Καταγγελία της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για περικοπές και απολύσεις

 

«ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ δεν γίνονται αποδεκτά! Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει». Ετσι καταλήγει ανακοίνωση του Συνδέσμου Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών Μεσσηνίας για τη διένεξη που έχει προκύψει με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και έχει να κάνει με τη μείωση αποδοχών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

«Η υπέρ κερδοφόρα επιχείρηση «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας Α.Ε.» (παρουσιάζονται πίνακες με οικονομικά στοιχεία) σαμποτάροντας τη διαβούλευση την οποία η ίδια είχε προκαλέσει, προκειμένου να αναγκαστεί υπό την απειλή απολύσεων το σωματείο μας να συνυπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με μόνο αντικείμενο την κατά 20% αδικαιολόγητη μείωση των αποδοχών όλου του προσωπικού, μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα, δια της από 25/10/2016 ανακοινώσεως της μετέρχεται πλέον άλλων μεθόδων.

Παρακάμπτει το υπάρχον σωματείο και τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων και καλεί μεμονωμένα και χωριστά κάθε εργαζόμενο να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μόνο περιεχόμενο την μείωση των αποδοχών κατά 10%.       

Εκτός των ανωτέρω με την ανακοίνωσή της η προαναφερόμενη επιχείρηση θέτει ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής αυτών των ατομικών συμβάσεων εργασίας την 15/11/2016.

Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού και εφόσον οι εργαζόμενοι δεν «συνετιστούν» και δεν υπογράψουν ακολουθώντας αυτή την παράνομη διαδικασία θα απολυθούν, όπως η συγκεκριμένη επιχείρηση διαδίδει.

Καταγγέλλουμε την έκνομη αυτή μεθόδευση της επίχρυσης Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας ΑΕ. και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν, δεν εκβιάζονται και δεν αποδέχονται απειλές, εκβιασμούς και μεθοδεύσεις, ιδιαίτερα από επιχειρήσεις οι οποίες κατ’ αποκλειστικότητα, μονοπωλιακά και κατά παραχώρηση από την πολιτεία εκμεταλλεύονται και εκτελούν το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας και οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα».

 

44 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply