Ηλεία: Ομόφωνα αθώος από το Εφετείο για την ανθρωποκτονία της μάνας του!

Αθώο έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έναν 57χρονο από την Αμαλιάδα, οποίος ήταν κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της μητέρας του και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη!

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε για την κατηγορία και αθώωσε τον 57χρονο, ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί όλο αυτό το διάστημα.
Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2010, οπότε και βρέθηκε νεκρή μέσα στο κουζινάκι του σπιτιού της η μητέρα του 57χρονου σήμερα Α.Α.
Τότε, σύμφωνα με το patrisnews.gr, είχε σχηματιστεί δικογραφία από τις Αστυνομικές Αρχές σε βάρος του 57χρονου για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης μητέρας του και είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς. Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, ενώ από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι δεν είχε κάνει κακό στη μητέρα του.
Στον πρώτο βαθμό η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και είχε επιβληθεί στον γιο κάθειρξη δώδεκα ετών, ωστόσο το Δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δεν προφυλακίστηκε τότε.
Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και η έδρα, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα που ήταν καταδικαστική αθώωσε ομόφωνα τον 57χρονο για όλες τις κατηγορίες.

42 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Αναρτήθηκε στην κατηγορία ΗΛΕΙΑ

Leave a Reply