ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

 


 

«Ξέφραγο αμπέλι» το δημόσιο με… ανεξέλεγκτους υπαλλήλους να κλέβουν επί χρόνια το κράτος!

 

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ερωτήματα εγείρουν οι υποθέσεις απάτης που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν σε οργανισμούς, ιδρύματα και φορείς, προβαίνουν σε σειρά παράνομων πράξεων προς ίδιον όφελος.  

Μετά την υπόθεση της υπεξαίρεσης περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ από τον ταμία του νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος και προφυλακίστηκε και την υπόθεση με την πρώην προϊσταμένη του τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία και απάτη κατ’ εξακολούθησιν, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, επειδή παράτυπα να κολλούσε ένσημα στα παιδιά της κι άλλη μια υπόθεση φέρεται να απασχολεί το εν λόγω ίδρυμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Φ» σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για υπόθεση πιθανών πλαστών παροχών στο συγκεκριμένο τμήμα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργείται, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως επιτέλους και οι απαντήσεις της οργανωμένης πολιτείας για τα περιστατικά αυτά. Κυρίαρχα, προβληματισμό προκαλεί όχι μόνο το γεγονός των υπεξαιρέσεων, αλλά και το ποιός, αν και γιατί δεν… ελέγχει τους δημόσιους αυτούς οργανισμούς προκειμένου να αλλοιώνουν εν τη γενέσει τους, αντίστοιχα περιστατικά!

Στο τελευταίο που απασχόλησε την τοπική κοινωνία της Καλαμάς, η πρώην προϊσταμένη του τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ, έκανε λόγο στην απολογία της για πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος, χωρίς ωστόσο να πείσει την έδρα κι έτσι το δικαστήριο της επέβαλε συνολικά ποινή 2 ετών με 3ετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 χρόνο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει σε σύλλογο που εκπροσωπεί, καθώς τα μέλη του, φέρονται να ζητούν την απομάκρυνσή της, αφού δεν έχει παραιτηθεί.

 

 

 

Γ.Α.

121 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply