Συνάντηση Νίκα με τον Αποστόλου για τα προβλήματα της κακοκαιρίας

 

 


ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΕΓΓΕΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παν. Νίκα. Ο υπουργός ενημερώθηκε και έλαβε φωτογραφικά τεκμήρια για τις μεγάλες ζημιές στις υπαίθριες καλλιέργειες στο Δήμο Καλαμάτας, όπως σε κηπευτικά, φιστίκι, ρύζι κ.ά., σε θερμοκήπια, καθώς και στην ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και στο σημαντικό πρόβλημα με τα μπαζωμένα κτήματα από κάθε είδους φερτά υλικά, στις ζημιές σε αποθήκες, γεωτρήσεις και υποδομές άρδευσης, στην καταστροφή του παγίου ζωϊκού κεφαλαίου λόγω του πνιγμού πολλών εκατοντάδων μεγάλων και μικρών ζώων κ.ά.

Όλα τα παραπάνω αξιολογούνται ως το σοβαρότερο ζήτημα από οικονομικής πλευράς και παραγωγικής διαδικασίας.
Στις προσεχείς ημέρες, θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα και της αποκατάστασής τους, καθώς και για άλλα ζητήματα όπως αυτό των αδέσποτων ζώων κ.λπ.
Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα του ΓΟΕΒ και ο κ. Αποστόλου είπε ότι η Κυβέρνηση φέρνει σύντομα στη Βουλή νόμο, με τον οποίο οι έγγειες βελτιώσεις θα περάσουν στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

34 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply