“Σκοτώνει” τα σενάρια περί οικουμενικής και ζητεί κάλπες τώρα η Νέα Δημοκρατία!

“Σκότωσε” πριν καν “γεννηθεί”, το ενδεχόμενο της συναίνεσης με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η ΝΔ , θεωρώντας τις εκλογές, ως μονόδρομο αυτή την ώρα για την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας μετά από εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη , απέρριψε επισήμως τα σενάρια περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης και επανέφερε το βασικό αίτημα της διεξαγωγής εθνικών εκλογών , εδώ και τώρα!
Για τη ΝΔ , υπάρχει σοβαρό θέμα εμπιστοσύνης σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα και ως εκ τούτου δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιο πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα , ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί και με την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής και για αυτό ζητά συνολική αλλαγή κατεύθυνσης, με άλλη πολίτικη και αλλά πρόσωπα.
Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος μέσα στα ίδια τα λάθη του και αναζητά “σανίδα σωτηρίας” αλλά και “συνενόχους”. “Αυτή την ευκαιρία εμείς δεν θα του την δώσουμε”, ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο pagenews.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία τόσο ο μεγαλώνει ο κίνδυνος για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας , ενώ θεωρεί ότι το πολυσυζητημένο 4ο μνημόνιο δεν είναι κάποιο απίθανο ενδεχόμενο αλλά μια υπαρκτή συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη , ερήμην της χώρας μας. Βουλευτές που συνομιλούν μαζί του μεταφέρουν ένα κλίμα αγωνίας και σε ο,τι αφορά την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης , η οποία – σύμφωνα με ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους δεν πρόκειται να κλείσει στο eurogroup της Δευτέρας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και τις πληροφορίες που λαμβάνουν από το εξωτερικό, στην ΝΔ εκτιμούν πως  ο κ. Τσιπρας θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία, καθώς ούτε τα νέα μέτρα που του ζητούν να εντάξει στην δεύτερη αξιολόγηση, ούτε – πολύ περισσότερο – το νέο μνημόνιο που θα κληθεί να υπογράψει με το Δ.Ν.Τ , μπορεί να τα αντέξει πολιτικά. Για αυτό πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός επιστρέφει σιγά -σιγά σε μια “επαναστατική ρητορική ” και προετοιμάζεται για μια “ηρωική έξοδο” με στόχο να αποφύγει την εκλογική κατάρρευση.
Ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος -όπως είχε αποκαλύψει το pagenews.gr την Δευτέρα – ετοιμάζεται για επαφές σε Παρίσι και Βερολίνο θα παρουσιάσει μέσα στον Δεκέμβρη το συνολικό σχέδιο του για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή εποχή. Πολιτικά θα επιδιώξει να απαντήσει στην θεωρία πως “όλοι το ίδιο είναι” και θα δώσει έμφαση στην μείωση των φόρων με την ταυτόχρονη ένταση των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στο κράτος.

52 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply