Ο Μεσσήνιος αρχιμάγειρας Χρήστος Ζέρβας παρουσίασε στην Καλαμάτα το νέο βιβλίο του «Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων»

Αμέτρητους προορισμούς με βασικό σταθμό, αυτόν της «αφετηρίας» του, την Καλαμάτα, έχει το «Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων», το βιβλίο του μεσσήνιου Executive Σεφ Χρήστου Ζέρβα.
Μετά από «περιπλάνηση» αρκετών ετών, αναζήτηση και διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς, ο Χρήστος Ζέρβας, ο… δικός μας Χρήστος, καθώς υπήρξε  –στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης- για πολλά χρόνια συνάδελφός μας, οπερατέρ, επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη, υπηρετώντας επαγγελματικά την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και κατακτώντας πολλές διακρίσεις.
Τα τελευταία χρόνια, ο αυτοδημιούργητός Σεφ, δουλεύει σε πολυτελή εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι μέλος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και έχει κατακτήσει 43 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Τουρκία, Σουηδία, Φιλανδία, Πολωνία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το βιβλίο του, παρουσιάστηκε επίσημα στη γενέτειρά του, με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, εκπροσώπων φορέων και της Εκκλησίας, στο βιβλιοπωλείο «Bookmark».

zerbas-2

«Το ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων» των εκδόσεων Φυλάτος,  προλόγισε ο πρόεδρος της λέσχης διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδας Παράσχος Αξιώτης, ενώ ο καλαματιανός συγγραφέας, αναφέρθηκε σε όσα αυτό περιλαμβάνει και το αφιέρωσε στην πιο πολύτιμή «συνταγή του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα παιδιά του, τις δύο κόρες του, Μαρία και Ευτυχία.

zerbas-paidia

«Λόγω της δουλειάς μου, είχα την τύχη να βρεθώ σε πάρα πολλά μέρη της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Σε κάθε σημείο που επισκεπτόμουν, έβρισκα την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις μαγειρικές μου ικανότητες και όχι μόνο, να μπορέσω να ανοίξω ορίζοντες και κυρίως να μαθαίνω μυστικά. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, στο οποίο οι κατηγορίες έχουν γραφτεί με τη σειρά που θα σερβίρονταν σε ένα ακριβό εστιατόριο, ξεκινώντας από τη σούπα που καθαρίζει τους γευστικούς μας κάλυκες, ώστε να δεχτούμε τις γεύσεις και τα αρώματα πιο έντονα. Οι συνταγές που επιλέξαμε, προσπαθήσαμε να είναι εύκολες, ώστε να μπορέσει να φτιάξει χωρίς δυσκολία ακόμη και μια αρχάρια νοικοκυρά», ανέφερε ο Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος θα το παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στην Έδεσσα, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Αθήνα.
Μετά το… ταξίδι του βιβλίου, ο ίδιος θα ετοιμάσει βαλίτσες για το Νίς της Σερβίας όπου και θα συμμετάσχει σε έναν  ακόμη διεθνή διαγωνισμό.
Στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου στην Καλαμάτα, παρόντα ήταν πολλά μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος,  στην οποία είναι μέλος και ο Χρήστος Ζέρβας, όπως οι: Πάρης Τζινέλης, Κώστας Βνιχάκης, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, Κώστας Μάγκος, Πάρης Αξιώτης, Άννα Ντόκου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Χριστίνα Πλέσκα και τον Κοσμάς Κίντου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

202 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply