Η ανεργία και η υπογεννητικότητα είναι δυο σοβαρές κακοδαιμονίες της σύγχρονης Ελλάδας

 

 

 


ΕΠΙΚΑΙΡΑ θέματα

 

  Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ. ΤΣΟΥΓΚΟΥ  Δικηγόρου

 Η ΕΛΛΕΙΨΗ οποιασδήποτε Κυβερνητικής πολιτικής ανάπτυξης και παραγωγής είναι εμφανής. Ο ιός της αναλγησίας έχει κτυπήσει την Κυβέρνηση για τα καλά.

          Με μια μόνιμη πολιτική φοροεισπρακτικών και μόνον μέτρων και με Φ.Π.Α. 24 και 25%, δεν γίνεται ανάπτυξη και παραγωγή. Μόνο ένταση της υφέσεως μπορεί να προκύψει, με ανάλογα αποτελέσματα πείνας.

          Οι κυβερνώντες διακατέχονται από το σύνδρομο αυτό της φοροεισπρακτικής πολιτικής, την ασύστολη υπερφορολόγηση, με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, με τις κατασχέσεις στις πενιχρές καταθέσεις των φορολογουμένων στις Τράπεζες και με τον αυτόματο κόφτη στην πολιτική τους, τα οποία οδηγούν στην διαρκή και ασυγκράτητη ύφεση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην φτώχεια και στην πείνα των Ελληνικών νοικοκυριών. Αυτή η πολιτική εξανεμίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και σκέψη για επενδύσεις και οι άνθρωποι, οι οποίοι μας κυβερνούν, απέδειξαν έμπρακτα την μόνιμη ιδεοληψία τους, η οποία στρέφεται, κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της ιδιωτικής ανάπτυξης και της παραγωγής.

          Υπήρξαν όλοι τους σχεδόν κρατικοδίαιτοι και έχουν μια έμμονη ιδεοληψία στην ενίσχυση του Δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και του ξεπερασμένου Κρατικού συνδικαλιστικού μοντέλου, από τα οποία δεν μπορούν να απεξαρτητοποιηθούν.

          Οι Κυβερνώντες καυχώνται και επιχαίρονται, διότι μειώθηκε λένε μισό τοις εκατό η ανεργία. Δεν υπολογίζουν όμως ότι υπάρχουν νέοι επιστήμονες απόφοιτοι Πανεπιστημίου και απόφοιτοι του Λυκείου, σε ηλικία 35 ετών και άνω, που είναι άγαμοι και άνεργοι. Δεν έχουν εργασθεί ποτέ στην ζωή τους. Υπάρχουν αδιόριστοι καθηγητές πολλοί με οικογένειες και ανήλικα παιδιά αδιόριστοι και άνεργοι σε ηλικία 35 έως 45 ετών. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν είναι δηλωμένοι στον ΟΑΕΔ, ως άνεργοι. Η πολιτεία, με την συνηθισμένη πρόχειρη και ασχεδίαστη πολιτική της, τους έδωσε την δυνατότητα να μπουν στο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσουν, δεν είχε όμως προβλέψει τίποτα, όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ούτε βεβαίως επιχειρεί τίποτε, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, για να εργασθούν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

          Για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ έπρεπε να ασχολείται συστηματικά και καθημερινώς όλο το πολιτικό σύστημα και το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας.

          Θα έπρεπε γι’ αυτό το μεγάλο θέμα της αναπτύξεως της παραγωγής και της καταπολέμησης της ανεργίας, που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία,  να ασχολούμαστε όλοι μας. Δηλαδή η Πολιτεία και η Κυβέρνηση ολόκληρη, τα Πολιτικά Κόμματα με τις ηγεσίες τους, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα Επιμελητήρια, οι Επαγγελματικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Φορείς κ.τ.λ. Δεν έχουμε παραγωγή δεν κάνουμε εξαγωγές, αντίθετα κάνουμε εισαγωγές σε όλα τα βασικά μας είδη!!!

          Θα έπρεπε να έχουν ένα συγκεκριμένο και διαρκές πρόγραμμα όλοι τους προς την κατεύθυνση αυτή της αυξήσεως του ΑΕΠ της χώρας διά της αυξήσεως της πρωτογενούς παραγωγής και της καταπολεμήσεως της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, η οποία βεβαίως είναι στην ουσία πολύ μεγαλύτερη της επίσημης που ανακοινώνεται, κάθε φορά, αφού οι περισσότεροι (συντριπτική πλειοψηφία) άνεργοι νέοι επιστήμονες, δεν είναι καταχωρημένοι, ως άνεργοι, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ της χώρας.

          Με την λειτουργία νέων επιχειρήσεων και το άνοιγμα νέων σύγχρονων δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και κυρίως στην περιφέρεια, θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα κινηθεί η οικονομία της χώρας.

          Επιβάλλεται επίσης να καθορισθεί άμεσα και μεσοπρόθεσμα, (όχι μακροπρόθεσμα – είναι αργά), μια σαφής κοινωνική πολιτική για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητος, διά της δημιουργίας σοβαρών κινήτρων, στα νέα ζευγάρια, με επιδότηση των επιχειρήσεών τους, τις οποίες  να  βοηθούν για να δημιουργήσουν ευθύς, μετά τον γάμο τους. Αυτή η πολιτική θα βοηθήσει τους γάμους, αλλά και την μείωση της ανεργίας των νέων. Χρειάζεται συστηματική, σαφής καθημερινή, μόνιμη προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται πίστη, πείσμα και αποφασιστικότητα.

          Επιβάλλεται η συνεχής, καθημερινή, επί 24 ώρες το 24ωρο ενασχόληση των αρμοδίων οργάνων, αλλά και όλης της Κυβέρνησης, στον τομέα αυτό, της δημιουργίας υγιών προϋποθέσεων εισροής, με κάθε τρόπο, κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να εργαστούν νέοι επιστήμονες  και εργαζόμενοι. Έτσι θα μειωθεί ουσιαστικά η ανεργία και θα αυξηθεί η παραγωγή, για να αναθερμανθεί και να γίνει ξανά ανταγωνιστική η οικονομία μας.

 

 

49 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply