόλο των άλλων παρατάξεων. Να σέβεσαι την ιδεολογία τους, τη διαφορετική προσέγγιση σε διάφορα ζητήματα, να ενημερώνεις όλους τους βουλευτές για τα έργα και τις δράσεις που αφορούν στο νομό και την Περιφέρεια, να σέβεσαι το έργο και την προσφορά δημάρχων και Δήμων, αφού οι δήμαρχοι είναι αυτοί που κάνουν τα έργα και τα έργα, ανήκουν σε αυτούς που τα μελετούν, που τα επιβλέπουν και κάνουν τον διαγωνισμό, σ’ αυτούς που τα συντηρούν και πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το τιμούμε! Συνεργασία σημαίνει να σέβεσαι και να έχεις συνείδηση της διαχρονικής προσφοράς της Εκκλησίας, στηρίζοντας το πνευματικό έργο», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, που άφησε μια ακόμη… ηχηρή αιχμή! «Στη Δημοκρατία, πρέπει να ξέρεις πως κάποτε, τελειώνει η θητεία! Υπάρχει ένα τέλος στη θητεία και αυτό, πρέπει να το τιμάμε και να φεύγουμε από τη θέση που μας έταξε ο λαός, υπερήφανοι», είπε με νόημα ο κ. Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του, στις οποίες –όπως το θέμα των πόρων- υπήρχαν κι άλλες, αν και… καλά κρυμμένες αιχμές, όπως το γεγονός ότι ο ίδιος ως περιφερειάρχης, δε θα διαθέτει πόρους για προγραμματικές συμβάσεις πελατειακών και ψηφοθηρικών επιδιώξεων!

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ, ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Παναγιώτης Νίκας μετά την ορκωμοσία του, δίνοντας το στίγμα του για τη θητεία που ξεκινά, στάθηκε στην ανάγκη ταπεινοφροσύνης, αλληλοσεβασμού, επίγνωσης του ρόλου και της αποστολής του καθενός, ανιδιοτέλειας και ευθύτητας προκειμένου να βρει έδαφος η σε κάθε επίπεδο συνεργασία, ενώ χαρακτήρισε μείζον, το θέμα της διαχείρισης πόρων από τα ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό. «Η κατεύθυνσή μας είναι προς την παραγωγή μεγάλων έργων και την υποστήριξη δράσεων που θα αυξήσουν το εισόδημα, θα αναδείξουν τα  σπουδαία και μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη», ανέφερε και ιεράρχησε ως πρώτο, το θέμα της αναβάθμισης του οδικού δικτύου. «Είναι πραγματικά το πρώτο θέμα και η βασική μας επιδίωξη, η αναβάθμιση των δρόμων, όπως και η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού, το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία του τρένου -τουλάχιστον μέχρι το Ναύπλιο- αλλά και σημαντικά έργα και δράσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα ευρωπαϊκά και κοινοτικά χρήματα», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης, τονίζοντας πως ήδη για όλα αυτά, υπάρχει συνεργασία με την κυβέρνηση. «Πρέπει να σας πως σχεδιάζεται η αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ)  στην κατεύθυνση βελτίωσης της απορροφητικότητας ένταξης έργων προτεραιότητας και στους 5 νομούς της Περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως αν όλα πάνε καλά, αυτό θα συμβεί μέσα στο φθινόπωρο. «Οι πόροι της Περιφέρειας θα κατευθύνονται σε έργα και δράσεις περιφερειακής αρμοδιότητας, επομένως διάθεση πόρων για προγραμματικές συμβάσεις πελατειακών και ψηφοθηρικών επιδιώξεων, ασφαλώς και δε θα προωθούνται, ούτε θα υπογράφονται! Εδώ έχουμε μια αποστολή», τόνισε με νόημα και τις αιχμές στις οποίες αναφερθήκαμε νωρίτερα, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πολύ ψηλά στην ατζέντα του, έχει τα περιβαλλοντικά και ειδικά, αυτό των απορριμμάτων.

 

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΙΟΛΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… ΤΕΛΟΣ!

«Ας είναι φέτος -και ασφαλώς θα είναι- το τελευταίο καλοκαίρι, όπου η Περιφέρειά μας ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος και δεν έχω διάθεση να περιγράψω την κατάσταση και τις συνέπειες, αισθητικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές που τις γνωρίζετε όλοι και τις υφιστάμεθα σε κάποιες περιοχές με ιδιαίτερη ένταση
γι’ αυτό, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας», δήλωσε ο κ. Νίκας, αναλύοντας τον βηματισμό που θα ακολουθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. «Συνεργαζόμαστε! Κρατάμε ότι επιβάλλεται να κρατηθεί από την πολύχρονη διαδικασία και τις αποφάσεις και φροντίζουμε να μη χάσουμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε). Σεβόμαστε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων της χώρας, βελτιώνουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί, συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση, θυμόμαστε πως δωρεάν διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και πως το πιο ακριβό σκουπίδι, είναι αυτό που δεν μαζεύεται ή που ρίχνεται στις ανοιχτές χωματερές», είπε ο Παναγιώτης Νίκας, θυμίζοντας πως δυστυχώς, η Περιφέρειά μας, θεωρείται το παράδειγμα προς αποφυγήν και η χώρα μας, πληρώνει πρόστιμα εκατ. ευρώ για τις χωματερές! «Με το θέμα αυτό, πρέπει να τελειώνουμε άμεσα! Τώρα», ανέφερε εμφατικά και συνέχισε με τα υπόλοιπα μεγάλα, περιβαλλοντικά ζητήματα, κάνοντας ειδική μνεία στην προβληματική σε γενικές γραμμές, λειτουργία των περισσότερων Μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού και φυσικά, στα πυρηνελαιουργεία! «Η έλλειψη σχεδιασμού για τη διαχείριση λυματολάσπης, η απαράδεκτη λειτουργία πολλών πυρηνελαιουργείων, αναφέρομαι ιδιαίτερα στη Μεσσηνία και την Αργολίδα, η αποκατάσταση πυρπολημένων… περιοχών και τονίζω με ένταση την αντιμετώπιση της ερημοποίησης πολλών περιοχών, είναι μερικά μόνο από τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα λύσουμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, που συνέχισε με τα της διοίκησης, αφήνοντας νέες… αιχμές.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Είναι άμεση η ανάγκη διοικητικής ανασυγκρότησης με ενίσχυση του ρόλου των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών. Εγώ εμπιστεύομαι τους υπαλλήλους της Περιφέρειας», ανέφερε ο περιφερειάρχης που μίλησε και για περιορισμό του ρόλου των Αναπτυξιακών Εταιρειών, κάποιες από τις οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως… αμαρτωλές! «Υπάρχει άμεση ανάγκη για την εφαρμογή δημοκρατικού συστήματος! Εδώ και τώρα! Ανάγκη ανάρτησης στη «Διαύγεια» κάθε απόφασης με οικονομικό περιεχόμενο κι αυτό πρέπει να γίνεται και για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως η λειτουργία του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου θα επεκταθεί παντού και πως θα καταβληθούν προσπάθειες για στέγαση όλων των υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια! «1.800.000 ευρώ το χρόνο περίπου, καταβάλει η Περιφέρεια για τη στέγαση των υπηρεσιών», είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, τόνισε πως υπάρχει τρόπος, την επόμενη εφταετία περίπου, να μην πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ για ενοίκια! «Επίσης, θα τροποποιήσουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και κυρίως, θα φέρουμε την αξιολόγηση και την αξιοκρατία στην Αυτοδιοίκηση», είπε αφήνοντας εκ νέου αιχμές ο κ. Νίκας, χαρακτηρίζοντας άμεση την ανάγκη ανασυγκρότησης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα, με τους καλύτερους υπαλλήλους. «Το κλίμα αλλάξει και τα προβλήματα, όπως φωτιές και πλημμύρες, έρχονται κάθε χρόνο ως φυσικά φαινόμενα», ανέφερε και στάθηκε στα ζητήματα της ανάπτυξης.

ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ… ΦΟΝΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Η διάθεση των πόρων θα στοχεύει αποκλειστικά στην αύξηση εισοδήματος, στην ανάπτυξη και την ευημερία και γι’ αυτό ακριβώς, στηρίζουμε τους αγρότες μας. Ο πρωτογενής τομέας άλλωστε, έβγαλε έξι φορές την Ελλάδα από την οικονομική κρίση μέχρι σήμερα», τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας που δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση έργων άρδευσης όπως τον εκσυγχρονισμό του ΓΟΕΒ και την κατασκευή φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. «Θα ενθαρρύνουμε την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τις εξαγωγές των προϊόντων μας, χρηματοδοτώντας εκθέσεις στο εξωτερικό και κυρίως, οργανώνοντας εδώ, συναντήσεις με επιχειρηματίες άλλων χωρών, αφού δεν  έχει καμία έννοια να κάνουμε εκθέσεις για να προβάλλονται τα αιτήματα άλλων χωρών, προβάλλοντας ξένα μηχανήματα και τις μάρκες αυτοκινήτων ή τρακτέρ», δήλωσε ο περιφερειάρχης και συνέχισε. «Βελτιώνουμε ποικιλότροπα την ελκυστικότητα της Περιφέρειας για επενδύσεις με τη στήριξη της καινοτομίας, την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας για την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, καθώς και την αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, με την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής», είπε ο κ. Νίκας που ανέπτυξε φυσικά και το τεράστιο θέμα του τουρισμού, που μαζί με τον αγροτικό τομέα, αποτελεί τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης, στη χώρα μας. «Στηρίζουμε ουσιαστικά την τουριστική ανάπτυξη με την κατάλληλη προβολή, τη δημιουργική συνεργασία με τους φορείς τουρισμού, τη βελτίωση προσβασιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους, αφού έχουμε περίπου το 50% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας και το 2,5% του εισοδήματος από τον τουρισμό και προφανώς, συνεργαζόμαστε με τις γειτονικές μας Περιφέρειες όπως της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το υπουργείο Τουρισμού», δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας που έδωσε βαρύτητα και στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που όπως είπε, αποτελούν προτεραιότητά του. «Θα υπάρξει συνεργασία με το «Διάζωμα» και στήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ποιότητας», είπε εμφατικά, λέγοντας τρεις φορές την λέξη –κλειδί, που αφορά στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων αυτών. Ο Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε επίσης στην εκπαίδευση, μιλώντας για ανακατασκευή, συντήρηση ιστορικών Μονάδων, την προβληματική τα τελευταία χρόνια  μεταφορά των μαθητών, την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου γενικά και άλλα θέματα γύρω από την εκπαίδευση, που όπως είπε, θα αντιμετωπιστούν με την ευαισθησία που τους ταιριάζει. Πριν το καταληκτικό, ενωτικό του μήνυμα, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε για μια ακόμη φορά, ειδικό βάρος στους πολίτες, τονίζοντας πως η δυστυχώς, η Ελλάδα φτωχαίνει στην Περιφέρεια και πρέπει να ληφθούν μέτρα για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται σε έξαρση, όπως τα ναρκωτικά, η φτώχια και τα προβλήματα των ΑμεΑ. Σε αυτά, έθιξε και το… λεπτό ζήτημα των τσιγγάνων. «Η έλλειψη σοβαρής πολιτικής για τους αθίγγανους, είναι μείζον θέμα. Είμαι 25 χρόνια αυτοδιοικητικός, δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή πολιτική, όπως και για την επιθετικότητα και τη βία κατά των γυναικών που εντάθηκε στην οικονομική κρίση», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που όπως στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, έτσι και χθες, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τρίπολης, που θα είναι σημαντικός, δεδομένης της ιστορικής της προσφοράς στο έθνος, κάτι που θα τονιστεί και στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον κοινοωνικοαπελευθερωτικό αγώνα, που θα έχουν στο… επίκεντρο την Τριπολιτσά!

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

«Θα αγωνιστούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, στις ελπίδες που στηρίξατε σε ‘μας. Να πείσουμε ακόμη και αυτούς που δεν μας ψήφισαν και έχουν δικαιολογία, αφού στη δημοκρατία, δεν μας ψηφίζουν όλοι, αλλά την επομένη των εκλογών, τα ξεχνούμε όλα αυτά, να τιμήσουμε την ψήφο και την επιλογή σας! Να λύσουμε χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν ως κοινωνία και να αφήσουμε ένα δημιουργικό αποτύπωμα, όταν κρίνεται ότι πρέπει να φύγουμε. Να φύγουμε αλλά να έχουμε αφήσει πίσω μας κάτι, το οποίο να θυμούνται και οι επόμενες γενιές. Αυτό πρέπει να είναι η μεγάλη φιλοδοξία», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Νίκας, κρατώντας τα όποια θετικά έγιναν από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή. «Αναγνωρίζουμε όσα έγιναν! Δεν έχουμε καμία διάθεση να μηδενίσουμε το έργο κανενός και το τονίζω με έμφαση! Επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους και κυρίως, με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε κομματική πολιτική, να ευνοήσουμε τον έναν ή τον άλλο. Ήρθαμε εδώ με τις ιδέες και τις αξίες μας, για τις οποίες αγωνιζόμαστε ολόκληρη τη ζωή μας, αλλά σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες των άλλων. Πορευόμαστε με διαφάνεια, αλληλοσεβασμό, δικαιοσύνη, με ιδιαίτερη φροντίδα για τις εγκαταλελειμμένες περιοχές, για την Ελλάδα που ρημάζει και ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ας μας βοηθήσει ο Θεός να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας, γιατί είναι μεγάλος ο ανήφορος και τα προβλήματα πολλά. Ας έχουμε την τύχη στο τέλος της θητείας να αφήσουμε εμφανές έργο  να προσφέρουμε ωφέλιμες  υπηρεσίες στο έθνος, την πατρίδα, την Περιφέρειά μας, τη νεολαία και τους ανθρώπους της ανάγκης», είπε και ευχήθηκε ο περιφερειάρχης, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, να του εύχεται υγεία και δύναμη, κάνοντας ειδική αναφορά στην προοπτική της Περιφέρειας στον τουρισμό. «Η απόσταση είναι πάρα πολύ κοντινή από την Αθήνα και πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη που όλοι μιλάμε γι’ αυτήν, ώστε να έρθουν και θέσεις εργασίας. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα, καλύτερη υγεία, παιδεία και καθημερινότητα και ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει, αν δεν βάλουμε μπροστά τις Περιφέρειές μας», είπε ο υφυπουργός, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών Θοδωρής Λιβάνιος, χαρακτηρίζοντας τις Περιφέρειες, ως πραγματικές ατμομηχανές ανάπτυξης!

Share.