fbpx

ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ – Ρεαλιστικό πρόγραμμα και όραμα για την Καλαμάτα Πρότυπο Δήμο

0

Ρεπορτάζ Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΜΕ την ανακοίνωση 30 υποψηφίων και την έμμεση στήριξη σημαντικών στελεχών της Αυτοδιοίκησης, έμπειρων πρώην δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, κυρίως του Γιώργου Κουτσούλη που έχει δηλώσει την… προτίμησή του, παρουσίασε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του στην Καλαμάτα ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος πορεύεται με τον συνδυασμός «Πρότυπος Δήμος».

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ιστορικού δημαρχείου, το άρωμα… Μπένου και ΠΑΣΟΚ, ήταν κάτι περισσότερο από έντονο, ενώ στο πλαίσιο του ανοίγματος και της διεύρυνσης αυτής της προσπάθειας, ο Βασίλης Τζαμουράνης είχε στο πλευρό του στελέχη από όλους τους χώρους. Χαρακτηριστικά τα ονόματα του αντιδημάρχου της Δημοτικής Αρχής Νίκα, Ανδρέα Καραγιάννη που είναι και υποψήφιος, αλλά και του επίσης «γαλάζιου» Χρήστου Ριζά που έχει υπηρετήσει και τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Κουτσούλη, όπως ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ήταν επίσης εκεί!

Εκεί, ήταν ο Γρηγόρης Μασούρας, ο Μιχάλης Σούμπλης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ανδρέας Κανάκης, ο Σταύρος Στραβόλαιμος και άλλοι πολλοί, με τον υποψήφιο δήμαρχο, εμφανώς ικανοποιημένο από τις ηχηρές παρουσίες και την άρση του κωλύματος της εκλογιμότητας μετά το «πράσινο φως» που άναψε με την τροπολογία Χαρίτση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, να απευθύνει κάλεσμα στήριξης και ενότητας για το συμφέρον όπως είπε του Δήμου.

«Στη ζωή όλοι μας κάποιες στιγμές, αισθανθήκαμε την ανάγκη  στήριξης από κάποιους ανθρώπους που πιστέψαμε ότι μπορούσαν να μας την προσφέρουν. Αυτό νιώθω και εγώ σήμερα. Ζητώ την βοήθεια όλων εκείνων των ανθρώπων που μαζί τους θα μοιραστώ την επιθυμία  μου,  να προσφέρω  τις υπηρεσίες μου στον δήμο μας και  από  μία άλλη   θέση, αυτή του δημάρχου», δήλωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης που αναφέρθηκε στα 35 και πλέον χρόνια, που υπηρέτησε ως διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, με πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που όπως τόνισε, άλλαξαν την εικόνα και την ζωή της πόλης. «Στη ζωή μου πορεύθηκα με ήθος, ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια.

Με το ίδιο ήθος και αξιοπρέπεια θα αγωνιστώ και τώρα χωρίς συμβιβασμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις», ανέφερε ο Βασίλης Τζαμουράνης, εκφράζοντας την ελπίδα η επόμενη  μέρα να βρει όλους, ενωμένους για το καλό του Δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, στάθηκε στη συγκυρία κατά την οποία διεξάγονται οι εκλογές, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, τονίζοντας πως ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει και  πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και με φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο απέναντι στον πολίτη. «Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από γνώση, σχέδιο, δυναμισμό, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα.

Μία Δημοτική Αρχή  που θ ’αντιλαμβάνεται τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η αειφορία και η οικολογία. Που θ’ αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και ανησυχίες της νεολαίας και θα σχεδιάζει και θα επεξεργάζεται μέτρα και πολιτικές για την αντιμετώπισή τους», είπε ο κ. Τζαμουράνης που ξεδίπλωσε τους βασικούς του στόχους.

Μεγάλο ζητούμενο για τον υποψήφιο δήμαρχο, είναι αναμφισβήτητα η ανάπτυξη, με βαρύτητα να δίνεται εξίσου, στην πόλη, τα χωριά και τις συνοικίες. «Πρέπει όλοι να νιώθουν «Καλαματιανοί» και η Καλαμάτα ως πρωτεύουσα πρέπει ν’ ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους», σημείωσε με νόημα ο κ. Τζαμουράνης, τονίζοντας το ανεξάρτητο του χαρακτήρα της παράταξής του, την οποία χαρακτήρισε πολυσυλλεκτική κίνηση πολιτών!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ
ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ…
ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ!
«Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων διεργασιών κομματικών γραφείων ή άλλων κέντρων ή συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της  συλλογικής λειτουργίας, των δημοκρατικών διαδικασιών  με κοινό γνώρισμα όσων την απαρτίζουν, την  διάθεση προσφοράς στον τόπο. Δεν απευθυνθήκαμε σε πολιτικά κόμματα για την λεγόμενη «κομματική  στήριξη».

Πιστεύουμε ότι τα κόμματα ή άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των δημοτικών συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος  ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος. Είναι ευθύνη  των συνδημοτών μας  να λειτουργήσουν με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την γνώση και την  εμπειρία,  και να επιλέξουν τους καταλληλότερους», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, τονίζοντας πως τα στελέχη της παράταξής του, πιστεύουν  βαθιά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως βασικό πυλώνα της δημοκρατίας. Λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποίησε ο Βασίλης Τζαμουράνης, ήταν ο διάλογος, συνεργασία, η συνεννόηση και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και επιχειρημάτων. «Ο Δήμος Καλαμάτας, με τις όποιες δυσκολίες του, αλλά με τα μεγάλα πλεονεκτήματά του, μπορεί να γίνει  πρωτοπόρος  και ισχυρός για τους πολίτες του», τόνισε και εξήγησε πως οραματίζεται έναν Δήμο «πρότυπο», με οργανωμένες  και φιλικές υπηρεσίες, σύγχρονες και ποιοτικές δομές για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους  και τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. «Έναν Δήμος πρωτοπόρος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στην καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία που θα παρέχει στους δημότες πολλαπλές και δημιουργικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο τους. Έναν Δήμο οικονομικά ανθηρό, με υγιείς και παραγωγικές επιχειρήσεις που  θα γίνουν το όχημα της τοπικής ανάπτυξης και θα εξασφαλίζουν μόνιμες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος μας με τις εργώδεις προσπάθειες όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών έχει επιτύχει πολλά και έχει θέσει τον πήχη των προσδοκιών  των δημοτών  ψηλά. Φρονώ  πως με τους συνεργάτες μου μπορούμε να τον ανεβάσουμε ψηλότερα», ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης, ο οποίος στάθηκε στα εμφανή πλεονεκτήματα που είναι το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το ήπιο κλίμα που επιτρέπει πολύμηνη τουριστική περίοδο, οι παραγωγικές δυνατότητες με ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα, η πρωτεύουσα του Δήμου με το πλούσιο πολιτιστικό και αρχαιολογικό απόθεμα, με το πολεοδομικό σχέδιο, τις υποδομές, την πολιτιστική ζωή, την καλλιτεχνική δημιουργία, τα Ακαδημαϊκά τριτοβάθμια ιδρύματα, τα εμπορικά καταστήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνα της Αθήνας, την ψυχαγωγία και τη νυκτερινή ζωή.

Με σύγχρονες συγκοινωνιακές υποδομές (αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομος) και πλούσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς  στον περίγυρό της και φυσικά τους δημιουργικούς και ανήσυχους κατοίκους.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
«Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε και να τα αξιοποιήσουμε προκειμένου να κάνουμε το Δήμο μας και την Καλαμάτα μας «προορισμό» για Έλληνες και ξένους, πόλο έλξης τουριστικών και άλλων επενδύσεων, κέντρο της πολιτιστικής ζωής της νότιας Πελοποννήσου και προορισμό για πάσης φύσεως τουρισμό», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος ανέπτυξε τους τρόπους επίτευξης με βάρος στην καθημερινότητα, στην πόλη και τα χωριά, τις επιχειρήσεις, τους νέους, τη συνοχή, τις τεχνολογίες και την εξωστρέφεια. «Γνωρίζω πολύ καλά  τις  ανάγκες και τα προβλήματα  ολόκληρου του Δήμου Καλαμάτας και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αντιμετώπισή τους.  

Γνωρίζω ότι για να τα αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να κινηθούμε όχι μόνο σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο, αλλά και σε Ευρωπαϊκό  αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και όχι μόνο,  συμμετέχοντας στο “Σύμφωνο των Δημάρχων» της Ε.Ε.

Καθώς και σε δίκτυα πόλεων με κοινά χαρακτηριστικά με την Καλαμάτα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος όμως, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα όσα αναφέρθηκα,   στις προσδοκίες των συνδημοτών μας  για  χρηστή, δίκαιη, αποτελεσματική  διαχείριση  της  καθημερινότητάς τους, αλλά και στην διεκπεραίωση  των μεγάλων θεμάτων του Δήμου μας, ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την συνέχιση της ανοδικής και αναπτυξιακής του πορείας», δήλωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης που ανέπτυξε και τους βασικούς άξονες τους προγράμματός του.

ΒΑΣΙΚΟΙ  ΑΞΟΝΕΣ
Συμμετοχή, συνεργασία, διαφάνεια και στην λογοδοσία, αναδιάρθρωση  του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου, δίκαιη και αναλογική κατανομή των πόρων, στήριξη  της τοπικής οικονομίας, αντιμετώπιση με προτεραιότητα των προβλημάτων της καθημερινότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην οδοποιία, τον φωτισμό, τη συντήρηση των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων, των ελεύθερων δημοτικών χώρων, του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης, της καθαριότητας και του πρασίνου.

Προώθηση  και ολοκλήρωση των πολεοδομικών επεκτάσεων, σχεδιασμός, μελέτη και δρομολόγηση των απαραίτητων έργω, σχεδιασμός του Πρότυπου Δήμου, αξιοποίηση των υποδομών του πολιτισμού και της ακίνητης περιουσίας και υποστήριξη των υφιστάμενων δομών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, είναι σε γενικές γραμμές οι βασικοί άξονες του Βασίλη Τζαμουράνη.

«Σήμερα από αυτό το βήμα κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας να μας στηρίξουν σ’ αυτή την προσπάθειά, να συζητήσουν μαζί μας, να δώσουν τις προτάσεις τους και να συστρατευθούν μαζί μας να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο.

Συναισθανόμενος το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω, κάνοντας πράξη αυτά που θα υποσχεθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαμουράνης, που κατέληξε με την παρουσίαση των 30 υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων.

ΟΙ 30 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Με αλφαβητική σειρά πρόκειται για την φαρμακοποιό Μαριάννα Ανζάουη, τον δικηγόρο Χρήστο Αρχοντή, τον συνταξιούχο εργολάβο οικοδομών Νικήτα Βαρελά, την καθηγήτρια Χημείας Βασιλική Βασιλοπούλου, την εκτελωνίστρια, απόφοιτη σχολής Δημοσιογραφίας Ελένη Βραχάτη, τη δασκάλα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτα Βρυώνη, την απόφοιτη σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ιδιωτική υπάλληλο, Τόνια Γαδάκη, τον έμπορο και κατασκευαστή υαλοπινάκων Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, χονδρέμπορο αγροτικών προϊόντων Ρούλα ΓιάχουΓιαννακοπούλου, την ιδιωτική υπάλληλο Νατάσα Δαμιανού, τον πολιτικό μηχανικό, δημοτικό σύμβουλο – πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, τέως δήμαρχο Αρφαρών, Ανδρέα Καραγιάννη, τον συνταξιούχο Εθνικής Τράπεζας, πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου Πέτρο Κατσαράκη, τον επιχειρηματία, τυποποιητή – εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων Νίκο Καψαμπέλη, τον ελεύθερο επαγγελματία, πρώην αντιδήμαρχο Αβίας Θανάση Κουκούτση, τον ελεύθερο επαγγελματία, πτυχιούχο ΑΤΕΙ Δασοπονίας, μέλος συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, πρώην πρόεδρο ένωσης γονέων και κηδεμόνων Καλαμάτας Στάθη Μακρή, την ιδιωτική υπάλληλο, απόφοιτη τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, τελειόφοιτη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων  Κέλλυ Μετσοπούλου, τον ελεύθερο επαγγελματία Σταύρο Μούκα, τον ηλεκτρολόγο μηχανικό, ειδικό στη μελέτη – εμπορία συστημάτων ψύξης – θέρμανσης Ανδρέα Μπαλτουμά, τον ελεύθερο επαγγελματία στις αλουμινοκατασκευές Παναγιώτη Μπαστακό, την απόφοιτη σχολής Γεωπονίας ΑΤΕΙ Καλαμάτας Κωνσταντίνα Μπούνα, τον εκπαιδευτικό μηχανολόγος, τέως υποδιευθυντή ΙΕΚ Καλαμάτας, τελειόφοιτος ΜΒΑ Φώτη Παναγιωτόπουλο, την φυσικό, ελεύθερη επαγγελματία Κωνσταντίνα Πιέρρου, την καθηγήτρια Αγγλικών Ντίνα Πλεμμένου, τον εφοριακό, ελεγκτή στη ΔΟΥ Καλαμάτας Θεόδωρο Πουλόπουλο, τον μαθηματικό, μεταπτυχιακό ηθικής φιλοσοφίας, διευθυντή 2ου Λυκείου Καλαμάτας, πρώην περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Σταυριανόπουλο, τον γιατρό καρδιολόγο Γεώργιο Σωφρονά,  τον τεχνολόγο μηχανικό, συνταξιούχο ΔΕΗ, πρώην περιφερειακό σύμβουλο Κωνσταντίνο Τσαπόγα, τον επιχειρηματία, πρώην ποδοσφαιριστή Πάντο Τζαννετάκο, τον  οικονομολόγο Γεώργιο Χάππα και τον συνταξιούχο αστυνομικό, πρώην πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Μεσσηνίας Παναγιώτη Χριστοφιλόπουλο.

TZAMOYRANHS 3

TZAMOYRANHS 1

TZAMOYRANHS 2

 

Share.