ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες με αμαξίδιο Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό

0

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ANCIENT MESSINI OPEN

Στην ιστορία με τον ιδανικότερο τρόπο, με επιτυχίες σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο και αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν και φέτος στην γειτονική Μεσσήνη προκειμένου να λάβουν μέρος στην μεγάλη γιορτή του τένις, πέρασε το διεθνές τουρνουά του Circuit Wheelchair Tennis της ITF, Ancient Messini Open.
Οι δυο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες με αμαξίδιο, Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό, ενώ αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι στον τελικό του μονού, με νικητή τον Διαμαντή.
Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο Ancient Messini Open, αποδεικνύντας για άλλη μια φορά πως όχι μόνο είναι οι κορυφαίοι Έλληνες στο wheelchair tennis, αλλά και δυο πολύ σημαντικοί παίκτες παγκοσμίως.
Ο Στέφανος Διαμαντής, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 31 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό, κερδίζοντας τον Λαζαρίδη, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 47 στον κόσμο, με 6-1, 6-0. Ο Διαμαντής δεν έχασε κανένα σετ στην πορεία του μέχρι τον 2ο προσωπικό του τίτλο σε τουρνουά της ITF για το 2017, μετά από το Lithuanian Open στο Βίλνιους, από τον περασμένο Απρίλιο.
Ο καλαματιανός τενίστας, Γιώργος Λαζαρίδης έχασε μόνο ένα σετ στον δρόμο του μέχρι τον τελικό, σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Ιταλό Luca Spano, No. 3 στο ταμπλό και Νο. 56 στον κόσμο, τον οποίο κέρδισε με 7-5, 3-6, 6-3.
Στο τουρνουά συμμετείχαν κι άλλοι Έλληνες αθλητές του wheelchair tennis, δίνοντας δυναμικό παρών. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Σαουλίδης, Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, Επαμεινώνδας Σταμάτης, Κωνσταντίνος Βαζούρας, Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος και Ραφαήλ Πατρωνίδης.
Στο διπλό, οι Διαμαντής και Λαζαρίδης ήταν οι κορυφαίοι του ταμπλό και επιβεβαίωσαν τη θέση τους και στο γήπεδο. Αφού κέρδισαν άνετα τους Εσθονούς Mait Matas/Viljar Villiste (6-0, 6-1) και τους Ιταλούς Diego Amadori/Luca Spano (6-1, 6-1), πέτυχαν μια δύσκολη νίκη απέναντι στους Taneli Tenhunen (Φινλανδία) και Nicolas Vanlerberghe (Γαλλία), με 6-7 (3), 7-5, 10-7, σε έναν πολύ όμορφο τελικό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Γιώργος Λαζαρίδης:
“Μαζί γίνεται. Η Ελλάδα ψηλά.”

Γεμάτος ικανοποίηση αφού τόσο στο ρόλο του ως αθλητής αλλά και ως οργανωτικό μέλος ο ΓΙώργος Λαζαρίδης τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της διοργάνωσης, κι έχοντας βάλει πια πολύ ψηλά τον πήχη προσμένει στην επόμενη διοργάνωση η χαρά της συμμετοχής, η ικανοποίηση της διάκρισης να παίξουν και πάλι το βασικότερο ρόλο σε μια προσπάθεια που δεν έχει μόνον αθλητικό χαρακτήρα αλλά και τουριστικές διαστάσεις κι αυτό αποδίδεται στη συμμετοχή αθλητών από διάφορες χώρες. Η καλύτερη και μεγαλύτερη διαφήμιση της περιοχής.
Το κλειδί για την επιτυχία, όπως και ο Γιώργος Λαζαρίδης πιστεύει, είναι απλό. Η ομαδική προσπάθεια με κοινή κατεύθυνση. Όταν είμαστε ενωμένοι τότε όλα γίνονται κι αυτό απέδειξε μέσα απο την φετινή διοργάνωση και το όλο κλίμα που την περιέβαλε τόσο στο “στρατόπεδο” των διοργανωτών όσο και από την πλευρά των συμμετεχόντων που αναχώρησαν χαμογελαστοί και την πρόθεση να …ξαναγυρίσουν!
“Διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open, 2-5 Νοεμβρίου, με διπλό ρόλο, Διοργανωτής και αθλητής. Δύσκολος συνδυασμός, όπως και οι στόχοι. Όμως αν ήταν εύκολος ποιό το νόημα.
Συμμετοχή αγωνιστικά σε δύο Τελικούς σε μονό και διπλό, 2η και 1η θέση αντίστοιχα.
Η διοργάνωση σύμφωνα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων πολύ καλή.Η ικανοποίηση μεγάλη κι αυτό ήταν το ζητούμενο.
Γινεται, Όταν πρωταγωνιστές είναι το μαζί και το εμείς.
Ευχαριστώ όλους για την στήριξη, την συμπαράσταση Και Την αγάπη Σας.
Μαζί γίνεται. Η Ελλάδα ψηλά.”,
αυτός είναι ο μίνι απολογισμός του Γιώργου Λαζαρίδη…

Leave a Reply