Ξεχωριστές αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας

ΣΕ χριστουγεννιάτικο προορισμό εξελίσσεται η Καλαμάτα, η οποία εδώ και αρκετές ημέρες έχει φορέσει τα γιορτινά της και… υποδέχεται πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Απόψε στις 6 το απόγευμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον μαγικό σταθμό, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων, ενώ μια ώρα νωρίτερα, στην κεντρική πλατεία θα διοργανωθεί το 1ο Santa Fun.

Στις 6μ.μ. στην κεντρική αγορά θα λειτουργήσει εορταγορά τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου με κεράσματα και ζωντανή μουσική, ενώ στις 7.μ.μ. η κεντρική πλατεία, θα πλημμυρίσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την παιδική – νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ακρίτας».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ο ρυθμός των Χριστουγέννων, θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικός, αύριο, οπότε και το πρωί ξεκινά στην πλατεία το «χριστουγεννιάτικο bazaar» από το Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ», που θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα. Στις 10μ εκδήλωση διοργανώνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ενώ το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, ξεκινά τη δράση «παιζώ-δρομος αλληλεγγύης», που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Evò ce esù» και «Mana», διάρκειας 40’ και 20’ αντίστοιχα, ενώ θα γίνει και προβολή βιντεοκλίπ και συναυλία με μουσικούς από τα ελληνόφωνα χωριά της Ελλάδος του Salento στην Κάτω Ιταλία.
Την Κυριακή διοργανώνονται χριστουγεννιάτικα παζάρια από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους, ενώ στις 11:30 και πάλι τα παιδιά και οι νέοι της χορωδίας του Γιώργου Σκλήκα, θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να ακολουθούσουν στις 12:00, κεράσματα από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας και στις 12:15 θεατρική αφήγηση  παραμυθιού «Τα μαγικά Χριστούγεννα του πρασινούλη και η χώρα των καλικάντζαρων», από τη Γιώτα Φλέσσα. Στη 1μ.μ. τα παιδιά από το Σύλλογο Χορού Physical θα δείξουν τις χορογραφίες που έχουν ετοιμάσει, ενώ στις 12:00 στο ιστορικό κέντρο θα πραγματοποιηθούν τα «Παραδοσιακά Χριστούγεννα…», που θα περιλαμβάνουν ελληνικούς χορούς, έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του Ταϋγέτου και παραδοσιακά χειροποίητα κεράσματα από: Κέντρο Λαογραφικών Μελετών,  τις Τοπικές Κοινότητες και  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αλαγονίας, Καρβελαίων, Λαδαίων, Νέδουσας, Πηγών, Αρτεμισίας  και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στην Καλαμάτα, θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο με το «Ανέτειλας Χριστέ…», που θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικους ύμνους  και μελωδίες με τις χορωδίες: «Χόρευμα» της Σχολής  Βυζαντινής  Μουσικής της  Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό  την Διεύθυνση  του Πρωτοψάλτη   Κωνσταντίνου  Σιάχου, Α’ ΚΑΠΗ, Παραδοσιακής Δημοτικού  Ωδείου, Μορφωτικού Συλλόγου, Συλλόγου γυναικών  Πεταλιδίου, Μικρής  Μαντίνειας και της Δημοτικής  Φιλαρμονικής. 

 

52 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply