fbpx

Βάσω Τσακάκου: «Να γίνει η Καλαμάτα μια προσβάσιμη πόλη όπου όλοι θα μπορούν να τη γευτούν σε κάθε γωνιά της!»

0

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Βασιλική Μαρία Τσακάκου μεγάλωσε και ζει στη Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στη κολύμβηση… Ένας άνθρωπος του αθλητισμού από τα «γεννοφάσκια» της που από τα παιδικά της χρόνια ασχολείται με την κολύμβηση στην οποία μας έχει χαρίσει στιγμές δόξας κατακτώντας πολλές φορές θέσεις στο βάθρο, ενώ υπήρξε μέλος της προεθνικής ομάδας στη τεχνική κολύμβηση και πάρα πολλές φορές πανελληνιονίκης! Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά, κάτι που αποδεικνύει άλλωστε και η προπονητική ενασχόληση της, από το 2013, με την προαγωνιστική ομάδα του Άργη Καλαμάτας, με την οποία «βρέξει χιονίσει» εργάζεται καθημερινά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην γαλούχηση των νέων Μεσσήνιων πρωταθλητών!

VASILIKH MARIA TSAKAKOY

Παράλληλα δεν σταματά να αγωνίζεται σε θάλασσα και στεριά… Φέτος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης που έγινε στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Εμιράτα, όπου κατέκτησε την 7η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία. Εκτός από τη κολύμβηση, ασχολείται και με το τρέξιμο ως μέλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας με την φανέλα του οποίου έχει συμμετάσχει σε μαραθωνίους αλλά και υπερμαραθωνίους! Τέλος, είναι μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της πόλης μας, του Εθνικού Καλαμάτας, συμμετέχοντας στη Β΄ Κατηγορία του αντίστοιχου Εθνικού Πρωταθλήματος. Ένα ανήσυχο αλλά πειθαρχημένο πνεύμα, μια γυναίκα με πάθος σε ό,τι κάνει που δεν σταματά να θέτει νέους, υψηλότερους και δυσκολότερους στόχους δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της συνεχώς…

Σήμερα, η Βάσω Τσακάκου μιλά στη «ΦΩΝΗ» για την επιλογή της να θέσει υποψηφιότητα για αξίωμα στη Αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό “Δημιουργική Πρωτοβουλία” του Θανάση Βασιλόπουλου:

  • Τι σε έπεισε να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση;

«Είμαι ένας νέος άνθρωπος, δραστήριος, με πολύ όρεξη για ζωή αλλά και προσφορά. Και η ιδέα του να μπορείς να κάνεις τις σκέψεις τις δικές σου αλλά και των υπολοίπων, καθώς και τα οράματά σου, πράξη, με έπεισε να αποδεχθώ την πρόταση του Θανάση Βασιλόπουλου.»

  • Γιατί επέλεξες την παράταξη του κ. Βασιλόπουλου;

«Γνωρίζοντας τον Θανάση Βασιλόπουλο,  διέκρινα έναν άνθρωπο απλό, καθημερινό με όρεξη, διαύγεια καθώς και ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις νέων ανθρώπων που μέχρι πρότινος έλειπαν από την πόλη. Είναι στα κοινά χρόνια τώρα.

Το έργο που έχει κάνει σε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της πόλης, την καθαριότητα, δείχνει ότι έχει όρεξη να τα βάλει με τα δύσκολα και να τα φέρει εις πέρας. Ο Θανάσης είναι χαμογελαστός, σε προδιαθέτει να τον ακολουθήσεις και να συμβάλλις κι εσύ στο όραμά του.

Είναι άνθρωπος που ότι λέει παλεύει γι’ αυτό και το κάνει πράξη! Έτσι και εγώ αποφάσισα να τον ακολουθήσω γιατί μπορώ να πω λαϊκά πως …ταιριάζουν τα χνώτα μας!»

TSAKAKOY 2

  • Ποια είναι τα προσωπικά σου «στοιχήματα»;

«Το δικό μου προσωπικό στοίχημα είναι ένα, να μπορέσω να κάνω τη Καλαμάτα μας μια αθλητική πόλη όπου όλοι, μικροί μεγάλοι, με προβλήματα ή όχι, θα μπορούν να γυμνάζονται, καθώς επίσης η Καλαμάτα να γίνει από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς και μέσω αυτού να  αναπτύξουμε και τον αθλητικό τουρισμό.»

 

  • Με ποιο τομέα θέλεις να ασχοληθείς;

«Ο τομέας που θεωρώ ότι έχω αρκετές γνώσεις και εμπειρία δεν είναι άλλος από τον Αθλητικό! Τα τόσα χρόνια εμπειρίας μου, είτε ως αθλήτρια είτε ως προπονήτρια, καθώς και οι καθημερινές συνομιλίες με ανθρώπους του αθλητισμού με έχουν βοηθήσει ώστε να διαμορφώσω μια γνώμη στο που υστερούμε αλλά και στο τι θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι από το χθες.»

  • Ποιές αλλαγές σκέπτεσαι για την πόλη μας;

«Οι αλλαγές που προανέφερα, εκτός από το κομμάτι του αθλητισμού, είναι να βοηθήσουμε κι άλλες «ομάδες» όπως παράδειγμα την τρίτη ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες καθώς και ανθρώπους με «ειδική» μεταχείριση!»

  • Σε ποιες αλλαγές ευελπιστείς να συμβάλλεις ενεργά;

«Να γίνει η Καλαμάτα μια προσβάσιμη πόλη όπου όλοι θα μπορούν να τη γευτούν σε κάθε γωνιά της!»

 Σίσσυ Τριάντου
Share.