Η γρίπη ξανάρχεται: Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας

 

 

 


Η αναγκαιότητα εμβολιασμών κατά του ιού της γρίπης με ιδιαίτερη αναφορά στους επαγγελματίες υγείας, όπου τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα επισημάνθηκε σε ειδική επιστημονική εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι ασφαλές και αποτελεί τον ισχυρότερο μηχανισμό άμυνας και πρόληψης, επισήμαναν οι ειδικοί και μάλιστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθώς και οι προσκεκλημένοι εισηγητές, όπως και μέλη ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, εμβολιάσθηκαν από ειδική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενισχύοντας το μήνυμα της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα εμβολιασμών κατά του ιού της γρίπης αυτήν την περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των επαγγελματιών υγείας, -δεν ξεπερνούν το 10,9% στα νοσοκομεία και 24% στα Κέντρα Υγείας. Οι ειδικοί συστήνουν τον ετήσιο εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας έναντι της εποχικής γρίπης ο οποίος, όπως είπαν προσφέρει προστασία όχι μόνο στους ίδιους, αλλά στις οικογένειες τους και τους ασθενείς τους. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΠΛΝΟ έδωσε έμφαση στην πρόληψη, την ανάγκη έγκαιρης αντιμετώπισης, ενώ ανακοίνωσε την δωρεάν διάθεση εμβολίων στα νοσοκομεία, για το προσωπικό υγείας, χωρίς συνταγογράφηση.

 

62 Συνολικές προβολές, 4 Σήμερα

Leave a Reply