Έτοιμη η αφίσα του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού με πυρετώδεις τις προετοιμασίες

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, για την διεξαγωγή του οποίου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Τα βήματα, ένα – ένα, οδεύουν προς ολοκλήρωση σταδιακά, με το λογότυπο της φετινής διοργάνωσης να είναι ήδη έτοιμο. Η αφίσα μάλιστα, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου και σ’ αυτήν κυριαρχεί ένας εντελώς διαφορετικός κόκορας, ένα ζώο που συμβολίζει την αφύπνιση και την έγερση, όπως ανέφερε η εθελόντρια σχεδιάστρια της αφίσας Ακριβή Καλογερόπουλου. Ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος επεσήμανε πως «οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και όλες οι επιμέρους ομάδες προχωρούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί, για τα γκρουπ, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το πρόγραμμα του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. «Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με εθελοντές που θα καλύπτουν την πρωινή και την απογευματινή λειτουργία του, ενώ τις 23 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και η παρουσίαση των στολών των γκρουπ», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος  επεσήμανε, πως ήδη 17 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2017, ενώ υπάρχουν και άλλες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν.

karnbmedium
«Όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.kalamatianokarnavali.gr», δήλωσε η Xρυσή Λιάππα και ανέφερε ότι «υπάρχουν πρωτότυπες και χαρούμενες ιδέες για το 5ο Καρναβάλι». Η κα Λιάππα κάλεσε Συλλόγους, Φορείς και Σχολεία, ακόμη και Σύλλογοι από άλλους Δήμους, να δηλώσουν συμμετοχή και επεσήμανε πως «όσοι θέλουν πληροφορίες, ιδιαίτερα σχετικά με τα πληρώματα, μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας: 27210 95611 και 83086. Επίσης, πληροφόρηση παρέχεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο facebook, ενώ αργότερα θα ενεργοποιηθεί με πλουσιότερο περιεχόμενο η ιστοσελίδα του Καρναβαλιού».
Η Τασούλα Φοίφα ανέφερε ότι η Επιτροπή του Καρναβαλιού ζητεί νέους και νέες 16 έως 18 ετών, που θα πλαισιώσουν την πριγκίπισσα Ιζαμπώ κατά την εναρκτήρια τελετή. Το ενδιαφέρον τους, μπορούν να δηλώσουν όσοι επιθυμούν μέσω των τηλεφωνικών αριθμών της «Φάρις», που προαναφέρθηκαν.
Τέλος, από την πλευρά του, ο Γιώργος Φάβας δήλωσε τη συστράτευσή του στην προσπάθεια προετοιμασίας του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2017, η έναρξη του οποίου θα γίνουν στις 10 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 18 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση και στις 26, θα γίνει η μεγάλη παρέλαση, που θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία, όπου και θα δοθεί συναυλία, με την οποία θα κλείσει το 5ο Καρναβάλι.

Γ.Α.

45 Συνολικές προβολές, 7 Σήμερα

Leave a Reply