Στις καλένδες και πάλι το λιμάνι Κυπαρισσίας, χωρίς αποκατάσταση λιμενοβραχίονα και επέκταση προσήνεμου μόλου!!

ΚΑΘΕ λιμάνι και καημός…, λέει το περίφημο ελληνικό τραγούδι, αποδεικνύοντας ότι το έργο-όραμα πολλών γενιών της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας γενικότερα για άλλη μια φορά παραπέμπεται στις… καλένδες! Αρκετοί αναγνώστες μας ρωτούν καθημερινά τις εξελίξεις για την δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης αλλά η πραγματικότητα είναι μια. Φτάνουμε στις γιορτές, πλησιάζουμε νέο έτος χωρίς κάποια χειροπιαστή ένδειξη.

Μοναδική είδηση είναι αποτελεί το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης με τεύχη δημοπράτησης που είναι σχεδόν έτοιμα από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς φορέας διαχείρισης είναι η περιφέρεια. Η δέσμευση ποσού 2,5 εκατ. ευρώ υπάρχει στα χαρτιά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την άλλη ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης εξαγγέλλει δισ. ευρώ για την οικονομία. Μόνο που το ΕΣΠΑ δεν έχει ακόμα ανοίξει μαζί με τομεακά προγράμματα. Μάλιστα η αποκατάσταση λιμανιού της Κυπαρισσίας είναι το μοναδικό έργο που θα εκτελεστεί προς το παρόν σε όλη τη Ν.Δ. Πελοπόννησο. Μόλις μπει ο ανάδοχος πρέπει να ετοιμαστεί ο φάκελος με το έργο επέκτασης προσήνεμου μόλου που έχει «κολλήσει» 10 χρόνια και πλέον!

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Με δεδομένο ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, οι πολίτες απογοητευμένοι, η γραφειοκρατία με το τέρας παλινωδιών υφίσταται, περιμένουμε έστω μέσα στις γιορτές να κινηθεί η ιστορία. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός που θα έρθει Χριστούγεννα να εγκαινιάσει το τελευταίο κομμάτι του περιμετρικού της Καλαμάτας, θα μιλήσει και για το λιμάνι. Αν στο μεταξύ μέχρι τότε δεν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις! Βεβαίως, βεβαίως…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

19 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply