Αν ήταν καφενείο η κυβέρνηση!…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ από pagenews.gr

Οι θαμώνες αναλύουν τις ιδέες τους, μαλώνουν για αυτές. Δεν μπορούν όμως να λένε ανοησίες, βλακείες όπως αυτές που είπε ο κ. Ζουράρις για τα νησιά. Θα τον είχαν βγάλει σηκωτό έξω αν είχε είπε στη κουβέντα του καφενείου πως δεν σημαίνει τίποτε να χάσουμε μερικά νησιά. Δεν θα τον άφηναν να ξαναπατήσει στο καφενείο. H μόνη περίπτωση που ο κ. Ζουράρις θα την έβγαζε καθαρή μέσα σε ένα καφενείο με την κατάθεση τέτοιων απόψεων ήταν να τον πέρναγαν για τρελό.

Δυστυχώς για την χώρα και για μας όλους μας η κυβέρνηση δεν έχει τη σοβαρότητα που έχει ένα καφενείο. Αν την είχε ο κ. Ζουράρις θα είχε πάει ήδη στο σπίτι του. Αν υπήρχε μια στοιχειώδης σοβαρότητα μόλις τελείωνε η συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Ζουράρις είπε όσα είπε θα του είχε τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός και θα τον είχε απαλλάξει από τα καθήκοντα του. Δεν θα τον άφηνε ούτε να πάει στο γραφείο του να μαζέψει τα πράγματα του.

Το ίδιο περίπου έπρεπε να είχε κάνει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Θα τον είχε πετάξει έξω από την κοινοβουλευτική του ομάδα, θα είχε τερματίσει την συνεργασία μαζί του. Είπαμε όμως, όλα αυτά δεν έγιναν γιατί η κυβέρνηση δεν είναι καφενείο. Εδώ ο κάθε υπουργός και ο υφυπουργός μπορεί να λέει ότι θέλει, να στέλνει λάθος μηνύματα της για τα συμφέροντα σε εχθρούς και φίλους χωρίς να έχει καμιά συνέπεια χωρίς τουλάχιστον κάποιος από τη κυβέρνηση να του λέει, “κλείσε το στόμα μου. Σκέψου τι λες πριν μιλήσεις.”

76 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply