Περί Ευρώπης και άλλα θέματα της επικαιρότητας!

«Γράφοντας για την Ευρώπη» είναι βέβαια μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που είναι δεδομένο ότι χρειάζεται τις απαραίτητες γνώσεις ασφαλώς και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε το επικοινωνιακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ομιλητές τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τον εκπρόσωπο Τύπου του Ε.Κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη, την Κλεμεντίνη Διακομανώλη προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου και ΜΜΕ και τον Πέτρο Αγγο, ειδικό στα κοινωνικά δίκτυα. 

ΑΥΤΟΙ ήταν οι ομιλητές και ακροατήριο όσοι δημοσιογράφοι τοπικού και περιφερειακού Τύπου ήταν παρόντες για να κάνουν ερωτήσεις. 

ΚΑΙ ερωτήσεις έγιναν και κάποιες απαντήσεις δόθηκαν, ωστόσο είναι προφανές ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ να ασχοληθούν συστηματικότερα με τα θέματα της Ευρώπης πρωτίστως, που επί της ουσίας υπερβαίνει τα θέματα της Ε.Ε. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον για την Ευρώπη πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει στη χώρα μας και αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι, όσο συγχέουμε την Ευρώπη με την Ε.Ε. κι όσο η δυσπιστία δεν παρακάμπτεται υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ιδέας που θα μπορούσε και μπορεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. 

ΑΠΟ το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και  της Αντιπροσωπείας που έγινε στην Καλαμάτα, αξιοπρόσεκτες ήταν οι εισηγήσεις για τα ΣΔΙΤ και τον πολιτισμό, που παρουσιάζουν συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα και αξίζει να επανέλθουμε σε αυτά άμεσα «γράφοντας για την Ευρώπη» και τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτήν. 

***

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ για το 2017 υπερψηφίστηκε όπως αναμενόταν από το κυβερνητικό δίδυμο με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητάει για άλλη μια φορά εκλογές, που άλλωστε είναι ολοένα και πιθανό να γίνουν τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου. 

Η ΝΔ άλλωστε δηλώνει και διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως είναι ήδη έτοιμη για να κυβερνήσει και δεν κρατιέται, ακόμα κι αν χρειαστεί να υπογράψει το 4ο  Μνημόνιο. 

ΜΕ ΟΛΑ αυτά λοιπόν και άλλα πολλά βεβαίως, ούτε ψύλλος στον κόρφο της και στον κόρφο μας κυρίως. 

***

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, στο κέντρο της ασφαλώς, ντύνεται στα γιορτινά της εν όψει Χριστουγέννων, άναψε και το δέντρο ο δήμαρχος στην κεντρική πλατεία και ποιος  στη χάρη της. 

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ είναι η χαρά των παιδιών κι όσων βέβαια αισθάνονται παιδιά εννοείται. 

ΟΣΟΝΟΥΠΩ αναμένεται και το Χριστουγεννιάτικο καράβι στο λιμάνι υποθέτουμε, ενώ δέντρο θ’ ανάψουν και στο Ιστορικό Κέντρο. 

ΜΕΓΑΛΕΙΑ εν ολίγοις πασπαλισμένα με χρυσόσκονη μελαγχολίας από την αναπόφευκτη συγκυρία της κρίσης στην οποία παραμένουμε δέσμιοι ελπίζοντας στα καλύτερα που θα ’ρθούν, αν έρθουν, σε βάθος χρόνου. Ως τότε καλές γιορτές και του χρόνου!! 

***

ΕΧΕΙ ιδιαίτερο ενδιαφέρον ομολογουμένως η πρόταση Τατούλη να αναβαθμιστεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρει πολλούς αποδέκτες σε κεντρικό επίπεδο, όταν ήδη ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζει τα όρια της αντοχής του στις μυλόπετρες της απαξίωσης που τον περιβάλλει και σαφώς τον υπονομεύει. 

ΑΝ ΑΥΤΗ η υπονόμευση μεταμορφώσει την Αυτοδιοίκηση σε Διακυβέρνηση, τότε θα είναι η δικαίωση του… Ναπολέοντα και ο νοών νοείτω!!

***

ΤΡΕΧΟΥΝ για να προφτάσουν να ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός και να έρθει ο Τσίπρας να τον εγκαινιάσει. 

ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η πρεμούρα βέβαια, αλλά ρε παιδιά, κρατάτε τουλάχιστον τα προσχήματα και το κυριότερο μην ξεχνάτε ότι το έργο ανήκει στους πολίτες και όχι στους πολιτικούς που είναι υποχρεωμένοι εκ του ρόλου τους να κάνουν έργα και να τα παραδίνουν στη χρήση των πολιτών. 

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕ

38 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply