Αγριεύει ο καιρός από σήμερα. Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 

 


Το τελευταίο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο φαίνεται πως ήταν το προηγούμενο αφού από σήμερα Δευτέρα το σκηνικό το καιρού αλλάζει απότομα από τα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου η (ΕΜΥ), η μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (19/09//2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη (20/09/2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές

Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τρίτη 20-09-2016

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. στις υπόλοιπες

περιοχές κατά διαστήματα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση.

61 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply