“Επιχείρηση” με τυπογραφείο πλαστών εισιτηρίων

Μία βιομηχανία πλαστών εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών εξάρθρωσε η Ασφάλεια σε τυπογραφείο..

της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, αν τα εισιτήρια κυκλοφορούσαν στην αγορά η ζημιά που θα προκαλούσαν στο δημόσιο θα ήταν της τάξης των 12 έως 28 εκτ. Ευρώ. .

Η δράση του κυκλώματος διακίνησης πλαστών εισιτηρίου με εμπλοκή τουλάχιστον 15 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ (διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς όπως το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) είχε εντοπιστεί προ μηνών.

Ήδη τρεις προϊστάμενοι από την διεύθυνση καταμέτρησης κομίστρου και άλλοι 12 υπάλληλοι από τα εκδοτήρια, βρίσκονται στο στόχαστρο για την κομπίνα με τα πλαστά εισιτήρια που ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ, τις αστικές συγκοινωνίες.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ για τους τρεις υπαλλήλους αποφασίστηκε η καταγγελία των συμβάσεων αορίστου χρόνου ενώ για τους άλλους 12, η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η απόφαση για τους τρεις υπαλλήλους είναι αμετάκλητη καθώς η μόνη περίπτωση να επιστρέψουν στην υπηρεσία είναι να κερδίσουν στα δικαστήρια. Για τους υπολοίπους, σύμφωνα με τον κανονισμό η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το πειθαρχικό συμβούλιο είναι αργία για τρεις μήνες.

Χθες το βράδυ τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

47 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply