Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κάστρο Καλαμάτας

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Θα θέλαμε πολύ να σας ενημερώσουμε εγκαίρως για να κάνετε και τον προϋπολογισμό σας αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένετε έναν μήνα περίπου αφού το δελτίο Τύπου για το «πολιτιστικό καλοκαίρι» του δήμου Καλαμάτας θα το λάβουμε στα μέσα –περίπου- του καλοκαιριού, όπως κάθε χρόνο, με άγνωστο τον λόγο της κωλυσιεργίας.


  • Της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα τελευταία χρόνια πλέον έχουμε αρχίσει να ενημερωνόμαστε από αθηναϊκούς ιστότοπους για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα.

Οι συνάδελφοι στην Αθήνα είναι περισσότερο ενημερωμένοι φυσικά, αφού εδώ δεν παίρνουμε δελτία Τύπου ούτε από περιοδεύοντες θιάσους (οι περισσότεροι προτιμούν την –νυχτερινή- αφισοκόλληση από τη δουλειά «γραφείου») αλλά ούτε και από τους αρμόδιους για τα πολιτιστικά του Δήμου, οι οποίοι ασφαλώς γνωρίζουν ποιές παραστάσεις έχουν κλειστεί ήδη για το αμφιθέατρο του Κάστρου αλλά δεν το λένε.

Οι θίασοι που θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι έχουν ήδη ανακοινώσει εδώ και καιρό τις στάσεις που θα κάνουν και είναι απορίας άξιον γιατί εδώ πρέπει να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία ημέρα σχεδόν, όταν στο ίντερνετ η Καλαμάτα φιγουράρει σε αρκετά από τα προγράμματα περιοδιών.

Μία άλλη πρωτοτυπία των τελευταίων χρόνων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας είναι να ανακοινώνονται τα θεατρικά (και όχι μόνο) νέα στην ιστοσελίδα του Δήμου πριν ακόμα ενημερωθούν τα τοπικά μέσα.

Η παρότρυνση να αντιγράψουμε την είδηση από τον ιστότοπο του Δήμου είναι πρωτοφανής αλλά επαναλαμβάνεται σταθερά από το γραφείο Τύπου τα δύο τελευταία καλοκαίρια τουλάχιστον.

Εάν οι δημοσιογράφοι των τοπικών έντυπων μέσων ενημέρωσης δεν είναι απολύτως απαραίτητοι μήπως στις συνεντεύξεις Τύπου να καλούνταν απευθείας οι πολίτες; Θα είχε σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Περίεργες είναι επίσης και οι διαρροές του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Χορού που θα είναι Διεθνές μόνο για μία ημέρα αφού οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι ελληνικές (με τον ίδιο ωστόσο προϋπολογισμό με πέρυσι!).

Τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του φετινού προγράμματος στο Υπουργείο Πολιτισμού, αθηναϊκό site δημοσίευσε σχεδόν το μισό πρόγραμμα (χωρίς φυσικά τις ημερομηνίες).

Ο νέος ιστότοπος ωστόσο του Φεστιβάλ έχει ανανεωθεί και επιτέλους φέτος υπάρχει και ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων. (Υπήρχε και πέρυσι στην θεωρία αλλά δεν λειτουργούσε στην πράξη).

Μιας και μιλάμε για χορό πάντως, για την ώρα και μέχρι να δεήσουν οι υπεύθυνοι να μας ενημερώσουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Κάστρο, κρατήστε τα ρωσικά μπαλέττα που θα παρουσιάσουν την «Λίμνη των Κύκνων» την 1η Ιουλίου.

Μετά από πολλά χρόνια οι λάτρεις του κλασσικού χορού θα μπορέσουν να δουν κλασσικό μπαλέτο στο υπέροχο αμφιθέατρο του Κάστρου και να θυμηθούν ένδοξες εποχές του Φεστιβάλ Χορού.

 

1 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα