Μητσοτάκης: Συστράτευση όλων για μεγάλη πολιτική αλλαγή

Το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή, επανέλαβε από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είναι ανάγκη να υπάρξει μια πολίτικη αλλαγή με μια νέα σταθερή κυβέρνηση”, τόνισε στους γαλάζιους βουλευτές του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δίνοντας ουσιαστικά τη “γραμμή”: “είστε σε εγρήγορση”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας, την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν σχέδιο Β.

 «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα και η διεθνής κοινότητα στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζει με οίκτο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 «Η κατανόηση των ξένων όποτε αυτή εκδηλώνεται δεν είναι αρκετή να εξασφαλίσει από μόνη της την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και όπως φαίνεται από τη μίνι σύνοδο στο Βερολίνο κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελεί μηχανή ανάπτυξης», σημείωσε ο ίδιος.

31 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply