Αναστασόπουλος: Επίθεση κατά Τσώνη για Καλαμάτα – Ριζόμυλος!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ  Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε μια σειρά από καίρια ζητήματα όσον αφορά στον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ζητά από τον δήμαρχο Μεσσήνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανασταστόπουλος, ο οποίος καλεί τον Γιώργο Τσώνη, να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Σώμα.
Στην επιστολή του προς το δήμαρχο μέσω του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Αναστασόπουλος σχολιάζει, παραθέτοντας αποσπάσματα, τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσώνη για το θέμα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα. «Οι δηλώσεις σας αυτές, βάζουν ουσιαστικά “ταφόπλακα” στα όποια σχέδια και μελέτες υπάρχουν για παραλιακή χάραξη του δρόμου. Επανερχόμαστε λοιπόν στο ζήτημα αυτό διότι επανειλημμένα και συστηματικά αγνοείται το θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.
Κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει την συζήτηση του θέματος, όχι μόνο η δική μας παράταξη αλλά και οι άλλες παρατάξεις των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης.
Τελικά, επιλέγετε να αγνοείτε το δημοτικό συμβούλιο και να χειρίζεστε το θέμα βάσει προσωπικών απόψεων και όχι συλλογικής απόφασης.
Πράγματι έχουν γίνει αποσπασματικές συζητήσεις προ ημερησίας διάταξης, όπου ακούστηκαν διάφορες απόψεις, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα και χωρίς τη συμμετοχή φορέων.
Διαφαίνεται όμως ότι ο κ. Δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, συμφωνώντας απόλυτα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για βελτίωση του υφιστάμενου άξονα και εγκατάλειψη της ιδέας της παραλιακής χάραξης.
Θεωρούμε το θέμα σημαντικό για το δήμο και θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δουλειά πάνω στην τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης της παραλιακής χάραξης, την ενσωμάτωση των θέσεων της τοπικής κοινωνίας στην οριστική μελέτη, την εναρμόνιση του έργου με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης. Επιβάλλεται να θυμίσουμε ότι η παραλιακή χάραξη έχει σχεδιαστεί εδώ και 25 χρόνια από τον αείμνηστο δήμαρχο Παύλο Πτωχό.
Οι πρόσφατες δηλώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία του Δήμου Μεσσήνης ενώ προκαλούν παράλληλα αβεβαιότητα για το τι επιτέλους θα γίνει και τι αποτελέσματα θα υπάρξουν. Το δημοτικό συμβούλιο έχει τον πρωταρχικό ρόλο στο θέμα αυτό γι’ αυτό θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η συζήτηση, που τόσο έντεχνα αποφεύγει η δημοτική αρχή.
Οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε μια τέτοια συνεδρίαση, στην οποία πρέπει να παρευρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να έχουμε όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση, για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις και να αποφασίσουμε θεσμικά, θα πρέπει να εστιάσουν στα κάτωθι σημεία:

Α. Παραλιακή χάραξη

Είναι δεδομένο ότι όλες οι προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο μελέτες είναι έτοιμες, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και του ΓΠΣ Μεσσήνης, όπως είχαμε ζητήσει και εμείς. Το ερώτημα είναι  ποιο είναι το κόστος κατασκευής του έργου, διότι έχουμε ακούσει διάφορες αυθαίρετες εκτιμήσεις από τον Δήμαρχο .

Β. Βελτίωση υφιστάμενου άξονα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος, σύμφωνα με τη μελέτη του ΜΟΡΕΑ

Πλήρης ενημέρωση με λεπτομέρειες για την μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου άξονα(παρακάμψεις οικισμών, γέφυρες, σύνδεση με τον άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη κλπ.), και εκτίμηση του κόστους της κατασκευής του έργου καθώς και του κόστους των απαλλοτριώσεων.

Επειδή στην σημερινή συνεδρίαση, για λόγους προσωπικούς δεν θα παραστώ, επιθυμούμε ως παράταξη σύντομα να προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ανωτέρω ζητήματα και να είναι δυνατό το σώμα να τοποθετηθεί και να αποφασίσει σχετικά», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης» Στάθης Αναστασόπουλος.

66 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply