Στους ψυχιάτρους στέλνουν τα μνημόνια τους Έλληνες με 30% αύξηση ψυχοφαρμάκων

 

ΣΟΒΑΡΕΣ επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ελλήνων προκαλούν τα απανωτά Μνημόνια, η αφαίμαξη του εισοδήματος, η απώλεια εσόδων για αγορά ειδών καθημερινής ανάγκης αλλά κυρίως η αβεβαιότητα για το μέλλον των επόμενων γενιών.

Οι τελευταίες έρευνες που αποτυπώνουν εκτός από την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και το μέλλον των παιδιών τους για τους Έλληνες. Σύμφωνα με την έρευνα από την εταιρία Interview για το Βαρόμετρο Φόβου και Ανησυχιών, οι Έλληνες είναι πολύ προβληματισμένοι για την κρίση χρέους, που αντιμετωπίζει η χώρα και δίνουν σχετική βαθμολογία 8,0 έναντι 7,7 στην αντίστοιχη μέτρηση του βαρόμετρου του 2016. Για την ύφεση ανησυχούν ακόμη περισσότερο και της δίνουν 8,7 (έναντι 8,3 πέρυσι), ενώ στην κορυφαία θέση του Bαρόμετρου τοποθετείται ο μεγάλος προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους με 8,8 (έναντι 8,2 το 2016).

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών το αξιολογούν με 8,1 (έναντι 7,7 το 2016), ενώ για τη θέση εργασίας ή την επιβίωση της επιχείρησής τους, σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα, προσδιορίζουν τον φόβο τους στο 7 (έναντι 7,3 το 2016).

ΑΥΞΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ  ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ

Η κρίση έχει δημιουργήσει όμως σοβαρές απώλειες συνοχής του κοινωνικού ιστού. Φίλος αναγνώστης που επικοινωνεί τακτικά με οικογενειακό του πρόσωπο το οποίο είναι ψυχίατρος στην Αθήνα σε κεντρικό σημείο διαπιστώνει σοβαρά ευρήματα ως απόρροια της έρευνας. Επειδή πρόσφατα είχε την εορτή του τον κάλεσε στο γραφείο του για ευχές αλλά ήταν ήδη αργά. Εκείνο που τον εντυπωσίασε ήταν ότι εργαζόταν μέχρι αργά με αποτέλεσμα να κλείνει κοντά στα μεσάνυχτα το γραφείο του. Ο ψυχίατρος του εξήγησε ότι “ο κόσμος κουβαλάει σοβαρά προβλήματα, έχουν αυξηθεί τα ποσοστά κατάθλιψης στην χώρα μας, αλλά το κυριότερο είναι η λήψη ψυχοδραστικών φαρμάκων” για να καταλήξει ότι τα περιστατικά πολιτών που απευθύνονται σε ψυχιάτρους έχουν αυξηθεί 30% σε σχέση με την περίοδο πριν το 2013. Ανάλογα περιστατικά ωστόσο υπάρχουν στην ελληνική περιφέρεια, οπότε στο μέλλον αναμένεται να αυξηθούν… Δυστυχώς τα ποσοστά που αναφέρουμε έχει επιβεβαιώσει προ μηνών και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία σε δελτίο Τύπου. Είπατε τίποτα φίλοι αναγνώστες;

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

18 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply