fbpx

Ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα οδικά έργα της Μεσσηνίας – Σε τροχιά… υλοποίησης ο δρόμος προς την Αρχαία Μεσσήνη

0

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΜΕ γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων στη Μεσσηνία και ειδικά, των μεγάλων οδικών αξόνων της περιοχής, οι οποίοι για χρόνια, έμειναν… ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ένας από αυτούς, για τον οποίο πολύς λόγος έγινε και πολλή μελάνη χύθηκε, είναι ο δρόμος που θα βελτιώσει επιτέλους, την προσβασιμότητα στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς το σπουδαίο αυτό έργο, με 20 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για να αρχίσει όσο το συντομότερο γίνεται, η κατασκευή του. Ο λόγος φυσικά, για το Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, το οποίο περιλαμβάνει και το τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας πως ο δρόμος, θα φθάνει μέχρι το Μαυρομάτι. Ο κ. Νίκας, αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, η οποία προέβαινε σε δηλώσεις για το αναπτυξιακής σημασίας έργο, χωρίς να… δρα, ανέφερε πως θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και για την σύνδεση της Λάμπαινας με τον αυτοκινητόδρομο του «Μορέα», στο ύψος του κόμβου των Αρφαρών. «Προφανώς, είναι απαραίτητος και ένας δρόμος, από τη Λάμπαινα μέχρι τον κόμβο των Αρφαρών», ανέφερε ο περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας πως οι δρόμοι που πρέπει να γίνουν, θα είναι κάθετοι στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα εξυπηρετήσει και την Αρχαία Μεσσήνη και τα γύρω χωριά! Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Νίκας, στάθηκε και στον δρόμο της Μάνης, για τον οποίο επίσης θα διατεθούν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ, αφού υπάρχουν διαθέσιμα για διάφορα έργα, 293εκατ. ευρώ!

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΝΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ…ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ

«Ήδη επανεξετάζεται η μελέτη για την παράκαμψη του Κάμπου και του Σταυροπηγίου, για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως εξελίξεις θα υπάρξουν για έναν ακόμη επικίνδυνο δρόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «σκοτώστρα», τον δρόμο Κυπαρισσία – Φιλιατρά. «Θα διατεθεί πίστωση 1.000.000 ευρώ, από την οποία οι 500.000 ευρώ θα αφορούν σε τεχνικά έργα και οι άλλες 500.000 ευρώ στην ασφαλτόστρωση και την κάθετη σήμανσή του για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι έντονα και σε αυτήν την περιοχή», είπε ο κ. Νίκας, ενώ στάθηκε με αιχμές και στον δρόμο Τζάνε – Καλαμάκι.

ΞΕΒΑΛΤΩΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΝΕ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ

«Πρόκειται για ένα έργο πολύπαθο, το οποίο ξεκίνησε με προοπτική να τελειώσει σε 18 μήνες και είμαστε στον 7ο χρόνο! Είναι το έργο με τη χειρότερη απήχηση για το κράτος, τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά, όσους πηγαίνουν προς την Κορώνη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ύστερα και από σχετική σύσκεψη που πραγματοποίησες με στελέχη της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αρκαδίας, η οποία και είναι η επιβλέπουσα(!) του έργου, αν και αφορά στη Μεσσηνία. «Απορώ, αλλά θα τα ξεκαθαρίσω αυτά και τα έργα σε κάθε νομό, θα γίνονται με επίβλεψη της τοπικής υπηρεσίας», τόνισε με νόημα ο κ. Νίκας, δηλώνοντας πως σε ελάχιστες εβδομάδες, θα τελειώσει επιτέλους, το 1ο και το 3ο κομμάτι! Ζήτημα, υπάρχει με το 2ο τμήμα, λόγω του αρχαιολογικού χώρου στην παράκαμψη του Πεταλιδίου, για τον οποίο προβλέπεται ένα «cut and cover», περίπου 200 μ., με τον περιφερειάρχη να αφήνει για μια ακόμη φορά, καθαρές… αιχμές! «Όταν δημοπρατούμε και εντάσσουμε, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, αυτά συμβαίνουν», είπε, σημειώνοντας πως ήταν γνωστός ο αρχαιολογικός χώρος εκεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Νίκας, θα έχει συνάντηση για το θέμα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς όπως είπε, πρέπει να μετακινηθούν τα αρχαία, με το επιπλέον κόστος να ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ! «Αφού ξέραμε πως είναι αρχαιολογικός χώρος, έπρεπε να υπάρχει περισσότερη προσοχή», δήλωσε καταληκτικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Share.