140.000 ευρώ για το χειρόγραφο ποίημα της Άννας Φρανκ

 

Έναντι 140.000 ευρώ πουλήθηκε το χειρόγραφο ποίημα της Άννας Φρανκ, το οποίο η εβραία έφηβη είχε γράψει στο λεύκωμα μιας φίλης της το 1942.

Η τιμή είναι σχεδόν πενταπλάσια από την εκτιμώμενη, που ήταν 30.000.

Το “αντικείμενο 2390” με το όνομα “Στη μνήμη της Άννας Φρανκ” κατακυρώθηκε στον αγοραστή του από τον οίκο Bubb Kuyper μέσω διαδικτύου μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της δημοπρασίας.

“Μόλις τέσσερα ή πέντε χειρόγραφα” που υπογράφει η έφηβη έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες τα τελευταία 40 χρόνια, δήλωσε ο Τάις Μπλάκεβορτ, ο συνδιευθυντής του Bubb Kuyper, του οίκου που ειδικεύεται στα βιβλία και στα γραπτά ντοκουμέντα.

Το ποίημα έχει δώδεκα στίχους και γράφτηκε στα ολλανδικά με μαύρο μελάνι, μέσα σε ένα λεύκωμα. Η ανταλλαγή και η συλλογή ποιημάτων σε λευκώματα ήταν προσφιλής συνήθειες των κοριτσιών την εποχή εκείνη.

Το ποίημα απευθύνεται στην “Αγαπημένη Κρι-Κρι”, στην Κριστιάν βαν Μάαρσεν, τη μεγαλύτερη αδελφή μιας από τις καλύτερες φίλες της Φρανκ, κι έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου 1942, λίγο πριν οι Φρανκ καταφύγουν σε ένα κρυφό διαμέρισμα πάνω από την οικογενειακή επιχείρηση στο ‘Αμστερνταμ.

46 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply